Bloggen 2009

Varma vindar och sand mellan tårna

Skrevs den 29 december 2009

Betydligt varmare vindar från havet, sandiga promenadstråk och rätt lugnt o skönt. Känner ni igen er? Inte? Ok. Det kan bero på att jag begav mig till Thailand på juldagens natt mot annandagen. Vi flyger alltid ut med nattflyg för att det ska vara smidigt med barnen - då brukar det sovas i princip hela resan. Men inte denna gång. Vi hade takeoff 22.30 och Junie, sex år, hade väldigt svårt att komma till ro och var i princip vaken fram till landning cirka 11 timmar senare. Kul! Lite kinkig var hon men inte mycket till gnäll. Tror jag ska göra elitsoldat av henne.

Ett medvetet val

Skrevs den 7 december 2009

Måndag kväll. Helgen har passerat. Veckans första dag likaså. Klockan har passerat elva och det är lugnt i huset. Försöker samla energi att få ihop två nya kampanjer som snart skall lanseras. Komma på fyndigheter, spegla marknadsposition och framgång utan att bli för kaxig, hitta de argument som gör att kunderna förstår att de får så mycket mer om de anlitar oss, försöka få fram att våra fem villamäklare omsätter lika mycket som alla andra villamäklare tillsammans i Kalmar. Att vi har en bostadsrättsmäklare som är en av dem som omsätter flest bostadsrätter i Sverige.

The Show must go on…

Skrevs den 4 november 2009

Livet spelar oss ett spratt då och då. När en nära vän går bort omvärderas mycket. Vi börjar prata med varandra. Många har sagt att livet inte återkommer (hur vet vi det?). Att vi ska ta vara på dagen. Att berätta för dem vi tycker om, att vi verkligen tycker om dem. Att vi inte ska hänga upp oss på småsaker. Att problem skall redas ut. Och att det är bättre att berömma människor för det de gör bra istället för att klanka ner på sådant som inte är riktigt lika bra.

Kraschade mobiler, mäkleri och bowling

Skrevs den 21 oktober 2009

Mobilen kraschade härom dagen. Död. Stendöd. Den hade i och för sig strulat ända sedan jag tappade telefonen i den enda vattenpölen på hela La Ramblan för något år sedan. Då, när jag trodde det var kört, ringde mobilen från pölens botten... men avstängningsknappen slutade fungera, så sedan dess har den varit påslagen. Nu var det dock kört, så jag fick låna Linnies mobil i söndags. En fin sak med rosa fjärilar i displayen och en känguru på baksidan. Manligt? Sådär, va?

Dyr utsikt – vackra vyer

Skrevs den 10 oktober 2009

En ständig fråga som dyker upp när jag är på Mallorca är vem som köper villorna i de bästa lägena. Tänk er ett berg med en omkrets på cirka fem kilometer, jag kan tänka mig att det är 250 meter högt. På detta berg finns ett hundratal villor som kostar femtio miljoner eller mer. F-e-m-t-i-o miljoner kronor! Ok, det finns alltid folk som har pengar och det är så det fungerar. Men mest fascinerande är att hälften av husen står tomma, det är neddraget på dagarna och kolsvart på kvällarna. Det här är alltså deras semesterboende. Och det är bara på det här berget. Det finns säkert ytterligare hundra sådana här områden på Mallorca, plus en massa andra exklusiva lägen.

Hälsningar från Mallis

Skrevs den 6 oktober 2009

Mötte den svenska höstens sämsta ansikte när vi satt på tåget till Kastrup på vår väg mot Mallorca. Det kändes bra att byta ut Kalmar och Växjö ett tag för Palma, Santa Ponsa och Cala d ór. Vi landade i Palma i lördags kväll och såg som vanligt ut som en ankfamilj när vi kom gående på flygplatsen – först mamma Lena, sedan Linnie, 8, några meter bakom henne Junie, 6, och sist Fidelie, 2. Alla blonda, klädda i rosa och med ryggsäckar … en prydlig rad med söta tjejer.

Mjölinferno, hemmaseger och allierade mäklare

Skrevs den 28 september 2009

Lördag morgon strax efter sju kommer en glad sexåring inrusande: ”Pappa, pappa idag ska vi göra scones, för det lovade du förra helgen!” Tänk vad barn kommer ihåg – och så tidigt på morgonen... Inte läge att skjuta upp det löftet en vecka till. Det var bara att pallra sig upp. En sexåring att måtta upp ingredienserna och dessutom en nyvaken tvååring som bestämt sig för att sitta på bakbordet innebar att jag redan efter två minuter befann mig i ett mjölinferno. Men alla var glada. Ja, kanske inte Lena som kom och körde första varvet med dammsugaren (det blev två till innan det luktade nybakat). Gott blev det i alla fall, och alla var uppåt kring frukostbordet.

En ny fantastisk vecka

Skrevs den 21 september 2009

Då var det måndag igen. Har precis haft genomgång med all personal. Stämt av förra veckan, helgens visningar och vad som händer den här veckan. Jag har alltid ett lite längre möte varje måndag och dessutom en kort genomgång varje morgon, plus att Mattias har personlig coachning med mäklarna en dag i veckan. Det är viktigt att alla känner till allt om varandras affärer då vi har ett arbetssätt som skiljer sig från andra mäklare. Hos oss bygger allt på att kunden får ett företag som jobbar med deras försäljning - inte bara en mäklare, som annars är vanligast inom vår bransch. Vi tycker att vårt arbetssätt skapar både en god stämning och betydligt bättre resultat för kunden.

Väder, vind och faran med homestaging…

Skrevs den 14 september 2009

Veckan avslutades med ett gemensamt möte för både Kalmar- och Växjökontoret, denna gång hos oss i Kalmar. Vi är nu 15 glada medarbetare som tillsammans drar upp riktlinjerna för kommande månad och utvärderar vad som hänt sedan sist. Mötet andades framåtanda och optimism. Alla vill jobba för att vi alltid ska ligga steget före våra konkurrenter; alltid ha den bästa mäklartjänsten. I fredags hittade vi en del nya lösningar som kommer att göra oss än starkare.

Första blogginlägget!

Skrevs den 2 september 2009

Välkommen till Pontuz Löfgrens mäklarblogg! Här berättar jag om vår vardag på Pontuz Löfgren AB, i både stort och smått: tankar kring offentlighet, reflektioner om bostadsmarknaden, anekdoter från vardagen och kommentarer till dagsaktuella händelser på de orter där jag finns och verkar. Bloggen är öppen och ärlig, men självklart skriven med respekt för andra personer, kunder och konkurrenter. Om Pontuz: 39 år, företagare, tre döttrar och en fru.