• Dröm eller verklighet?

  2015-11-24

  Väckarklockan gjorde sitt jobb även denna fredagsmorgon. Men jag låg kvar och fortsatte blunda. Normalt sett brukar jag vid sådana här tillfällen falla tillbaks i min Törnrosasömn efter cirka fem sekunder, men inte den här morgonen. Jag kunde inte släppa tanken. Vad var det egentligen som hände igår kväll? Har det verkligen hänt, eller har jag drömt? En författare, och numera tevepersonlighet med ett förflutet som en av Sveriges värsta/bästa värdetransportrånare, åt middag med mig kvällen innan.

  Läs mer
 • Om kampen för det goda

  2015-11-17

  Jag försöker samla tankarna. Hopplöshet, uppgivenhet, rädsla, oro och frustration är ord som beskriver mina direkta känslor. Ankara, Beirut, Paris. Rapporteringen blir kraftigare desto närmare oss det kommer och ju mer det tränger in i väst.

  Läs mer
 • När sensommaren kom till Kalmar

  2015-11-11

  Jag behövde verkligen komma på något som kunde ljusa upp tillvaron lite. Tillvaron i sig är visserligen otroligt ljus för oss på kontoret, men årstiden skryter ju inte direkt med ljusa dygnstimmar. Så jag hade lovat kalas för anställda med respektive, och fest skulle det bli. Och vad kan man önska sig mer än sommar? Så självklart bestämde jag mig för att anordna en sommarfest den sjätte november.

  Läs mer
 • Eiffeltorn, paljetter och bokstavskombinationer

  2015-11-04

  Louvren, Eiffeltornet, Triumfbågen… är ju bara små, små delar av vackra Paris. Jag fick fyra underbara dagar i denna romantiska stad tillsammans med mina älskade döttrar höstlovsveckan som gick. Jag hade flaggat för en kulturresa men det sprack rätt snabbt. Fast innan shoppingen tog överhand hann vi faktiskt med att se en hel del. Och faktum är att i Paris finns det ett slott i varje kvarter, en historia om varje gathörn, en skröna om varje Bistro och en berättelse om varje människa.

  Läs mer
 • Gästbloggare Adriana: höstlöv, dansikal och nya utmaningar

  2015-10-28

  De knallgula löven som fallit från träden prasslar under mina fötter. Vi är ute på långpromenad med stort L! Jag fullkomligt älskar hösten. Alla fantastiska färger, krispig luft som kittlar lungorna och det bästa av allt…att få tända mängder av värmeljus på kvällarna. Jag står nog för en hel del av Herr Kamprads värmeljusförsäljning i den här stan.

  Läs mer
 • Äldre inlägg