Centralt Unionsgatan 11B

En lugn oas mitt i city - En bostad helt unik i sitt slag. Många av oss drömmer om ett centralt läge i kombination med lugna och privata omgivningar som platser en bit från stadskärnan erbjuder. På Unionsgatan 11B bestämmer du själv när du vill njuta av stadens puls och närvaro. Butiker, restauranger, slottet och vattnet har du som närmsta granne. När du söker lugn och ro - Stäng porten bakom dig och njut av din alldeles egen uteplats med täppa och fina planteringar. Uteplatsen är placerad i soligt söderläge och vetter mot föreningens privata innergård. Kanske blir det du som sår nästa frö?

Invändigt bjuder denna bostad på 66 välplanerade kvadratmeter fördelat på två rum och kök. Hemmet har med varsam hand förfinats under 2015-2017 med bl.a. färgsättning och nya ytskikt.

1 675 000 kr

Planlösning

I attraktivt stadskvarter ligger denna unika lägenhet. Vi stänger ut stadens sus och passerar föreningens mysiga innergård. Innan vi stiger in i bostaden beundrar vi den välskötta och påkostade uteplatsen. Här har nuvarande ägare lagt många timmar och kronor. 

Behagligt ljus möter oss redan i hallen. Fötterna placerar vi på helt nytt laminatgolv. Samma golv löper smakfullt vidare in i köket. Hallen fungerar som ett smart förvaringsutrymme med många garderober. Nymålade väggar och tak ger entrén ett fräscht intryck.

Köket bjuder på generösa ytor och blir en självklar plats för matlagning, umgänge och skratt. Vit skåpinredning och gott om förvaring i över- och underskåp. Grå och svart mosaik ger köket ett extra plus. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis, diskmaskin och fläkt. Vid köksfönstret får du plats med ett matbord för 4-6 personer.

Vägg i vägg med köket ligger ett rymligt och nyligen renoverat sovrum. Längs med ena väggen löper garderober med skjutdörrar. Här får du plats med mycket! Väggpaneler ger rummet en lyxig touch. Väggarna är nymålade i ljus kulör. Här får du plats med dubbelsäng, nattduksbord och byrå. Från sovrummet tar du dig vidare ut till den drömlika uteplatsen.

Hallen sträcker sig in till vardagsrummet. Två stora fönster släpper in rikligt med dagsljus. I vardagsrummet vilar mörkare golv och på väggarna pryder exklusiv Versacetapet. Samtliga ytskikt renoverades 2015. Rummet erbjuder utrymme för en sällskapsdel och ytterligare möblemang.

Badrummet är lagom stort och här finns dusch, toalett, tvättställ och förvaring. Fönster gör det lätt att vädra.

Energideklaration

Energiprestanda 138 kWh/m² år.

Uteplats

Lägenhetens sanna pärla är den påkostade uteplatsen i soligt söderläge. Under 2015-2016 planterades klematis, buskar etc. Här placerar du fötterna på sten- och bambuplattor. Uteplatsen omges av klängställning för framtida klematis. Den perfekta platsen för soldyrkare och dig med gröna fingrar.

Renoveringar

2015:
Totalrenovering av sovrum. Nya ytskikt, väggpaneler och skjutgarderober.

2015-2016:
Uteplatsen iordningställdes. Sten- och bambuplattor, planteringar av växter, klematis, buskar etc.

2016:
Totalrenovering vardagsrum. Versacetapeter, målat tak och nytt golv.

2017:
Nytt laminatgolv i kök och hall
Kök: Nytt stänkskydd i mosaik, förbättrad belysning ovan arbetsbänk och ny blandare.
Hall: Tak och väggar målades. Nya garderober sattes in

Driftskostnad

Försäkring 150 kr
Hushållsel 200 kr
Summa 350 kr

TV- och internetanslutning

TV: Ansluten till kabelnät. Internet: Bredband via Bredbandsbolaget.

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 104 i Brf Arkagården 2, Kalmar.
  • Pris 1 675 000 kr.
  • Månadsavgift 4 172 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten
  • Andel i föreningen är 4.95664%.
  • Andel av årsavgift är 6.38701%.
  • Bostadsrätten är pantsatt

Bostadsrättsförening

  • Brf Arkagården 2

Allmänt om föreningen

Byggår 1983

Ombildning 2010

Föreningens ekonomi

För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Olof Ernstsson 0739199271.

Övriga byggnader

Det finns förråd och tvättstuga med torkrum.

Nästa visning

Onsdag 31 maj Ring eller maila för tidsbokning! Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 104
Våningsplan:
Bottenvåning. Bottenvåning. Hiss finns ej.
Adress:
Unionsgatan 11B
Område:
Centralt
Boarea:
66.3 kvm
Antal rum:
2 rum och kök.
Uteplats:

Lägenhetens sanna pärla är den påkostade uteplatsen i soligt söderläge. Under 2015-2016 planterades klematis, buskar etc. Här placerar du fötterna på sten- och bambuplattor. Uteplatsen omges av klängställning för framtida klematis. Den perfekta platsen för soldyrkare och dig med gröna fingrar.

Byggår:
1983
Pris:
1 675 000 kr
Månadavgift:
4 172 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten.

Ovanligt tveksam till när det är dags att sälja?

Välj vår kostnadsfria tjänst I startblocken så hjälper vi dig att förbereda allt inför en försäljning. Det gör dig helt redo den dag du bestämmer dig för att ta nästa steg.

Se skalenlig planritning under "Dokument"
HitCounter