Södra Långgatan 20 A

På historiska Kvarnholmen finns nu en välplanerad och tilltagen tvårummare att förvärva. Här bor du mitt i city på lugn gata med ingång från den mysiga innergården. Shopping, restauranger, bad och båtlivet har du runt knuten.

På Södra Långgatan 20A bor du med ett insynsskyddat läge högt upp i huset. Utsikten bjuder på en fin vy över Kalmars vackra Stadssiluett. Här skymtar du kyrkan, fin bebyggelse och vackra takåsar. Genomgående för hemmet är ekparkett, ljusa ytskikt och härlig takhöjd. 20-talets charm gör sig påmind samtidigt som det nya, moderna fått ta plats.

Sällskapsrummet stoltserar med flertalet stora fönsterpartier som skänker hemmet ett otroligt ljus. Som du säkert förstår är rummet unikt i sitt slag. Med ytor som aldrig tycks ta slut, en svårslagen vy och en öppen spis från svunnen tid. Att uppskatta är den delvis öppna planlösningen mot det välutrustade köket. Sovrummet är spatiöst med fönster mot föreningens innergård. Badrummet är kaklat med egen tvättmaskin.

Bostaden är belägen i ett hus med byggår 1929. Omfattande renoveringar gjordes 2007 och det var då denna tvårummare stod klar. Bo centralt i en aktiv och trygg förening!
1 795 000 kr

Planlösning

Det blir ett ljust välkomnade med en rymlig hall i vinkel. Fötterna placeras på parkettgolv i ekutförande. Samma typ av golv löper enhetligt vidare i samtliga rum. Innan vi påbörjar rundvandringen vill jag upplysa dig om att bostaden färdigställdes 2007. 20-talets originalcharm har varsamt bevarats och blivit ett med nutidens moderna attribut. I anslutning till entrén finns avhängningsmöjligheter samt förvaring i dubbelgarderob.

Från hallen når vi sällskapsrummet. Flertalet, stora fönsterpartier skänker rummet ett otroligt ljus. Utsikten fångar vår uppmärksamhet. Domkyrkan, takåsar och himlen. Wow! Rummet stoltserar med ljusa ytskikt, en väl tilltagen takhöjd och fint parkettgolv låter rummet komma till sin fulla rätt. Låt oss prata om rymden och luften. Här finns det gott om svängrum för dig, din soffa, ditt matmöblemang och givetvis ditt allra bästa sällskap! Med ett rum som detta får du räkna med att hålla i middagsbjudningarna. Innan vi fortsätter vidare, notera gärna den öppna spisen från svunnen tid.

Det välutrustade köket ligger med en delvis öppen planlösning till sällskapsrummet. Vit skåpinredning med rostfria beslag. Vitt kakel och mörkare bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustningen består av spis med häll, rostfri fläktkåpa, diskmaskin samt hel kyl och frys.

Från hallen når vi det helkaklade badrummet. Här finns dusch med infällbara väggar, handdukstork, toalett, tvättställ med undersittande förvaring och spegelskåp med belysning. Plus i kanten för behaglig golvvärme och egen tvättmaskin!

Vi avslutar vår rundvandring i sovrummet. I blickfånget har vi ett stort fönsterparti. Med fönster mot den lugna innergården kan du vara säker på att sova gott om natten. Förvaring i flertalet garderober.

Energideklaration

Energideklaration utförd.
Energiprestanda: 192 kWh/m² år.

Driftskostnad

Summa
200 kr

Ekonomi, månadsavgift

  • Lägenhetsnummer 12 i Brf Landshövdingen 2, Kalmar.
  • Pris 1 795 000 kr.
  • Månadsavgift 4 085 kr/mån.
  • Till avgiften tillkommer obligatoriskt tillägg på 250 kr/mån avseende hushållsel och 240 kr/mån avseende Kabel-tv/fiberbredband/telefoni
  • Andel i föreningen är 6.45297%.
  • Andel av årsavgift är 6.18607%.
  • Bostadsrätten är pantsatt

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Landshövdingen 2
Antal lägenheter
16 lägenheter
Antal lokaler
3 lokaler
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen ring Patrik Wahlqvist 0706670663.
Mark
Föreningen äger inte marken.
Allmänt om föreningen
Huset byggdes 1929 och byggdes om 2007. År 2013 bildades Brf Landshövdingen 2.

Aktiv och engagerad förening som bl a renoverat alla fönster 2017 och renoverat innergården samt köpt en gemensam grill.

Övriga byggnader

Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga samt gemensam innergård.

Gårdsplats/innergård

Trevlig innergård som föreningen har planer på att renovera med trätrall. Gemensam grill är inköpt.

Övrigt

Här bor du lugnt men ändå mitt i stadens puls i en nybyggd lägenhet med härlig takhöjd och öppen spis i en vaker fastighet från 20-talet.

Nästa visning

Kontakta mäklaren för visning Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Bostadsrättslägenhet, lghnr 12
Våningsplan:
Våningsplan 3 av 4. Hiss finns ej.
Adress:
Södra Långgatan 20 A
Område:
Centralt
Boarea:
69 kvm
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum.
Byggår:
1929
Pris:
1 795 000 kr
Månadavgift:
4 085 kr/mån. Till avgiften tillkommer obligatoriskt tillägg på 250 kr/mån avseende hushållsel och 240 kr/mån avseende Kabel-tv/fiberbredband/telefoni

Ovanligt tveksam till när det är dags att sälja?

Välj vår kostnadsfria tjänst I startblocken så hjälper vi dig att förbereda allt inför en försäljning. Det gör dig helt redo den dag du bestämmer dig för att ta nästa steg.

HitCounter