• Tidtagare och tidgivare

  2015-05-20

  Har ni tänkt på att det finns tidtagare men inte tidgivare? Det finns energitjuvar men inte energidonatorer. Det finns de som slår ihjäl tid men ingen som föder den. Många frågar mig hur jag hinner med, men ingen frågar vad jag hinner med. Det finns ett bra talesätt som lyder ungefär ”Det är inte hur länge du lever utan hur du lever som är viktigt”.

  Läs mer
 • Ständigt denne Peak-Jonas

  2015-05-13

  Jag nämns då och då i den här bloggen under smeknamnet Peak-Jonas. Men vem är denne Peak-Jonas egentligen? Jo, jag har varit golfpro i 25 år och har jobbat som landslagstränare i golf – jag hade äran att privat träna ett tiotal tjejer och en kille på högsta nivå, vilket inneburit många roliga resor ute i världen.

  Läs mer
 • ”Vad du skryter”

  2015-05-06

  Ni som följer min blogg kommenterar ofta det jag skriver om min personal och de resultat vi uppnår. ”Är de så duktiga?” ”Vad du skryter.” ”Är du inte rädd för att Jantelagen gör att ni tappar affärer? Tänk på att Kalmar är en liten stad.” Och jag svarar: ”Lägga av?” Jantelagen har aldrig skrämt mig trots att många varnat mig. Om det nu är så att vissa människor inte anlitar oss för att vi är för duktiga och för framgångsrika så är det ett beslut jag inte kan påverka, och framför allt ett beslut jag aldrig kan förstå.

  Läs mer
 • Mina tre största passioner

  2015-04-29

  Ett år går fort, väldigt fort. Och det går förmodligen extra fort när allting är roligt. Det är ungefär ett år sedan ni följde min vardag och nu är det dags igen. Jag har haft ett hektiskt, framgångsrikt och framför allt ett otroligt roligt år bakom mig. Och det hjälper mig att blicka framåt, sätta nya mål och bli ännu bättre. Det är trots allt bara den tid som ligger framför oss som vi kan påverka. Har du en positiv tid bakom dig är det betydligt lättare att ta sig an framtidens utmaningar och möjligheter.

  Läs mer
 • Olika villkor, olika förutsättningar

  2015-04-22

  Har du sett programmet "Smartare än en femteklassare"? Visst låter det enkelt att kunna mer än en liten elvaåring. Nu råkar jag leva mitt i det programmet – live och konstant. Det är inte längre lika självklart att kunna leverera svaren när frågorna kommer från min elvaåriga dotter som sitter vid köksbordet med läxläsning och jag själv står vid spisen. Då gäller det att låtsas att man inte hör frågan och smyg-googla på mobilen väldigt snabbt, för att ge stöd och bra svar innan middagen serveras.

  Läs mer
 • Äldre inlägg