Bloggen

Allt flyter

Skrevs den 5 augusti 2010

Vilken skön start på veckan. Vi börjar få in bra med nya bostäder som ska säljas, förberedelserna inför Kalmar Stadsfest flyter som tänkt, det är som vanligt en fantastisk stämning på kontoret och vi kan summera en bra juli månad. Vad mer kan man önska en vecka som denna?

 

Jag har svårt att få det här med tävlingar ur huvudet. Triathlon-SM i Kalmar inspirerade mig något oerhört i helgen. Jag hade ett snack med Hence, alias Boxer-Robert (han är även lite lik Prins Daniel faktiskt), på kontoret om hur han såg på kommande utmaningar. Han har en plan: klassikern nästa år och Triathlon 2012. Kan vara en tanke. "Rosenknoppen" börjar svaja lite. 2011 vill han begränsa det till ett par grenar på klassikern... men det får jag inte säga till någon :-)

Jag fortsatte att fundera i tisdags morse halv sju, då jag satte mina 108 välfördelade kilon i rörelse - det är ingen lek så tidigt på morgonen. Inte annars heller förresten. När jag sprungit milen började jag förstå att det är en bit kvar till 3,8 km simning, 18 mil cykel och sedan 4,2 mils löping i ett svep. Jag kan nog köpa Boxer-Roberts lite längre plan för stordåd... men drömma får man och höga ambitioner är bra.

I tisdag var det dags för den första invigningen av ett ölbryggeri i Kalmar sedan 1864. Jag har lite intressen i Ängöl, som öppnade sitt första fat på Kalmar Slott i tisdag. Ett fantastiskt gott öl, som numera går att inmundiga på Byttan och Helen & Jörgen plus ytterligare restauranger i Kalmar. Och ni Växjöbor kan beställa Ängöl på The Bishop Arms. Det såldes tydligen ett antal fat redan första kvällen. Kolla in på http://www.kvartersbryggeriet.se Riktigt häftigt att se ett riktigt bryggeri i stan. Lycka till, Bryggare-Johan!

Ikväll har jag med stor glädje fått ge med mig för Linnies tjat om vattenskidåkning igen.

Visst är det en skön bild... tycker i alla fall en mycket stolt far!

Ni som är i Kalmar måste vara med i vår T-shirt tävling på Stadsfesten som börjar nu på fredag. Nu ska vi åter igen få se tusentals av Kalmarbor delta och därmed få möjlighet att vinna fantastiska priser. Kolla på http://www.pontuzlofgren.se/events/kalmar-stadsfest-2010/ Dessutom har vi fått förtroende av MajoBygg att auktionera ut den stuga de bygger "live" på Stortorget under fredag och lördag. Stortorget klockan 20.30 på lördag kör vi slutauktionen på stugan. Pengarna ska skänkas till Destination Kalmar för att främja Kalmars utveckling. Klokt.

Må gott - och hoppas vi syns på Stadsfesten!

/Pontuz

 

 

Allt flyters namnsignatur