Strandgatan 39

Stadsarkitekten J. Fred. Olson har som ingen annan satt sin prägel på Kalmar. Under sina 34 år som stadsarkitekt hann J. Fred skissa 450 byggnader. Mitt i city, på Strandgatan 39 stoltserar hans verk från 1930. Högst upp i huset, med utsikt över föreningens mysiga fruktträdgård presenterar jag denna unika etagetvåa.

2004 bildades Brf Fredriksskans. Samma år totalrenoverades bostaden. Charmiga inslag av synliga takbjälkar, snedtak och spännande vinklar och vrår. Att det är öppet upp till nock ger hemmet en påtaglig rymd. Den öppna planlösningen möjliggör flertalet olika möbleringar.

Läget är ett av Kalmars bästa, lugnt belägen men ändå med direkt närhet till centrum, universitet, natur och fina promenadstråk. Föreningens lummiga och mysiga innergård är absolut värd att skryta om.

Det här är en bostad utöver det vanliga!
1 695 000 kr

Planlösning


Vi välkomnas att stiga in och möts direkt av det härliga ljuset som når oss från fönster från två håll och takfönster. Innanför dörren finns plats att hänga av ytterkläder och ställa av oss skorna på en praktisk platsbyggd skohylla.

Nästa steg in tar oss till sällskapsrummet med bjälkar från golv till tak och stilrent, vitmålade väggar. Här finns plats för både TV, soffa och ett mindre matmöblemang. Rummet har en imponerande rymd med öppet upp till nock.

Köket ligger med öppen planlösning till sällskapsrummet. Goda förvaringsutrymmen och arbetsytor. Här finns kyl/frys, spis, fläkt och diskmaskin. Vid kökets slut finns som tidigare nämnt plats för matmöblemang intill fönstret där vi har vy ut över trädgården och kvarterets takåsar.

Badrummet är fräscht och beläget på första plan. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger en våtrumsmatta. Duschen är avskild med glasbetong. Tillhörande utrustning är toalett, tvättställ, spegelskåp och handdukstork.

Låt oss ta trappan upp till sovrummet. Här finns gott om plats för både dubbelsäng och mindre kontor. Från sovrummet ser vi ner till sällskapsrum och kök. Liksom nedervåningen finns fönster på två håll varav det ena är ett takfönster och det andra ett vacker halvmåneformat.

På samma våning som sovrummet finns en stor och praktisk klädkammare.

Energideklaration

Energideklaration utförd.
Energiprestanda: 95 kWh/m² år.

Uteplats

Som boende i föreningen har man fri tillgång till den mysiga fruktträdgården. Här kan du bjuda in till trevliga grillkvällar eller varför inte bara ta en bok och slappa i skuggan.

Driftskostnad

Försäkring
100 kr
Hushållsel
250 kr
Summa
350 kr

TV- och internetanslutning

TV: Kanalpaketet Lagom med Telia ingår i avgiften. Router och 1st digitalbox med tv-dosa ingår i varje lägenhet men tillhör föreningen. Internet: Fiberbredband från Telia 100/100 ingår i avgiften.

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 14 i Brf Fredriksskans, Kalmar.
  • Pris 1 695 000 kr.
  • Månadsavgift 3 681 kr/mån.
  • I avgiften ingår värme, vatten, tv-paket Lagom från Telia och fiberbredband 100/100.
  • Andel i föreningen är 6.68%.
  • Bostadsrätten är pantsatt

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fredriksskans
Antal lägenheter
14 lägenheter
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta [email protected]
Parkering
Garageplats. Går att hyra för 725 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
Parkeringsplats. Går att hyra för 140 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Mark
Föreningen äger marken.
Allmänt om föreningen
Huset är ritat av förre stadsarkitekten i Kalmar, Fred Olsson, och byggdes 1930.

Föreningen bildades 2004 och huset har sedan dess genomgått omfattande renovering. Ny utvändig dränering och isolering gjordes 2008 samtidigt med asfaltering och stensättning av gångar och uteplatser. Parkeringsplatserna utrustades med uttag för motorvärmare. Ett cykelförråd i egen regi byggdes under sommaren. Under 2009 har källaren åtgärdats med ny isolering, nya stammar och nytt golv. 2010 renoverades östra fasaden. 2012 målades alla fönster utvändigt. 2013 drogs fiber in (Telia). 2014 byttes den gamla fjärrvärmeväxlaren ut. 2015 genomfördes energideklaration

Föreningens hemsida hittar du på www.fredriksskans.com

Övriga byggnader

Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga. Allt finns i huset.

Övrigt

Föreningens egna hemsida hittar du på , http://www.fredriksskans.com

Tillgång till trädgård i samråd med föreningen.

Nästa visning

Kontakta mäklaren för visning Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 14
Våningsplan:
Våningsplan 3 av 3. Hiss finns ej.
Adress:
Strandgatan 39
Område:
Centralt
Boarea:
48 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum.
Uteplats:
Som boende i föreningen har man fri tillgång till den mysiga fruktträdgården. Här kan du bjuda in till trevliga grillkvällar eller varför inte bara ta en bok och slappa i skuggan.
Byggår:
1930
Pris:
1 695 000 kr
Månadavgift:
3 681 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv-paket Lagom från Telia och fiberbredband 100/100.

Ovanligt tveksam till när det är dags att sälja?

Välj vår kostnadsfria tjänst I startblocken så hjälper vi dig att förbereda allt inför en försäljning. Det gör dig helt redo den dag du bestämmer dig för att ta nästa steg.

Se skalenlig planritning under "Dokument"
Se skalenlig planritning under "Dokument"
HitCounter