Kungsgårdsvägen 14B

Välkommen att bosätta dig i Kalmars största förening! Denna tvårummare särskiljer sig en hel del från resten på gatan. Varför? Jo, här är badrum och kök nyligen renoverat, samtliga ytskikt är uppfräschade och den inglasade balkongen är extra stor! Lägg därtill en tilltalande planlösning med fullstora rum och en klädkammare som heter duga! För att inte glömma - ett välplacerat gavelläge med fönster på tre håll! Genomgående bjuds du på smakfulla färg- och materialval.

Här bor du med ett bra läge i området, balkongen blir vänd till förmån för eftermiddags- och kvällssolen. Hissen nås från markplan och förvaringsmöjligheter finns i såväl vindsförråd som matkällare. När du har övernattande gäster på besök hyr du bekvämt en av föreningens två gästlägenheter. Tränar du? Perfekt, spara en slant och nyttja föreningens gym! Varmt välkommen på visning.
895 000 kr

Planlösning

Ta klivet in i hissen som tar dig upp till våning 2 och välkomnas in i denna trevliga bostad. Du möts av en ljus hall med plats att hänga av ytterkläder och skor direkt innanför dörren. Hallen är rymlig och möjliggör därmed plats, om så önskas, för en praktisk skjutgarderob. I dagsläge njuter vi av luft och rymd. På golvet vilar ekparkett som fortsätter vidare in i kök och sovrum. Väggarna är nyligen vitmålade.

Från hallen, rakt fram, når vi helrenoverade köket. Det här är ett rum att trivas i! Stort fönsterparti i blickfånget. Vrid huvudet åt höger och möt ytterligare ett fönster. Som du säkert förstår är ljusinsläppet riktigt trevligt! Bli bortskämd med, vad som känns som, meterlånga arbetsytor. Förvaringen är inte att klaga på. Du får plats med alla kastruller, grytor och pannor. Generösa ytor med en självklar matplats intill den vitmålade panelväggen. Vita luckor, grått stänkskydd och bänkskiva i massiv ek - fullträff! Ny maskinpark bestående av fläkt, induktionshäll, hel kyl och frys, varmluftsugn, inbyggd mikro samt integrerad diskmaskin.

Vägg i vägg med köket ligger sällskapsrummet. Snyggt valnötsgolv och vita, nymålade väggar som omger fin fondvägg. Tillika köket, blir vi här bortskämda med fönster i två väderstreck. Ett gavelläge är helt klart svårslaget!

Sovrummet ligger i anslutning till hallen. Generös golvyta med plats för dubbelsäng, tillhörande nattduksbord och förvaringsmöbel. Från sovrummet når vi en klädkammare. Tacksamt och praktiskt! Här finns fönster, hyllor och klädstång.

Badrummet renoverades 2012 av tidigare ägare. Här möts du av vita helkaklade väggar och mörkgrått klinkergolv. I badrummet finns dusch med vägg i betongglas och snygg glasdörr, toalett, handfat och förvaringsskåp.

Energideklaration

Energideklaration utförd.
Energiprestanda: 163 kWh/m² år.

Uteplats

Inglasad balkong, fritt belägen med trivsam eftermiddags- och kvällssol. Balkongen är av större storlek och möjliggör plats för matmöblemang och loungemöbler. Här finns trall, eluttag, rullgardiner och skjutbara fönsterpartier.

Renoveringar


Sovrum:
Tapetsering och målning av väggar - okt/nov 2015
Byte av lister och dörrfoder - okt/nov 2015

Klädkammare:
Målning av väggar, tak samt hyllplan - sep 2017

Hall:
Tapetsering och målning av väggar och tak - jan 2016
Byte av dörrfoder - jan 2016
Målning av dörrvalv - nov/dec 2016

Vardagsrum:
Tapetsering - okt/nov 2015
Målning av tak och väggar - sep 2017

Kök:
Målning av tak och väggar - nov/dec 2016
Målning av element - nov/dec 2016
Byte av stommar, inredning, fronter - nov/dec 2016
Nya vitvaror - nov/dec 2016
Ny fläkt - nov/dec 2016
Byte av bänkskiva
Nytt stänkskydd
Lasering av träpanelsvägg nov/dec 2016
Montering av spotlights och vägguttag

Övrigt
Nya eluttag och strömbrytare i stort sett hela bostaden

Driftskostnad

Försäkring
70 kr
Hushållsel
350 kr
Summa
420 kr

TV- och internetanslutning

TV: Ansluten till kabelnät. Grundutbudet från Com Hem ingår i avgiften. Internet: Bredband. Fiber via Telia. Ingår ej i avgiften.

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 410 i Riksbyggen Brf Hagtorpet, Kalmar.
  • Pris 895 000 kr.
  • Månadsavgift 4 178 kr/mån.
  • Andel i föreningen är 0.21089%.
  • Andel av årsavgift är 0.20796%.
  • Bostadsrätten är pantsatt
  • Inre reparationsfond är 1 874 kr

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Hagtorpet
Antal lägenheter
495 lägenheter
Föreningens ekonomi
Inga beslutade avgiftsförändringar.
Parkering
Garageplats går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö.
Parkeringsplats går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Mark
Föreningen äger marken.
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 24 st byggnader med 495 lägenheter uppförda 1954-1957. Fastigheternas adresser är Kungsgårdsvägen 14-34, Fatabursvägen 1-19 och Stallgärdsgatan 2-4 i Kalmar.

1993-1995 Stambyte, badrumsrenovering samt köksrenovering
2005 Utbyggnad och inglasning av balkongerna
2010-2011 Omläggning av yttertak
2012-2013 Spolning av avloppsstammar
2016 Föreningen bytte namn från Riksbyggen Kalmarhus 10 till Riksbyggen Brf Hagtorpet
2016-2017 - Fönsterbyte


I föreningen finns gästlägenhet vilket underlättar när långväga gäster är på besök. I övrigt finns bastu, gym och samlingslokal. Går att hyra hobbyrum.

Övriga byggnader

Det finns cykelförråd, stort vindsförråd och matkällare. Nyrenoverad tvättstuga i grannhuset! I föreningen finns samlingslokal, gym, bastu och två övernattningslägenheter.

Nästa visning

Kontakta mäklaren för visning Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 410
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 3. Hiss finns.
Adress:
Kungsgårdsvägen 14B
Område:
Skälby
Boarea:
56.5 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum.
Uteplats:
Inglasad balkong, fritt belägen med trivsam eftermiddags- och kvällssol. Balkongen är av större storlek och möjliggör plats för matmöblemang och loungemöbler. Här finns trall, eluttag, rullgardiner och skjutbara fönsterpartier.
Byggår:
1955
Pris:
895 000 kr
Månadavgift:
4 178 kr/mån.

Ovanligt tveksam till när det är dags att sälja?

Välj vår kostnadsfria tjänst I startblocken så hjälper vi dig att förbereda allt inför en försäljning. Det gör dig helt redo den dag du bestämmer dig för att ta nästa steg.

Sommarbild
Se skalenlig planritning under "Dokument"
HitCounter