Bloggen

Adrenalinets lockelse

Skrevs den 12 november 2013

Det regnar i sidled, nästan snett underifrån. Som ni förstår så blåser det då rätt rejält. Det är november och fem grader i luften. Kalla regndroppar tränger sig in under kläderna. Inte en millimeter av min kropp är torr. Med andra ord en helt perfekt lördagsmorgon för en cykeltur på skitiga grusvägar och små skogsvägar. Dags för crossbike/mountainbike-premiären!

Vi är åtta entusiaster som sätter av norrut. Utanför Rockneby svänger vi in på en skogsstig. Första cyklisten höjer farten, åtta man ligger tätt efter över stock och sten. Det går fort, det är regndroppar och imma på glasögonen.
Ett varningsrop kommer alldeles för sent, en gren låser andrecyklistens framhjul, han slår en volt och eftersom vi har fötterna fastclipsade i pedalerna följer hela cykeln med. Nästa man kan inte väja och inte heller tredjecyklisten. Ett ögonblicksverk. Ett nyckelben står ut, revben är skadade och ömmande kroppar vrider sig i blötan.
Jag ska inte säga att allt slutade bra - för det gjorde det inte. Men det kunde ha gått värre. Träningsrundan blev ett antiklimax. Erfarenheten kommer alltid ett ögonblick för sent. Adrenalinets lockelse har ett pris. Säsongen tog slut för en av oss - innan den ens börjat.

Desto roligare är det att vi har haft full fart på helgens visningar, trots novemberväder. Det känns som om optimismen och framtidstron hos våra spekulanter är tillbaka. Riktigt kul. Det som också är riktigt kul, är att det redan nu verkar stå klart att Åsa gör sin bästa månad någonsin - och då ska ni veta att det är riktigt bra. Gruppen har bestämt sig: det finns inga dåliga höst- och vintermånader. Med så här många spekulanter på marknaden kommer det bli högtryck hela vägen fram till dess att Tomten dyker upp fram i slutet på december. Faktum är att december i fjol var en av förra årets bästa månader - och så kan det bli även i år.

Frukosten står uppdukad, medarbetarna är samlade, dags att ta tag i den här dagen.

Må väl/Pontuz

s namnsignatur