Kvarnholmen Södra Långgatan 11

Välskött hyresfastighet som till största delen kommer att stå till köparens förfogande. Mycket trevlig ägarlägenhet om ca 180 kvm. Innergård med fin uteplats plus två generösa balkonger.

13 900 000 kr

Byggnader

Byggnad

Utmed Södra Långgatan ligger två lokaler med bra exponeringsmöjligheter.
Den mindre lokalen är på ca 34 kvm och innehåller en butiksyta ut mot Södra Långgatan. Kontor/lager. Wc/dusch.
Möjlig hyresintäkt ca 78.000kr/år. Lokalen står till köparens förfogande.

Nästa lokal är på ca 72 kvm och innehåller butiksyta mot Södra Långgatan.
Personalrum med pentry. Kontor/lager. Wc/dusch. Önskar du en större yta så kan lokalen expanderas och ta ett av närliggande rum som idag tillhör “ägarlägenheten”. En gång i tiden har hela nedre plan används till butik- och arbetsyta. Möjlig hyresintäkt med nuvarande yta (72kvm) är 140.000kr/år. Lokalen står till köparens förfogande.

I byggnaden mot Södra Långgatan finns en etagelägenhet om ca 119kvm.
På första plan finns ljust och trevligt vardagsrum med kakelugn. Generöst sovrum med balkar i tak. Matrum. Kök med keramikhäll, ny kyl och frys (2013), blandare (2014) och diskmaskin (2016). Badrum renoverat kring -90. Kaklade väggar och klinker på golvet, dusch.
På övre plan finns två sovrum med furugolv. Allrum med furugolv. Badrum renoverat kring -90. Kaklade väggar och klinker på golvet. Utgång finns till mycket trevlig balkong. Denna lägenhet har kallhyra (el) och en intäkt på ca 108.000kr/år.
Under denna byggnad finns en mindre källare med lägenhetsförråd samt en fräsch tvättstuga med vitvaror från 2013 och 2014.  Klinker på golvet, två tvättmaskiner, torktumlare samt avfuktningsaggregat.

Från innergården finns separat uppgång till en lägenhet om 1 rok. Ca 37 kvm. Mycket bra skick och trevligt i sitt utförande. Wc/dusch med kaklade väggar och klinker på golvet. Renoverat under senare år. Kök. Rum. Allt i gott skick. Intäkt ca 60.000kr/år. Lägenheten står till köparens förfogande.

Ägarbostaden.
Idag är det 6-7 rum och två kök. Totalt på ca 180 kvm. Lägenheten är helt förberedd (därför två kök varav ett är i princip oanvänt) för att delas till 3 rok + 3 rok.
Entré från innergården och i samband med entrén finns fin uteplats som är stensatt och som har heltäckande markis.
Trevlig hall med klinkergolv (golvvärme, el).
Klädkammare i anslutning till hallen.
Wc med dusch som renoverats för ca 10 år sedan och som är i bra skick. Kaklade väggar samt klinker på golvet (golvvärme, el). Handduksvärmare.
Kök (som i princip aldrig använts) med induktionshäll (2013), fläkt (2014), inbyggnadsugn (2013), ny modern blandare (2016) samt kyl/frys. Köket kan givetvis plockas bort om ni önskar annat nyttjande på detta plan.
Trevligt vardagsrum med parkettgolv,
Stort sovrum och även det med parkettgolv. I anslutning till detta sovrum finns ett rum som används till hemmagym. Klinkergolv med golvvärme, el. Detta rum kan, om ni så önskar, istället integreras i den större lokalen. Separat ingång från gården till detta rum.

Övre plan.
Övre hall med utgång till fin frukostbalkong, markis finns.
Riktigt snyggt Ramoskök. Riklig maskinell utrustning med bland annat blandare med kolsyrat vatten (2015), kyllåda från Norcool (2013) mm.

Wc med dusch (ca 10år) med kaklade väggar och klinker på golvet (golvvärme, el). Handduksvärmare. Snyggt.

Vardagsrum med parkettgolv. Öppen spis med Keddyinsats.

Stort sovrum med ekparkettgolv.

Från vardagsrummet finns spiraltrappa upp till en stor balkong. Härligt syd-västläge vilket bjuder sol i princip hela dagen. Markis finns. Riktigt bra.

Vi har faktiskt dessutom ett vindsplan där du låter dina behov styra hur detta plan ska användas. Snedtak. Synliga balkar, takfönster och dessutom en vedkamin - här kan du skapa ett riktigt trevligt rum.


Ombyggnationer/Renoveringar:

Första stora ombyggnad var 1987-1988 med nya treglasfönster, byte av el och stammar mm, nästa stora om - och tillbyggnad var 2006. Därefter ständiga förbättringar som bland annat ny fasad (2012), värmekabel i stuprännor och stuprör (2013-2014) fiber indraget i hela fastigheten (2017), fjärrvärme indraget (2014-2016) i hela fastigheten utom i lägenheten mot Södra Långgatan, dock är det förberett.

Ekonomi

Taxeringsvärde är 5 470 000 kr (fastställt avseende år 2016). Typkod 321, Hyreshusenhet, bostäder och lokaler

Servitut/ planbestämmelser

Planbestämmelser: Fornlämning , Stadsplan (1981-12-17)

Nästa visning

Typ:
Bostads och butiksfastighet
Fast.beteckning:
Hattmakaren 8
Adress:
Södra Långgatan 11
Område:
Kvarnholmen
Boarea:
442 kvm
Tomt:
349 kvm
Byggår:
1800-tal
Pris:
13 900 000 kr
Taxeringsvärde:
5 470 000 kr

Ovanligt tveksam till när det är dags att sälja?

Välj vår kostnadsfria tjänst I startblocken så hjälper vi dig att förbereda allt inför en försäljning. Det gör dig helt redo den dag du bestämmer dig för att ta nästa steg.

Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet (kök nb)
Ägarlägenhet (kök nb)
Ägarlägenhet (kök nb)
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Ägarlägenhet
Lägenhet 1 rok
Lägenhet 1 rok
Lägenhet 1 rok
Lägenhet 1 rok
Se skalenlig planritning uinder "dokument".
Se skalenlig planritning uinder "dokument".
Se skalenlig planritning uinder "dokument".
Se skalenlig planritning uinder "dokument".
HitCounter