Svinövägen 100

En av Jeansson Dynastins guldklimpar från 1902. Nu är Patriciervillan i exceptionellt gott skick. Kanske Kalmars mest exklusiva efter renoveringen 2017 - allt renoverat till absolut toppskick. Bland annat fyra stora sovrum (två av rummen med stora balkonger mot havet), underbara sällskapsrum med stora perspektivfönster vilket bjuder fantastisk vy mot havet, genomgående italiensk marmor, fyra mycket exklusiva badrum, fantastiskt kök, matsal med plats för mer än 40 sittande gäster, påkostade materialval genom hela huset, parkliknande tomt om drygt 4000kvm, bergvärmeanläggning, dubbelgarage....ja uppräkningen kan fortsätta men jag tycker att bilderna får tala sitt tydliga språk.
14 975 000 kr

Planlösning

I början av 1900-talet uppförde Margarinkungen Ragnar L Jeansson ett sommarhus på Talludden. Det stod klart 1903 och användes som sommarhus åt familjen Jeansson varje sommar sedan dess, fram till 1933. Jag tror Ragnar L Jeansson ler i himlen just nu. Hans verk har kommit i ny dager - kanske är det Kalmar mest exklusiva villa jag nu ska presentera.

Nästan ljudlöst glider järnporten sakta undan och välkomnar oss in i den parkliknande trädgården.

Entrétrappan är magnifik och skapar en patio med sin storlek och i sitt utförande klädd i, hyvlad, Öländsk kalksten.

När vi välkomnas in i hallen blir vi mäkta imponerade – vilken hall! Volymen som upplevs är svårslagen då hallen är på ca 35 kvm och dessutom har fritt i tak upp till plan två. På golvet ligger skinande Italiensk marmor och till vänster har vid marmortrappan som omsluts av vackert smidesräcke och leder upp till plan två.
I anslutning till hallen ligger gästtoaletten som bjuder på en exklusiv ton. Dusch och allmänt påkostad interiör.
Gästrummet ligger här på entréplanet och är på ca 25 kvm. Även här ligger italiensk marmor och mot ett av sällskapsrummen kan vi öppna upp pardörrarna om så önskas.
Det första sällskapsrummet mot vattnet är på ca 40 kvm och har ett underbart ljus från de stora fönsterpartierna. På golvet italiensk marmor även här

Till det fina vardagsrummet är det skjutdörrar. Här finns en fin öppen spis, marmorgolv och en fin utsikt. Dessutom dubbla dörrar ut till den fina kalkstensterrassen som ligger mot sjösidan.
Nya skjutdörrar leder till nya rum. Mycket är som ni förstår imponerande och jag tycker faktiskt att en matsal som rymmer 40 sittande gäster hamnar i den kategorin också. Ett underbart rum på ca 40 kvm, fantastiskt ljus, fina utblickar mm
Vi går vidare till det stilrena köket. Ett platsbyggt Woodrich från Boråskök. Mycket smakfullt i sitt utförande och alla de funktioner du önskar finns här. Hög kvalitet på såväl inredning som maskinell utrustning. Ett fantastiskt kök helt enkelt.

Den övre hallen ger hela övervåningen en fantastisk karaktär.
Här uppe finns två sovrum på ca 30 kvm vardera (!). Bägge rummen med vackra trägolv och bägge sovrummen har varsin balkong. Underbara rum med kommunikation sinsemellan.

Här uppe finns ett härligt sällskapsrum med stort perspektivfönster ut mot viken. Och även här finns en vacker öppen spis

Masterbedroom har allt ….och lite till. Rummet är på 60(!) kvm och har ett eget badrum integrerat. Så för dig som önskar; dubbla handfat, jacuzzi, dubbla duschar med vattenfall, designade armaturer, smakfull inredning mm – du har kommit alldeles rätt. Ett badrum i kombination med sovrum som är något utöver det vanliga. Nämnde jag den egna balkongen mot sjösidan?

Tillbaka till den övre hallen där vi avslutningsvis på detta plan har ytterligare ett badrum – här finns även tvättmaskin och torktumlare integrerat. Snyggt och prydligt, utgång till balkong, designade armaturer, dusch och badkar – mycket snyggt.

Den fantastiska trappan jag tidigare presenterat fortsätter upp till plan tre. Tredje plan är på ca 170 kvm och här är det bara din fantasi som sätter gränserna; lyxigt tonårsboende, aktivitetsrum, hemmabio salong, superstort sovrum eller kanske ett fantastiskt gästboende? En underbar våning med fina golv, synliga balkar, bekvämlighetskök (om du inte orkar gå hela vägen ner), öppen badrumsdel med dusch.

Det finns även en källare med bra utrymmen.
Stort förrådsutrymme med mängder av garderober. I det här utrymmet finns också det påkostade ventilationssystemet.

Teknik rum som innefattar bland annat bergvärmeanläggning, extra varmvattenberedare och en batteribackup om strömmen skulle gå – håller huset igång i 24 timmar.

Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare

Dusch och bastuavdelning

Byggnadssätt

Grund:
Källare/Torpargrund
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Puts, renoverad ommålad 2017
Takbeklädnad:
Nytt tak 2017
Fönster:
2-glasfönster. Nyrenoverade med energiglas.
Ventilation:
Mekanisk ventilation med återvinning och kyla.
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Övrigt:
All el är ny i huset.
All belysning sköts via app. Ipads på varje våning. System PLEJD
All vvs är ny. Golvvärme Termotec med trådlös styrning) på alla boendeplan. Ny radiatorer i källaren.
Nytt Securitaslarm med kameraövervakning. Allt appstyrt
Uppvärmningssystem:
Ny bergvärmeanläggning (även kyla). Golvärme i hela huset

Renoveringar

Totalrenoverat 2017

Uppvärmning och el

Uppvärmning: Ny bergvärmeanläggning (även kyla). Golvärme i hela huset

Ekonomi

Taxeringsvärde är 3 561 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 2 593 000 kr. Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår 1930.

TV- och internetanslutning

Internet: Modernt nätverk draget till alla rum. Fiberanslutning finns.

Bilplats

Dubbelgarage byggt 2004, ny fjärrport. Biluppställningsplatser invid entrén

Servitut/ planbestämmelser

Servitut: Rättigheter-förmån: Kalmar Talludden GA:1

Officialservitut Gångväg
Planbestämmelser: Detaljplan (2003-12-15)

Övrigt

Fastigheten får användas till bostad och kontorsverksamhet.

Nästa visning

Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
2½-plan med källare
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Talludden 1
Adress:
Svinövägen 100
Område:
Talludden
Boarea/biarea:
600/100 kvm. Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum:
9 rum, varav 4-5 sovrum.
Tomt:
Sjöutsikt och trädgårdstomt. Tomtarea 4 023 m² (friköpt). Tomten: Parkliknande trädgårdstomt med sjöutsikt.
Elektrisk grind vid infart
Byggår:
1902
Pris:
14 975 000 kr
Taxeringsvärde:
3 561 000 kr

Ovanligt tveksam till när det är dags att sälja?

Välj vår kostnadsfria tjänst I startblocken så hjälper vi dig att förbereda allt inför en försäljning. Det gör dig helt redo den dag du bestämmer dig för att ta nästa steg.

HitCounter