• Vårsol, goa gubbar och säljskola

  2015-04-15

  17 grader i Medelhavet – ett par kilometers ”open-water” simning. 13-14 grader vid soluppgång – 15 kilometers triallöpning före frukost. 20 grader i luften – tre riktiga långrundor på cykeln i de vackraste bergen. Allt i sällskap av Peak-Jonas och Norske-Jens. Bättre än så här blir det inte i april om man som vi gillar triathlon. Som ni kanske har förstått har jag varit på Mallorca i några dagar.

  Läs mer
 • Tillsammans med 84 000 andra…

  2015-04-08

  Vad händer just nu på Västra Sjögatan 33? Och – framför allt – vad händer hos anknytning 201? Jo, jag (Sofie) har som så många andra firat påsk med färgglada fjädrar, påskkärringar och påskgubbar, god mat och godis. Jag har fått en lagom dos av familj och umgänge med vänner, och även hunnit med en sväng till Göteborg för lite storstadspuls och vårshopping.

  Läs mer
 • Ägg, lamm och frälsare

  2015-03-31

  Är ni redo? Nu ska här ätas ägg! Närmare bestämt 2 000 ton helgen som kommer. Vi fördubblar tydligen vår konsumtion under påsken. Det kanske kan tyckas vara helt ointressant, men vet någon varför man äter ägg i påsk? Inte? Men det här då: Varför tycker äldre om lösa ägg och yngre om hårda? Varför dricker bara fyra procent av Sveriges befolkning äggtoddy i påsk? Varför är det godare med krämig gula och fast vita (44 procent tycker det)?

  Läs mer
 • Proppen har gått ur

  2015-03-25

  Projektmötena har avlöst varandra tätare än Piff och Puff på julafton och nu börjar bitarna falla på plats. Det har varit några fantastiskt intensiva veckor. Först ut är Svensknabben med 13 fint belägna bostadsrätter – moderna bostäder med mycket ljus, nära havet och naturen. Dessutom med inflyttning redan innan tomten kommer.

  Läs mer
 • Stå aldrig still (stå aldrig still)

  2015-03-18

  Hela livet handlar om utmaningar. Om att aldrig stå still, inte luta sig tillbaka eller – gud förbjude – bli för bekväm. För när allt känns så där härligt bekant och avslappnat, och man sitter skönt tillbakalutad i favoritfåtöljen, insvept i sin trygga snuttefilt av rutiner, då tror jag att man slutar utvecklas. Det är då det är dags att hoppa. Ta nästa steg. Utmana sig själv.

  Läs mer
 • Äldre inlägg