Saxnäs Nattviolgränd 4

På ett av Saxnäs mest attraktiva villaområde, med barnvänligt läge och på lugn återvändsgata, finner ni denna påkostade och mycket trivsamma villa som stod färdigbyggd 2012. Huset byggdes genom totalentreprenad (Västkustvillan) och erbjuder hela 210 kvm boyta fördelat på 6 rok varav 4 sovrum. Förutom att huset är mycket trivsamt så visar det upp hög komfort och massor av praktiska utrymmen. Genom värmeeffektiv frånluftsvärmepump (NIBE) har huset vattenburen golvvärme på entréplan och radiatorer på övre plan. Vardagsrum och kök har tak öppet upp till nock om 5, 20 m och fönsterpartier som sträcker sig ner till golvet. Här finns utgång till uteplats med morgonsol i öster och insynsskyddat altandäck mot sydväst. Köket kommer från Marbodal och har gott om arbetsyta och förvaring. Den maskinella utrustningen kommer från Electrolux. Entréplan erbjuder även en väl tilltagen groventré kominerad med tvättstuga, två helkaklade badrum, två sovrum där båda har egna klädkammare. I ena sovrummet finns även utgång till det insynsskyddade altandäcket.

I anslutning till vardagsrum och hall finns trappa som leder upp till övre plan. Här möts man av ett ljust allrum med stora takfönster och som har kontakt med nedre plan. Här finns sovrum nr 3-4 på vardera sida våningen med varsin klädkammare samt det tredje badrummet med hörnbadkar och duschplats.

Utöver detta finns ett varmgarage (med tillhörande förråd) om ca 31 kvm plus carport. Infarten och gången till huvudentré är lagd med underhållsfri betong!

Ett stenkast från huset finns samfällighetens lekplats och inom gångavstånd når du Saxnäs Golfbana, Saxnäs Camping med dess omtyckta badstrand, Aledals Ridcenter. Till Färjestaden med all sin service har du några km bort och till Kalmar tar det ca 10-15 min.

Ett boende utöver det vanliga för er som vill ha gott om ytor, välkomna till visning!

4 750 000 kr

Planlösning

En välkomnande entré leder in till hallen. Här finns bra med avhängningsyta bakom skjutbara garderobsdörrar. Klinkergolv och inbyggda spotlights i tak.

I hallen finns dörr till en väl tilltagen och praktisk groventré/tvättstuga med klinkergolv. Här finns husets värmeeffektiva frånluftsvärmepump (NIBE), tvättmaskin och torktumlare från Electrolux samt tvättho. Här finns dörr som leder in till rymlig klädkammare och som i sin tur leder in till ett av sovrummen.

I hallen finns även dörr till ett av husets tre helkaklade badrum. Duschhörna med vikdörrar i glas, handfat med spegel, vägghängd toalett och skåp samt inbyggda spotlights i tak.

Vardagsrum och kök har en öppen planlösning på över 50 kvm och med tak öppet till nock. Stora fönsterpartier och utgång till uteplats mot både öster och sydväst. En mysig och värmande samt vridbar kamin står centralt i rummet. Köket kommer från Marbodal och är i ekutförande. Bänkskiva i mörk granit. Praktisk köksö och gott om förvaring. Den maskinella utrustningen kommer från Electrolux: kyl, frys, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, diskmaskin, vinkyl samt lådkyl. Kök och vardagsrum har parkettgolv i ek som följer övriga huset.

Sovrum nr 1 erbjuder 13,7 kvm och har skjutbara garderobsdörrar in till den rymliga klädkammaren som har dörr till groventrén. Idag nyttjas detta sovrum till barnrum och har parkettgolv i ek.

Möblerbar hall, perfekt för mindre skrivbord eller läshörna.

Badrum nr två erbjuder även det kakel och klinker och har vägghäng toalett, handfat med skåpsinredning, inbyggda spotlights i tak samt duschkabin med ångfunktion.

Sovrum nr 2 erbjuder drygt 20 kvm och har två klädkammare samt utgång till den insynsskyddade altanen i sydväst. Parkettgolv i ek.

En snygg trappa leder upp till övre plan. Väl uppe möts man av ett mysigt allrum med takfönster, perfekta TV-hörnan.

På vardera sida övre plan finns sovrum nr 3 och 4 med var sin klädkammare och fransk balkong.

I hallen finns dörr till husets tredje badrum med kakel på väggar och mörk våtrumsmatta på golv. Ett rymligt hörnbadkar med bubbelfunktion, duschhörna med vikdörrar i glas, handfat med skåpsinredning, vägghängd toalett samt inbyggda spotlights i tak.

Byggnadssätt

Grund:
Platta på mark
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä (fasadbelysning)
Takbeklädnad:
Betongpannor
Fönster:
Isolerglas (aluminium utsida)
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Centraldammsugare:
Finns
Vatten:
Kommunalt vatten med avkalkningsanläggning. Egen brunn för trädgårdsbevattning.
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Vattenburen golvvärme på entréplan och radiatorer på övre plan genom frånluftsvärmepump (NIBE). Vridbar kamin.

Energideklaration

Energiklass D, energiprestanda 51 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2017-01-05
Beställd/utförd av: Ulf Törnqvist, Skötselbolaget AB

Uteplats

Skyddat altandäck mot sydväst. Utgång från både sängkammare och köksdel.
Uteplats vid husets huvudentré med utgång från köksdel och med morgonsol.

Uppvärmning och el

Uppvärmning: Vattenburen golvvärme på entréplan och radiatorer på övre plan genom frånluftsvärmepump (NIBE). Vridbar kamin.

Ekonomi

Taxeringsvärde är 3 472 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 2 881 000 kr. Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår 2013.

Driftskostnad

Försäkring 4536 kr
Vatten/avlopp 8071 kr
Renhållning 2610 kr
Sotning 300 kr
Hushållsel 15000 kr
Samfällighet 1800 kr
Summa 32317 kr

I hushållselen ingår även uppvärmning. I hushållet är det två vuxna och tre barn. I samfällighetsavgiften ingår skötsel av vägar och grönytor.

TV- och internetanslutning

Internet: Huset är anslutet till det öppna fibernätet!

Bilplats

Varmgarage (med tillhörande förråd) med eldriven port om ca 31 kvm. Carport.

Övriga byggnader

Det finns lekstuga på tomten som ej ingår i försäljningen.

Servitut/ planbestämmelser

Gemensamhetsanläggning: Mörbylånga Saxnäs GA:7
Planbestämmelser: Detaljplan (2003-06-18)

Övrigt

Fönsterbänkar i kalksten.

Nästa visning

Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 ½ plan
Fast.beteckning:
Saxnäs 1:258
Adress:
Nattviolgränd 4
Område:
Saxnäs
Boarea:
210 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
6 rum, varav 4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 104 m² (friköpt). Ljus och lättskött trädgård.
Uteplats:

Skyddat altandäck mot sydväst. Utgång från både sängkammare och köksdel.
Uteplats vid husets huvudentré med utgång från köksdel och med morgonsol.

Byggår:
2012
Pris:
4 750 000 kr
Taxeringsvärde:
3 472 000 kr
Se skalenlig planlösning under "Dokument"
Se skalenlig planlösning under "Dokument"
Se skalenlig planlösning under "Dokument"
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Gångavstånd till Saxnäs Golfbana
Gångavstånd till badplats och Kalmarsund
Leplats i villaområdet
HitCounter