Bloggen

​Skyddslöst i sporthallen

Skrevs den 30 november

Köerna med taggade gymnasieungdomar slingrade sig långa utanför sporthallen här i Kalmar. Summan av hejaramsorna, trummorna och trängseln var en öronbedövande cocktail så snart vi kom innanför dörrarna – det var dags för den unika skolrugbyn mellan Stagg och Kagg (en speciell form av tuff inomhusrugby som bara existerar i Kalmar). Snabbt flyttades jag tillbaka 33 år i tiden då jag själv fick uppleva allt detta som spelare – nu var det dags för mellandottern Junie att få känna på allt detta medan jag själv fick sitta minst lika nervös på läktaren.

​Var som Börje!

Skrevs den 16 november

I torsdags fick jag vara med om en underbar kväll på så många sätt. Duktiga Alarmstreet med Stefan Juliusson i spetsen bjöd in till en välgörenhetskväll där det stora dragplåstret var att artisten Moneybrother skulle spela live för en intim skara på ett 50-tal inbjudna personer. Allt gick av stapeln på restaurang Zegel, som bjöd god mat och ett fantastiskt värdskap. Jag ska villigt erkänna att jag var lite dåligt påläst inför kvällen, men jag visste att syftet var att stödja Ankarstiftelsen och deras arbete för barn och deras skolgång i Colombia.

​I stället för klättring: höstmys

Skrevs den 9 november

Som jag berättade förra veckan var den här helgens happening att få utöva canyoning på Mallorca, när det nu äntligen var lite vatten i bergsforsarna. Men när jag anlände i fredags mötte min vän och bergsguide Julio upp mig vid huset med det inte så glädjande beskedet att det har regnat FÖR mycket, vilket innebär att det är FÖR mycket vatten i bergsforsarna och i bergsgrottorna. Riskerna var därför för stora den här helgen.

​Älgjakt och potatislov = guldveckor

Skrevs den 2 november

Det är väl inte jättemånga andningspauser under hösten, men det finns ett par stycken och de sammanfaller nästan med varandra. När jag började mäkla (skrämmande nog för nästan 30 år sedan) stannade Sverige när skogens konung skulle fällas av hormonstinna (mestadels) män i början av oktober. På den tiden fick jag lära mig att veckorna kring älgjakten är det ingen idé att annonsera några bostäder – inte förrän krutröken lagt sig i skogarna och ammunitionen tagit slut.