• Ägg, lamm och frälsare

  2015-03-31

  Är ni redo? Nu ska här ätas ägg! Närmare bestämt 2 000 ton helgen som kommer. Vi fördubblar tydligen vår konsumtion under påsken. Det kanske kan tyckas vara helt ointressant, men vet någon varför man äter ägg i påsk? Inte? Men det här då: Varför tycker äldre om lösa ägg och yngre om hårda? Varför dricker bara fyra procent av Sveriges befolkning äggtoddy i påsk? Varför är det godare med krämig gula och fast vita (44 procent tycker det)?

  Läs mer
 • Proppen har gått ur

  2015-03-25

  Projektmötena har avlöst varandra tätare än Piff och Puff på julafton och nu börjar bitarna falla på plats. Det har varit några fantastiskt intensiva veckor. Först ut är Svensknabben med 13 fint belägna bostadsrätter – moderna bostäder med mycket ljus, nära havet och naturen. Dessutom med inflyttning redan innan tomten kommer.

  Läs mer
 • Stå aldrig still (stå aldrig still)

  2015-03-18

  Hela livet handlar om utmaningar. Om att aldrig stå still, inte luta sig tillbaka eller – gud förbjude – bli för bekväm. För när allt känns så där härligt bekant och avslappnat, och man sitter skönt tillbakalutad i favoritfåtöljen, insvept i sin trygga snuttefilt av rutiner, då tror jag att man slutar utvecklas. Det är då det är dags att hoppa. Ta nästa steg. Utmana sig själv.

  Läs mer
 • På rätt sida

  2015-03-11

  Den fantastiske Formel 1-föraren Mario Andretti sade att ”Ifall allting verkar vara under kontroll gör du det inte tillräckligt fort”. Hmmm, jag har just en sån där galen vecka bakom mig då det har gått riktigt fort. Kontroll? Ja, men knappt. Fantastiska uppdrag, härliga möten, tuffa förhandlingar, jobb in på småtimmarna och sedan lägga huvudet på kudden med ett leende. Ett leende som sitter kvar när klockan ringer efter bara några timmars sömn, en helg med mycket jobb och sedan nya utmaningar som knackar på min dörr.

  Läs mer
 • Hjältar utanför rampljuset

  2015-03-04

  Jag åker förbi Victoriavallen i Nybro. Den arena som var min hemmaplan i fyra fantastiskt roliga fotbollsår. En äldre man går därifrån denna sena fredagskväll. Han verkar vara siste man därifrån. Jag tänker tillbaka på Sivert i just Nybro, Jocke i IFK Borgholm, Tryggve i Habo och de andra. De var eldsjälarna, idealisterna som såg till att allt funkade, att föreningarna hade en fast punkt. En del var man rädd för, en del kunde man prata med om allt. Och de fanns alltid där kring planen utan varken berömmelse eller rampljus.

  Läs mer
 • Äldre inlägg