Bloggen

A bigger boat

Skrevs den 25 februari 2014

Vi lämnade Miamis imponerande skyline bakom för att bege oss till Fort Lauderdals hamn. Vi var på väg att mönstra på världens största kryssningsfartyg – Allure of the seas. Detta är nu ingenting jag sett som speciellt exotiskt, men det finns ändå med på listan ”100 things to do before you die”.

Det finns stora saker och så finns det gigantiskt stora saker. Det här fartyget är gigantiskt. Eller vad sägs om 24 restauranger och caféer (varav sex-sju av mycket hög klass), två surfsimulatorer, en tvåfilig 700 meter lång löparbana, en isbana (!) med bland annat isshower, fullutrustat gym med åtminstone 40 löpband, tre poolområden, två klätterväggar, utomhusbio, teater som bland annat uppförde musikalen Chicago, fem barnklubbar, massor av bubbelpooler, SPA, karuseller, linbana (!), en miniatyr av Central Park mitt på båten, ett casino, minigolf, en basketplan och mycket mera? Listan kan göras hur lång som helst.
Vi var drygt 5 000 passagerare som passades upp av drygt 2 000 besättningsmän. Och upplevelsen var häftig. Med fem barn var det ingen som var sysslolös. Dagar till havs avbröts av tre strandhugg - Bahamas, St Thomas och Saint Martin. Ingen av öarna gick heller av för hackor.
Något som genomsyrade hela resan var servicegraden. Hela det amerikanska lönesystemet inom servicesektorn bygger på principen låg lön - hög dricks, och det är otroligt tydligt.
Vilka var på båten? Alla nationaliteter, alla åldrar (förvånansvärt många barnfamiljer) och en otrolig spridning av människotyper. En resa vi alla kommer att minnas mer för alla upplevelser än för timmarna i solstolen - för det hade vi inte mycket tid över till.
Nu är vi snart hemma igen och det är kanske det här som många gånger är tjusningen med att resa - att komma hem. Jag har en spännande vecka framför mig med allt från föredrag som ska hållas till att inreda vårt ombyggda kontor och ta hand om nya medarbetare. Och så ska vi fortsätta jobba hårt och rida vidare på den fina försäljningsstart vi fått i år.


Ljusare dagar med lättare sinne!


Allt gott/Pontuz

Fotnot. Verkar rubriken bekant? Klicka här! 

s namnsignatur