Storgatan 16C

"Handelsbankshörnan" är för kalmarborna ett vedertaget uttryck. Hörnan har varit platsen för bankverksamhet i nära 100 år och nu har den fått ytterligare liv och rörelse. Högst upp i detta pampiga bankpalats med utsikt över stadsliv och takåsar hittar vi en ytterst välplanerad vindsvåning. En tvårummare som förgylls med charmigt snedtak, synliga balkar och takfönster.

Spännande planlösning med sällskapsrum som ligger med en öppen planlösning mot kök. Köket från Ballingslöv är påkostat med vita eleganta fronter och all den maskinella utrustningen du kan tänkas behöva. Helkaklat badrum med tvätt och tork. Rogivande sovrum med takfönster som skapar en känsla av harmoni. Här kommer varje kvadrat till sin fulla rätt!

Här bor du mitt i hjärtat av Kvarnholmen. Du får direkt kontakt med vår vackra stads fulla utbud av nöje, kultur, shopping och restauranger. Med en kort promenad når du havet, badplats och lummiga grönområden. En tilltagen takterrass finns till ditt och dina grannars förfogande.
1 395 000 kr

Planlösning

Första intrycket är allt! Vi öppnar den ståtliga porten på Storgatan 16C. Entrén är pampig och speglar det som den rikt dekorerade fasaden bygger upp i såväl förväntan som skönhet. Tidstypiska svängdörrar, praktfull trappa i kolmårdsmarmor och en hiss som påminner oss om de lyxiga hotellen på Manhattan. Jag förstår att det är mycket att ta in.

Vi tar hissen upp till våning fem, högst upp i huset.

Stig in! Fötterna placerar du på nytt lamellgolv i ek, mattlack. Enhetligt löper samma golv vidare i hela bostaden. Samtliga väggar är vitmålade. Innan vi påbörjar rundturen vill jag betona att allt vi kikar på är i absolut nyskick. Avhängning av ytterkläder i i anslutning till entrén eller i den rymliga klädkammaren. Skapa din egen walk-in-closet med hyllor och smart klädförvaring.

Badrummet ligger till vänster från entrén. Exklusivt, påkostat och riktigt modernt. På golvet vilar hexagon klinkers - det absolut trendigaste just nu! Underliggande golvvärme - såklart! Vita, breda kakelplattor omger badrumsinredningen. Badrummet från Ballingslöv är utrustat med kommod med handfat, dusch med vikbara dörrar, toalett och handdukstork. Lyxigt med egen tvättmaskin och torktumlare.

Dags att utforska sällskapsytorna. Visst är det vackert med de synliga träbalkarna! Kök och vardagsrum binder på ett naturligt och yteffektivt sätt samman de blygsamma antal kvadrat. Kanske är det därför bostaden upplevs större? Snedtaket skapar spännande vinklar och vrår. Tre takfönster ger otroligt ljus. Med en öppen golvyta möjliggörs flertalet olika möbleringar. Testa och se vad som känns rätt för dig! Sällskapsdelen rymmer din soffa med tillhörande elektronik och ditt allra bästa sällskap.

Det platsbyggda köket från Ballingslöv är riktigt snyggt! Skåpinredning med profilerade luckor och den maskinella utrustningen i rostfritt utförande - helrätt! Här finns induktionshäll, inbyggd mikro och varmluftsugn, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Laga mat samtidigt som du umgås och socialiserar med dina gäster.

Sovrummet har precis allt man kan önska sig. Även här möts vi av charmigt snedtak, synliga träbalkar och takfönster. Harmoniskt ljusflöde och en trivsam rymd. Rummet bjuder på plats för säng, nattduksbord och byrå. Förvaring i platsbyggda garderober. Måttbeställd mörkläggningsgardin ingår i köpet och återfinns även i fönstret närmast tv:n.

Uteplats

På plan tre finns gemensam uteplats. Tilltaget trädäck med utsikt över Kvarnholmen och takåsar.

Driftskostnad

Försäkring
70 kr
Hushållsel
215 kr
Summa
285 kr

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 504 i Brf Apotekaren, Kalmar.
  • Pris 1 395 000 kr.
  • Månadsavgift 2 999 kr/mån.
  • I avgiften ingår värme och vatten.
  • Andel i föreningen är 5.28%.
  • Bostadsrätten är pantsatt

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Apotekaren
Mark
Föreningen äger marken.

Övriga byggnader

Till varje bostad följer ett förråd.

Övrigt

Bankpalatset byggdes år 1915. Arkitekt för bygget var August Stoltz, dåvarande stadsarkitekt i Malmö. Byggnaden fick bankkontor
på botten- och entresolplan och bankdirektören själv fick en representativ bostad en våning upp.

Nästa visning

Tisdag 17 juli Ring 0480-420200 för tidsbokning! Kontakta mäklaren för visning Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 504
Våningsplan:
5 av 5. Hiss finns.
Adress:
Storgatan 16C
Område:
Centralt
Boarea:
32 kvm. Areauppgifter enligt mätning säljaren låtit göra. I ekonomisk plan och lägenhetsförteckning 40 kvm
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum.
Uteplats:
På plan tre finns gemensam uteplats. Tilltaget trädäck med utsikt över Kvarnholmen och takåsar.
Pris:
1 395 000 kr
Månadavgift:
2 999 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.

Ovanligt tveksam till när det är dags att sälja?

Välj vår kostnadsfria tjänst I startblocken så hjälper vi dig att förbereda allt inför en försäljning. Det gör dig helt redo den dag du bestämmer dig för att ta nästa steg.

Se skalenlig planritning under "Dokument"
HitCounter