Bloggen

​Andningshål deluxe

Skrevs den 22 februari 2022

Wow, vilket race det verkar bli i februari-mars. Det märks att många börjar fundera på sitt kommande boende. Kanske är det större, kanske mindre, kanske enplans eller rentav på väg till annan ort – oavsett orsaken så har kalendern börjat fyllas på ordentligt och vi ser hur utbudet på marknaden ökar succesivt efter en tid med väldigt låga nivåer.

Trots tempot just nu unnade jag mig dock lite vila/uppladdning med Eliz och två av de sportlovslediga barnen i helgen. 06.20 i fredags morse lyfte planet från Kastrup mot Mallorca för en långweekend.

Men varför Mallorca i februari? Ja, vad sägs om anledningar som 20 grader och sol (men lite kallt i vinden och vattnet), träningsrundor på cykel i bergen där blomningen startat, promenader runt i vackra Valdemossa med långfika i solen, vandringar i de vackra bergen, frukost ute på terrassen efter att vi plockat apelsiner till morgonjuicen från egna träd eller bara av den enkla anledningen att det är underbart med ett par timmar extra sol varje dag.

Jag älskar verkligen Mallorca året om… nästan lika mycket som jag älskar Kalmar. Den dagen jag känner (vilket just nu verkar ligga väldigt långt bort) att mäkleriet ska trappas ner, barnen är stora och det mesta hemma rullar av sig självt kan jag tänka mig att vända allt 180 grader – leva här nere med någon form av sysselsättning, åka hem någon vecka varannan månad, uppleva sommaren i Sverige och resten av tiden befinna mig här.

Vi har en del spanska goda vänner som tycker det är jättekonstigt att jag inte startar mäklarbyrå här i stället, men jag tror inte jag skulle uppskatta det här livet lika mycket då – inte just nu i alla fall. Jag (vi) har för mycket kvar att ge hemma. Jag vill fortfarande vara nära barn och familj, jag trivs för bra med vännerna hemma och med Kalmar som stad. Dessutom finns det så mycket kvar att förverkliga med mäkleriet.

Nej, det här får förbli vårt andningshål och min laddstolpe deluxe i många år till. Men för dig som älskar Mallorca på sommaren kan jag rekommendera att uppleva ön andra tider på året, det är faktiskt då som det rätta Mallorca visar sig från sin allra vackraste sida – och om du vill ha tips är jag bara ett mejl bort.

Pontuz Löfgrens namnsignatur