Bloggen

Andra halvlek

Skrevs den 6 januari 2015

Sakta, nästan ljudlöst men inte obemärkt, viks det sista bladet i årsboken som heter 2014. När jag når bokens omslutande bokpärm igen har nästan 600 avtal – ungefär jämnt fördelat mellan villor och bostadsrätter – fyllt boken till bristningsgränsen.

Det är en samlad volym som aldrig tidigare förekommit på ett mäklarkontor i Kalmar. Och på personlig mäklarnivå känner jag inte till någon som presterat resultat som dessa i Sverige. Jag är så stolt över att Kalmarborna med omnejd har gett oss det förtroendet.

2014 siktade vi högt redan från dag ett. Det var under New York-resan i januari som vi svetsade oss samman, hittade inspiration, mobiliserade styrkan i gruppen och kanaliserade den styrkan så att den skulle kunna lyfta oss under hela året.

Under våren hade vi dessutom förmånen och glädjen att få välkomna Alex och Mia till oss. De visade sig vara två oslipade diamanter, som verkligen satt på en otrolig potential bara de hamnade i rätt miljö och i rätt sammanhang – deras utveckling har varit både anmärkningsvärd och imponerande. Och kanske är det just personlig utveckling som varit ledordet 2014. Målmedvetenhet, insikt, personlig utveckling och otroliga mäklarframgångar har varit signum för inte bara en eller två, utan för alla våra fastighetsmäklare.

Som alla vet behövs det bästa möjliga backup bakom alla framgångsrika mäklare – så även hos oss. Madeleine, Sofie, Adriana och Mirata gör ovärderliga insatser och utan dem hade vi andra haft svårt att prestera på den här nivån.

Under senhösten har vi dessutom lyckats plocka till oss flera nya namn. Selma Kahrimanovic har vi redan berättat om, och nu kan vi även presentera Jacob Gustafsson – ännu en talang som kommer att ingå i vårt traineeprogram. Jacob jobbar idag på bank och påbörjar sin resa mot mäkleriet under året. Och vi nöjde oss inte med det, utan gjorde dessutom klart med en egen reklamare/PR-konsult på kontoret. En närmare presentation av denna sprudlande idéspruta kommer under våren. Och vi kommer snart kunna ge er ytterligare ett namn. Vi står väl rustade inför framtiden, med andra ord.

Vilka enstaka händelser minns vi då mest från året som gick?

– Alienhuset blev en ”klicksuccé” och Alex figurerade i media från världens alla hörn. Det var det näst mest besökta huset på Hemnet.se under hela 2014.

– Vår septembermånad var ”all time high” med fler gjorda affärer på en månad än vad ett genomsnittligt mäklarkontor i Kalmar gör på två år.

– Konkurrenten som skickade ett anonymt meddelande till oss på ett av våra direktreklamutskick med en ”opassande kommentar”. Han hade bara missat att det var ett adresserat utskick han skrev sitt budskap på. Vi såg med andra ord från vilken adress brevet kom. Pinsamt värre och jag hoppas att mäklaren/företagsledaren skäms till den grad att han är matchande grön i ansiktet.

På det personliga planet har jag fortsatt i ingångna fotspår eller kanske snarare löparspår. Jag jobbar ständigt med balansen – att vara den mest närvarande pappan för barnen, leda ett av Sveriges mest framgångsrika mäklarkontor och bedriva en träning som tar mig runt ett par Ironman. Att vara duktig på ett av dessa områden tror jag inte är någon stor grej, men att få dessa tre ben att funka tillsammans på ett bra sätt, och i nämnd prioriteringsordning, är en liten större utmaning.

Den största personliga händelsen i år var nog återigen Ironman i Kalmar. Jag spetsar nu just triathlonbiten med att köra ytterligare ett Ironman utöver det på hemmaplan. Så det bär av till Österrike i juni.

Om vi ser in i kristallkulan så har vi ett spännande år även framför oss. Vi kommer fortsätta jobba med kompetens och kundvårdsbitarna för att fortsätta ligga i nationell topp. Och så länge vi inte har 100 procent av marknaden i vårt närområde och 6.0 poäng (av 6 möjliga) i kundundersökningarna (nu 5,6) så finns det fortfarande saker att arbeta på. Och det jobbet tar vi gärna. Vi brinner för det vi gör och för er som ger oss förtroendet, och vi vill fortsätta att förmedla budskapet ”valet av mäklare är skillnaden som gör skillnaden i en bostadsaffär”.

Tjugo mäklarår har passerat i våra historieböcker, det är halvvägs. Häng med för nu kör vi ytterligare i tjugo år. Med andra ord är andra halvlek igång. Häng med för ni blir det åka av!

Gott Nytt 2015!

Andra halvleks namnsignatur