Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Gästbloggare Ulrika: Jag 2.0

Ulrika HjortUlrika Hjort, fastighetsmäklare 2016-05-25

Ulrika Krantz Hjort heter jag och det är mig ni ska få följa den här veckan. Jag är fastighetsmäklare sedan 22 år vilket låter galet, jag vet. De allra flesta tjejer – typ 69 procent – slutar ju efter ett år. Men någon måste ju vara ett undantag och på vårt jobb är vi tre kvinnliga mäklare.

Man kan förstås fråga sig varför jag har fastnat för det här yrket. Och det finns många anledningar, men en av de häftigaste och roligaste sakerna i det här jobbet är när man ser hur kunderna genom sitt bostadsbytande blir som en ny version av sitt gamla jag.

Jag menar så här: Om man tänker sig att man hela sitt liv har likadana kläder, samma frisyr och samma bostad, äter samma mat och umgås med samma människor – då går man genom livet som en version 1.0. Och vad gäller klädstil och frisyr är det lätt att fastna i den versionen då man var som mest populär.

Vad gäller bostaden tror jag att det till stor del handlar om att ”man vet vad man har men inte vad man får”. Men tänk om man kastar om lite i livet och byter till en bostad som passar det liv man vill leva – visst vore det fantastiskt? Då har man uppgraderat sig lite, fått en ny infallsvinkel, kanske nya trevliga grannar och kanske mer tid för en hobby. Eller så blir huset och trädgården den nya hobbyn.

När man växer och mognar får man andra tankar, och om man då byter till en bostad som passar livet här och nu får man nya infallsvinklar, nya möjliga kontakter och nya rundor att ta sin kvällspromenad på. De som vågar sig på en förändring när det är dags är riktiga vinnare – vi ser detta dagligen, och vi ser människors utveckling och drömmar slå igenom. Det är det häftigaste med det här yrket!

Välkomna att hänga med en vecka i mitt liv som fastighetsmäklare – vi ses på Facebook och Instagram.

Ulrika Hjorts namnsignatur

Ulrika Hjort, fastighetsmäklare

Dela denna artikel på Facebook