Bloggen

10 000 upprepningar

Skrevs den 17 augusti 2021

Körde en traditionell visningssöndag i helgen. Sedan 1992 har söndagen varit min vardag men i minskande skala allt eftersom åren går. Förutom själva företagandet upptas merparten av mina arbetsdagar idag av kommersiella affärer, som oftast sker under kontorstid – även om det ibland kan vara långa både natt- och helgmanglingar.

Jag fick en underbar söndag med bra väder, bra hus och fantastiska spekulanter. Söndagarna kan kännas lite sega ibland när man vet att de flesta andra är lediga. Kostymen ska på, allt säljmaterial ska läsas in, bostäderna som ska visas ska förberedas, man ska prata lite med säljarna före och efter visningen och i samband med visningarna kommer det frågor både före, under och efter från de som är intresserade.

Det här är vår vardag, det är så här mäklarlivet ser ut. Och även om det kan kännas segt ibland så har jag älskat det sedan 1992 och gör det än idag. Om jag gör ett snabbt överslag borde jag ha passerat 10 000 visningar vid det här laget, och det sägs ju att det krävs 10 000 upprepningar för att man ska kunna något riktigt bra. Jag är lyckligt lottad som går till ett jobb där jag hela tiden möter nya utmaningar och där jag hela tiden är sugen på nästa utvecklingsfas. Det är en ynnest.

Men det går ju inte att jobba jämt, så i fredags var det traditionsenligt kräftfiske hos mor och far ute på gården i de djupaste smålandsskogarna. Bror, brorsbarn med respektive och brors barnbarn – vi börjar bli ett rätt stort gäng nu. Jag tycker inte att det var så länge sedan som jag och brorsan smög ner kräftburar i såväl eget som på andras vatten (av ett rent misstag såklart), vaknade i soluppgången och gick ner till sjön över dimsänkta ängar för att vittja burarna… Det var ju bara sisådär 40 år sedan. Idag är det mer fokus på förberedelserna, grillningen vid sjön, barnens stora ögon när det är något i burarna och att man för en tradition vidare. Mysigt var det och det blev rätt många kräftor.

Om vi dessutom slänger in bra med träning den här helgen, umgänge med goda vänner och lite fotboll på Guldfågeln arena i sällskap med sköna grabbar så måste jag konstatera att jag inte kan vara mer förberedd för kommande vecka än så här. Bring it on!

Pontuz Löfgrens namnsignatur