Bloggen

Ägg, lamm och frälsare

Skrevs den 31 mars 2015

Är ni redo? Nu ska här ätas ägg! Närmare bestämt 2 000 ton helgen som kommer. Vi fördubblar tydligen vår konsumtion under påsken. Det kanske kan tyckas vara helt ointressant, men vet någon varför man äter ägg i påsk? Inte? Men det här då: Varför tycker äldre om lösa ägg och yngre om hårda? Varför dricker bara fyra procent av Sveriges befolkning äggtoddy i påsk? Varför är det godare med krämig gula och fast vita (44 procent tycker det)?

Det är sådana där frågor man tydligen ska kunna svara på nu till helgen, enligt en artikel som mina ögon fastnade på. Och jag som trodde det var bättre att känna till den kristna innebörden... Men den nämns inte med en rad. Fast det tycker jag nog bara eftersom jag är uppvuxen i Jönköping – där kom äggen nämligen på andra plats. Jesus var kung – och är det nog fortfarande eftersom HV71 åkte ur hockeyfinalspelet redan i kvartsfinalen, annars hade någon i HV71 varit större än Jesus. Det är så det funkar i Jönköping.
Till Kalmar är det också en frälsare på väg: Viktor Elm. Det var bara att öppna plånboken i veckan när KFF-bössan gick runt. Frälsaren är här och de tre vise bröderna Elm är tillsammans igen. Kanske är det någon av dem som blir större än Jesus när Allsvenskan nått slutomgången? Eller större än Johan Persson är det nog som gäller i Kalmar, förresten.
 
Nej, färdigtramsat! Jag lovade att det skulle hända grejer i veckan. Och det gör det. Nu när alla mäklare drar ner på tidningsannonser och marknadsföring gör vi tvärtom. Från och med nu går vi i alla tre största tidningarna i Kalmar: Kalmarposten, Barometern och vår egen Nytt Boende (som faktiskt är nummer tre). Självklart ska vi finnas där kunderna finns, och självklart så fortsätter vi att ge våra kunder mer än våra mäklarkollegor. Jag köper och respekterar till fullo att våra kollegor på de andra mäklarföretagen måste dra ner på kostnaderna när deras intäkter minskar, men jag tycker det är synd att de gör det på sina kunders bekostnad. Nu kommer det ju skilja ännu mer mellan deras produkt och vår.

Jag tror de väljer fel väg. Det framgår också av den statistik som kom från Värderingsdata i veckan. Vi hade 54,2 procent av marknaden i februari, och har nu på årsbasis 56 procent av marknaden för villor (sammanlagda köpeskillingar enligt tingsrätten/Värderingsdata). Det är så fantastiskt kul att det vi gör verkligen sprider sig bland de som ska sälja sin bostad. Och vi kommer att fortsätta kämpa!

Men nu är det först påsk, som jag firar med de närmaste och käraste jag har – och det på Mallorca. Jag har en viktig uppgift där. Jag har nämligen lovat Peak-Jonas (som av trevlig tradition är med på påskresan) att laga mitt speciella påsklamm, vilket jag gör med stor inlevelse och glädje. Och varför äter man påsklamm..?
 
Glad påsk önskar jag er alla!

Ägg, lamm och frälsares namnsignatur