Drag Drag 233

Välkommen till villa “Sjödraget” som erbjuder ett tilltalande boende om ca 230 kvm med fantastiska ytor och härlig havsutsikt. Huset genomgick en omfattande tillbyggnad om ca 90 kvm 2014/2015 då man även installerade ett vattenburet uppvärmningssystem. Även tomten har fått sig en rejäl ansiktslyftning under de senaste åren och där man skapat flera uteplatser som samtliga bjuder på utsikt över vattnet. På övre plan har man dessutom placerat ett rejält spabad (med sex platser varav två liggplatser) där man året runt kan sitta och slappna av medan man njuter av utsikten. Huset har tre kaminer som både höjer mysfaktorn samtidigt som de kan hjälpa till att sänka driftskostnaderna ytterligare. För den som är behov av fler permanenta sovrum går det att på olika sätt bygga om för att tillgodose dessa behov. Fastigheten är ansluten till fiber. Dubbelgarage med fjärrstyrda portar och ovanför garaget finns en “dold tillgång” i form av ett utrymme på ca 40 kvm som skulle kunna göras till en gästlägenhet, hemmakontor eller liknande.

4 390 000 kr

Planlösning

ENTRÉPLAN:

- Inbjudande och ljus ENTRÉHALL med Jämtlandssten på golvet samt vattenburen golvvärme.

- INRE HALL med klinkergolv, golvvärme (el), avhängningsyta för ytterkläder samt en dubbelgarderob med spegeldörrar.

- Duschrum med klinkergolv, golvvärme (el), kaklade väggar, WC, handfat, handdukstork samt duschhörna.

- Stort och hemtrevligt KÖK med ekparkett, kamin samt gott om plats för rejält matbord. Kökets maskinella utrustning består av spis med glashäll, köksfläkt, diskmaskin, inbyggd micro samt kyl och frys.

- Ljust och inbjudande VARDAGSRUM med skeppsgolv, vattenburen golvvärme, täljstenskamin, burspråk med havsutsikt samt utgång till altan. Här finns även en spiraltrappa upp till övre plan.

- Underbart ALLRUM med 1-stavsprakett (och precis som i större delen av huset är golvet från Kährs) vattenburen golvvärme, havsutsikt samt skjutdörrar ut till altanen. Detta rum är fullisolerat och kan med fördel nyttjas hela året.

- TVÄTTSTUGA med klinkergolv, tvättmaskin, förvaring samt luft-vattenvärmepump.

- SOVRUM/DRESSINGROOM med parkettgolv. Garderoberna här ingår i köpet.

- SOVRUM/KONTOR med parkettgolv. Dessa två mindre sovrum på entréplan kan man bygga om till ett större sovrum om man så skulle önska.


ÖVRE PLAN:

- ÖVRE HALL med parkettgolv, förråd samt 4 garderober.

- I anslutning till hallen finns ett mindre KONTOR/“GLASVERANDA” med parkettgolv.

- Rymligt BADRUM med klinkergolv, golvvärme (el), kaklade väggar, handfat, WC, badkar på tassar, duschhörna samt praktisk utgång till balkongen med spabadet.

- ALLRUM/SOVRUM med parkettgolv, inbyggd förvaringsmöbel samt kamin.

- PASSAGERUM med klinkergolv, takfönster, både golvvärme (el) och vattenburen värme via radiator. Detta rum kan användas som till exempel kontor/gästrum/barnrum.

- HALL med parkettgolv, praktisk klädkammare samt utgång till balkongen. Här kommer även spiraltrappan upp från vardagsrummet nere.

- Tilltalande SOVRUM med 1-stavsparkett, infälld spotlightsbelysning, takfönster samt utgång till balkong. Även från detta rum är det en härlig utsikt över vattnet och omgivningen.

Byggnadssätt

Grund:
Krypgrund samt betongplatta
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Stående träpanel
Takbeklädnad:
Tegel
Fönster:
Isolerglasfönster
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Larm:
Finns
Centraldammsugare:
Finns
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Uppvärmningssystem:
Luft-/vattenvärmepump - vattenburet system samt tre kaminer

Energideklaration

Energiklass C, energiprestanda 47 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2017-04-18
Utförd av: Skötselbolaget

Renoveringar

Huset byggdes till med en boarea om ytterligare ca 90 kvm 2014/2015. Denna tillbyggnad omfattade ny entréhall, nytt vardagsrum på entréplan, nytt sovrum med balkong på övre plan, vinterbonat och inglasat allrum, ny stor balkong med spabad på övre plan samt installerat nytt vattenburet värmesystem i huset.

Sedan nuvarande ägare köpte huset 2011 så har man förutom ovanstående även gjort följande: - Ny dränering med fuktskydd mot grunden och dessutom har man lett bort allt dagvatten till en stenkista. - Planat ut den tidigare sluttande tomten till att nu bestå av "terrasser" som sammankopplas med en nyanlagd trappa i Ölandssten. - Häckväxter har planterats mot grannfastigheten, fruktträd på framsidan samt prydnadsväxter och bärbuskar mot havet. - Odlingsbänk för grönsaker och bär. - Tagit ner ett 10-tal träd. - Två nya trädäck mot havet. - Inrett vindsutrymmet ovanför garaget med trägolv, isolerat väggar/tak, målat väggar/tak, satt in en dörr till detta utrymme samt byggt en ny entrétrappa. - Målat om hela huset samt garaget. - Satt in två nya elstyrda garageportar samt en ny dörr. - Byggt en stor plantering i sten på framsidan. - Byggt en pergola med "golv" i natursten. - Byggt en grillplats intill pergolan. - Byggt vedbod. - Satt upp en flaggstång. - Installerat fiber.

Uppvärmning och el

Uppvärmning: Luft-/vattenvärmepump - vattenburet system samt tre kaminer

Ekonomi

Taxeringsvärde är 2 246 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 702 000 kr. Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår 2004.

Driftskostnad

Uppvärmning 21600 kr
Försäkring 4400 kr
Vatten/avlopp 7000 kr
Renhållning 2200 kr
Summa 35200 kr

I ovan angiven kostnad för uppvärmning ingår även kostnaden för hushållsel och uppvärmning av spabadet.

TV- och internetanslutning

Internet: Fastigheten är ansluten till fibernätet.

Bilplats

Dubbelgarage om ca 50 kvm med granitsten på golvet samt elstyrda garageportar. Ovanför garaget finns en helt öppen yta om ca 40 kvm som till exempel skulle kunna lämpa sig utmärkt som en gästlägenhet eller ett hemmakontor.

Övriga byggnader

Vedskjul.

Övrigt

Fastigheten är tillsammans med 5 andra intilligande fastighet medlemmar i samfälligheten Vadstena S:4 som gemensamt äger en liten bit mark nere vid vattnet framför fastigheterna.

Nästa visning

Lördag 29 april Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 ½ plan
Fast.beteckning:
Vadstena 1:46
Adress:
Drag 233
Område:
Drag
Boarea:
230 kvm. Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum:
7 rum, varav 3-4 sovrum.
Tomt:
Tomtarea 1 800 m² (friköpt). Tomten: Grönskande och trivsam trädgårdstomt med havsutsikt.
Byggår:
2004
Pris:
4 390 000 kr
Taxeringsvärde:
2 246 000 kr

Ovanligt tveksam till när det är dags att sälja?

Välj vår kostnadsfria tjänst I startblocken så hjälper vi dig att förbereda allt inför en försäljning. Det gör dig helt redo den dag du bestämmer dig för att ta nästa steg.

Se skalenlig planlösning under "Dokument"
Se skalenlig planlösning under "Dokument"
Fastighetskarta
Fastighetskarta
HitCounter