Balltorpsvägen 12

I attraktiva Förlösa, med sitt omtyckta och natursköna läge, finns denna trivsamma 30-talsvilla som visar ett genomgående bra skick.

Huset byggdes 1934 och erbjuder 166 kvm boyta fördelat på 6 rok varav 2-3 sovrum. Här finns fungerande kakelugnar och gott om sällskapsutrymmen där bland annat kök och matplats har en öppen planlösning. Trädgården erbjuder hela 2 170 kvm och har en rymlig infart till praktiskt uthus och plats för flera bilplatser.

Ett mycket trivsamt boende i natursköna Förlösa med gång/cykelavstånd till Lindsdals fullutrustade serviceutbud med både ICA-butik, apotek, vårdcentral, skolor, barnomsorg, kommunikationer.
2 995 000 kr

Planlösning

Disposition

En välkomnande huvudentré med rymlig hall och parkettgolv.

Via hallen når man en väl tilltagen matplats som har öppen planlösning till köket. Här finns en av husets tre fungerande kakelugnar. Köket erbjuder gott om arbetsyta och har en praktisk köksö. Den maskinella utrustningen är kyl, frys, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, inbyggd micro samt diskmaskin.

I köket når man ”vardagsentrén”. Här finns även trappa ner till grovkällaren som finns under halva huset. Källaren har tvättavdelning och pannrum där den nyinstallerade luft/vattenvärmepumpen finns. Grovkällaren har en höjd om ca 170 cm.

Tillbaka till matplatsen finner man pardörrar som öppnar upp till ett mysigt passagerum som idag har en bar. Rummet passar också utmärkt till matrum, kontor, TV-rum och har en av husets tre fungerande kakelugnar och parkettgolv i ek.

Via passagerummet når man ett större vardagsrum med burspråk ut mot framsidan. Här finns den tredje fungerande kakelugnen och parkettgolv i ek. Idag nyttjas rummet till TV-rum men kan också vara sängkammare?

Från passagerummet når man hallen där trappa finns upp till övre plan och plats för avhängningsyta för ytterkläder samt dörr till toaletten.

En trappa upp möts man av ett stort och ljust allrum med parkettgolv och utgång till balkong. Här finns dörr upp till den golvade vinden som ger gott om plats för förvaring. Allrummet har kamin som inte kontrollerades 2017 då det finns ett skatbo som först måste tas bort.

På husets östra del av övervåningen finns två sovrum. Det första ger plats för dubbelsäng och har två platsbyggda garderober, det andra sovrummet nyttjas idag till syrum och har fem garderober.

Via allrummet når man ett rymligt och helkaklat badrum. Här finns duschplats, toalett, handfat med underskåp och spegel samt tvättmaskin och torktumlare. Fönster mot norr ger bra med ljus och nyinstallerad frånluft finns också.

Under 2017 utförde ägare många fina renoveringar:

- Byte av tak med nya betongpannor, läkt, papp, plåtarbete och vindskivor.
- Nytt värmesystem med effektiv luft/vattenvärmepump.
- Nytt kök från IKEA med nya vitvaror. Öppnat upp vägg mellan kök och matrum.
- De flesta rum har fått nya golv och tapet/målning av väggar och tak.
- Toalett på entréplan har fått ny toastol och handfat.
- Badrum på övre plan har fått ny toastol, kommod med spegel. Man har tagit bort badkar och installerat tvättmaskin och torktumlare.
- Fiber är installerat och anslutet.

Byggnadssätt

Grund:
Källare och krypgrund
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Trä
Takbeklädnad:
Betongpannor
Fönster:
2-glas kopplade bågar
Ventilation:
Självdrag
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Vattenburen - Luft/vattenvärmepump (2017). Kakelugnar

Energideklaration

Energideklaration utförd (2018-03-08).
Energiprestanda: 56 kWh/m² år.

Uppvärmning och el

Uppvärmning: Vattenburen - Luft/vattenvärmepump (2017). Kakelugnar

Ekonomi

Taxeringsvärde är 1 086 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 716 000 kr. Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår 1934.

Driftskostnad

Uppvärmning
16 000 kr
Vatten/avlopp
6 500 kr
Renhållning
2 228 kr
Sotning
600 kr
Summa
25 328 kr

I uppvärmningen ingår även hushållselen.

Huset har nyinstallerat larm (Sector Alarm) med brandvarnare på samtliga plan inkl. vind, fönsterkrosslarm samt kamerabevakning när larmet går.

TV- och internetanslutning

Internet: Huset är anslutet till fiber.

Nästa visning

Lördag 24 mars Ring för tidsbokning 0480-420 200 Måndag 26 mars Ring för tidsbokning 0480-420 200 Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 ½ plan med delvis källare
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Balltorp 1:25
Adress:
Balltorpsvägen 12
Område:
Förlösa
Boarea:
166 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Tomt:
2 170 kvm. Trädgården är på hela 2 170 kvm och har en rymlig infart till uthus och dess bilplatser. Uthuset nyttjas idag till tonårsboende. Nästa steg för ägarna var att måla huset exteriört under 2018 (vitt) och förnya staketet mot Balltorpsvägen. Man har även köpt in grus till infarten vilket ingår i priset.
Byggår:
1934
Pris:
2 995 000 kr
Taxeringsvärde:
1 086 000 kr

Ovanligt tveksam till när det är dags att sälja?

Välj vår kostnadsfria tjänst I startblocken så hjälper vi dig att förbereda allt inför en försäljning. Det gör dig helt redo den dag du bestämmer dig för att ta nästa steg.

Planlösning Entréplan
Planlösning Övre plan
Planlösning Källarplan
Fastighetskarta
Fastighetskarta
HitCounter