Bloggen

Andra halvlek är igång!

Skrevs den 4 februari 2014

Jag lovade att "andra halvlek" i företagets era, det vill säga de kommande tjugo åren, kommer att inledas med en satsning. Och jag hoppas att ni alla uppmärksammat vår "presentpyramid". Vi fyller tjugo år - och ni som är eller blir våra kunder får presenterna. Allt ifrån bilar och New York-resor till flyttstädning och halverat mäklararvode. Plus mycket, mycket mer - ni kan se allt på vår Facebooksida. Dessutom får ni duktiga och trevliga mäklare. Rätt häftigt, eller hur?

Men vi vill mer. Jag har tidigare lovat att vi ska utöka personalstyrkan med fler duktiga mäklare. Under en längre tid har vi sett en blivande stjärna lysa allt klarare på andra sidan staden. Och den här veckan kan vi stolt berätta att Alex Sundstedt börjar sin anställning hos oss. Med en bra mäklarbakgrund och idel lovord tar han nu nästa steg i sin mäklarkarriär. Vi är otroligt stolta och tacksamma över att Alex väljer att bli en del av Pontuz Löfgren AB. En närmare presentation ser ni snart i Kalmarposten.

Alex är det första av de tre nya ansikten ni kommer att få bekanta er med hos oss inom kort. Snart släpper vi namn nummer två, som på många sätt är känt för er som känner vårt företag men som är nytt för det stora flertalet... Och nummer tre kommer så fort vi bestämt vem det blir. Det kittlar i mig när jag lägger det pussel som heter framtiden. Jag vill verkligen kanalisera den energi som finns på företaget ut till er som anlitar oss och lever i vår närhet. Det är häftigt att vara en del av den här resan.

Veckan vi lämnat bakom oss har varit intensiv, med lanseringen av Majavallen i Lindsdal som huvudnumret. Det är ett stort intresse, och det är glädjande att flertalet insett den stora fördelen med att lägenheterna blivit bostadsrätter - något som gör att det blir mer fördelaktigt ekonomiskt för de allra flesta.

Januariboken är nu stängd och vi gör det 40 procent bättre än förra året - och då var det ett rekordår. En bra start på jubileumsåret, med andra ord.

I fredags blev det en sen kväll med sista kontraktsskrivningen. På vägen hem åkte jag förbi Hamnkrogen för att ta med lite mat till fredagskvällen - jag var helt slut, så att stå vid spisen var inte att tänka på. Och det Hamnkrogen levererar i matväg är helt otroligt bra och prisvärt. Humana priser (nuförtiden) och riktigt bra tillagad mat, i det här fallet Gös. Hamnkrogen är värt ett besök alla dagar i veckan.

Kalmar är en fantastisk krogstad för närvarande. Hamnkrogens utsökta kök har jag nämnt, indiska Sarangi på Storgatan är också riktigt bra, allas vårs kvarterskrog Kallskänken är som en stor kram, Bremerssons levererar alltid, det personliga mottagandet hos Ernesto är alltid genuint och det är ständigt varma leenden hos Petra och Anders på Hanssons krog. Jag tror det är få städer i Kalmars storlek som kan visa upp ett sådant krogutbud, för det finns fler än de jag just nämnde.

Jag önskar alla en riktigt skön inledning på februari - och återigen: välkommen till oss, Alex!

s namnsignatur