Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Årets Sherpa

2010-02-04

Tycker ni att jag är tjatig som snackar snö hela tiden? Men hur kul är det egentligen? Snöstorm igår – snöade snett uppåt. Ingen idé att skotta så länge det pågick. Ställde klockan tidigt – jättetidigt. På med skidkläderna och ut o skotta sex på morgonen. Snön hade drivit upp mot garageport och ytterdörr. Varför driver inte snön mot någon mur mitt i trädgården istället? Imorse tog det en timme. Och då jag hade ett skapigt träningspass i kroppen sedan igår så skrek kroppen efter sommar och att snöskyfflar skulle ligga på vinden istället.

Presskonferens i måndags då Årets Sherpa skulle presenteras. Juryns motivering:
"Under många år har årets vinnare jobbat med och utvecklat Kalmar som handelsstad. Han var mannen bakom att ett område som under många år var förknippat med nedläggningar och besvikelser nu istället blomstrar av handel och verksamheter. Från Giraffen via Volvofabriken och till ett färdigställt Hansa City tilldelar vi P-O Persson priset som Årets Sherpa 2009."

Det här priset har fått väldigt bra uppmärksamhet. Dels enstaka reaktioner från människor som inte förstått vad P-O betytt för Kalmar, dels från den merpart som hyllar valet. Det är viktigt att vi svenskar, och Kalmarbor, kan säga att någon är duktig och framgångsrik. Det var många duktiga människor som nominerades och juryn var helt enig i sitt beslut. Läs mer på www.aretssherpa.se

Henke har funderingar hur han ska göra med sitt vildvuxna skägg - fotografering på fredag. Någon sade att han liknade Persbrandt så nu lär väl skägget bli kvar. Det finns å andra sidan elaka tungor som snackar om Boxer-Robert, men det är utan skägg.

Fem anställningsintervjuer idag. Ska anställa lite nya medarbetare. Vilka fantastiska begåvningar det finns bland alla ungdomar! Härlig energi och framåtanda. Jag trodde det skulle bli svårt att hitta, men nu är det snarare svårt att välja då nivån är väldigt hög.

Jag hörde en klassisk mäklarskröna i veckan. En mäklare i Stockholm skulle sälja en "lägenhet" utan fönster! I annonsen stod det att "lägenhetens avsaknad av fönster kan lätt elimineras med rätt belysning". Fantastisk beskrivning.

Såg teveserien "Såld på hus igår". Mäklarpar skall göra värderingar i städer de inte är verksamma, vilket måste vara omöjligt. De skulle bland annat värdera en Herrgård på 1100 kvm (med restaurang och konferens) med tillhörande sjötomt och vandrarhem. Ingen frågar efter omsättning eller beläggning, vilket måste vara en viktig parameter. Det ena mäklarparet pratar om att värdera till 40-50 miljoner, de bestämmer 37 miljoner. Det andra paret snackar kring 20 miljoner, bestämmer sig för 17 miljoner. Där skiljer det alltså 20 miljoner i värderingen. Fastigheten såldes för 9 miljoner. Snacka om vikten av att ha en påläst mäklare som kan sin marknad och som har lite omsättning. Men som sagt: programidén ger en skev bild av mäkleri.

Imorgon blir det att hänga med dotterns skolklass några timmar. Alltid lika intressant att följa klassens utveckling.

Ha en skön slutspurt på veckan/Pontuz