Bloggen

15 grader kallt och vältorkade skoskydd

Skrevs den 24 januari 2010

Lördag morgon och dags för helgens visningar, bland annat ett underbart hus i Tvärskog. Men vad sade Lena innan jag åkte hemifrån – 15 grader kallt?

Med mitt sätt att jobba, att hälsa alla kunder välkomna utanför huset, så var det bara att förbereda sig på en något kylig förmiddagsvisning. Jag är dessutom uppfostrad med att man tar av handsken när man hälsar - och redan där börjar det bli problem när det är ett tjugotal familjer som skall titta. Därefter ska namnen prickas av på de som anmält sig till visningen. Kanske ska kompletterande anteckningar göras. Bläcket i pennan stelnar. Fingrar som inte riktigt vill böja sig. Texten på mitt visningsblad såg ut som en fyråring skrivit det - med vänstern. Visningen gick dock riktigt bra och det är ett fantastiskt hus.

Några saker slog mig under dagens visningar. Det är fascinerande att så många redan utanför entrén tar på sig de skoskydd vi tillhandahåller, för att sedan kliva in i hallen och torka av fötterna (skoskydden) på dörrmattan. Lite kul. Och en annan observation: Efter en visning går jag alltid runt och kollar så ljusen och lamporna är släckta och att alla dörrar låsta. Det som ofta slår mig är hur många som har tittat ner i toastolen. Alla toalock är nämligen alltid nere när visningen börjar och uppe när jag kollar av huset. Varför kollar man där? "Huset var kanon på alla sätt och vis men porslinet i toastolen kändes inte riktigt rätt".

Veckan för övrigt var rätt hektisk. Vi släppte ut två lägenheter i Kalmarsundsparken, i en nybildad förening, och vi blev helt nerringda. När det dessutom är fasta priser blev trycket väl stort. Säljaren valde då ut ett par köpare eftersom han förstod att huset annars skulle invaderas. Inget kul jobb för oss att ringa upp alla andra som skulle gå på visning och meddela att den var inställd. Säljaren avgör alltid vem som får köpa så vi följde direktiven. En tröst för alla som skulle titta är att det kommer ut ytterligare en lägenhet i samma hus i veckan - dock inte till fast pris, utan sedvanlig försäljning där efterfrågan kommer att sätta priset. Så kan det vara när vi får in "för bra" bostäder till försäljning.

Ha en underbar vecka

/Pontuz

15 grader kallt och vältorkade skoskydds namnsignatur