Bloggen 2012

Vilken månad som helst

Skrevs den 10 december 2012

Väder och vind, snökaos och snökanoner, klass ett- och klass två-varningar. Jodå – det blir härligt med en vit jul. Men vilken grej det jämt blir med vinterväder – vi vet ju trots allt att den alltid kommer, att det blir kallt, att det blir halt och att SJ inte kommer att fungera. Det blir liksom inte Stora Journalistpriset för den kioskvältaren. Men kanske är det bra att vi ruckas i vår vardag, att moder jord visar vem som bestämmer.

Mer än tusen ord…

Skrevs den 4 december 2012

Jag älskar när folk har synpunkter på vår verksamhet, när vi berör. Tänk om vi varit en mäklarbyrå som alla andra – då hade vi ju inte varit Pontuz Löfgren AB. Ibland, som de senaste veckorna, har vårt sätt att fotografera och presentera våra bostäder berört en hel del av er. Vi bygger våra bilder med liv, öppna sinnen och lek – framförallt när vi ska marknadsföra hem där ägaren redan har flyttat ut. Ni måste ändå hålla med mig om att lek och galna idéer ger en skönare bild än ett tomt hus eller en tom bostadsrätt?

Crossfit, halloween och ett krislag

Skrevs den 5 november 2012

Så var det redan november, och en vecka med lite småroliga episoder har passerat – till exempel denna konversation mellan Lena och vår femåriga dotter Fidelie, 5 år, som har varit hos farfar som tagit hand om ett rådjur som fått sätta livet till under jakten: - Åh, de som är så söta, säger Lena när hon ringer upp Fidelie hos farmor o farfar. - Näe mamma, inte nu, för vi har "skalat" den... svarar hon. Det händer grejer på landet.

Fullt fokus på Kalmar

Skrevs den 29 oktober 2012

En lite omtumlande vecka. Vi har fullt upp med affärer i Kalmar samtidigt som vi skickade ut pressinformation om att vi tyvärr väljer att dra oss tillbaka från Växjö. Det är tråkigt att vi inte kunnat expandera i Växjö som planerat. Jag och Mattias har alltid haft inställningen allt eller inget. Att bedriva ett mäkleri ”som alla andra” är inte riktigt vår grej. När vi då varken hittade personal med de egenskaper vi kräver eller fick full genomslagskraft med våra aktiviteter så var det bara att satsa fullt i Kalmar istället.

Kalmar vs Växjö

Skrevs den 16 oktober 2012

Har lämnat en intensiv vecka bakom mig och klivit in i nästa. Förra veckan var det verkligen full spruta. Jag nämnde att jag skulle träffa Kalmars ledande politiker. Det blev ett trevligt anförande som fick en och annan att höja på ögonbrynen. Några nickade instämmande och några skakade på huvudet – kanske beroende på vad de tidigare sagt i offentliga forum. Då jag tydligen var den enda aktiva mäklaren under dagen (det var några andra viktiga spelare där också men de jobbar med ren nyproduktion/förvaltning) så hoppas jag att mina erfarenheter kan hjälpa kommunen framåt i frågan om var, när och hur det ska byggas de närmaste åren.

Två bilder av en järnman

Skrevs den 2 oktober 2012

Jag får ofta frågan om jag ska ställa upp i nästa års Ironman. Många trodde nog bara att jag skulle kolla om jag klarade det och sedan ge mig på nästa utmaning. Men ni som följer bloggen vet att det blir Ironman nästa år igen. Det som driver mig i sådana här lägen är att göra loppet bättre, justera detaljer, ändra upplägg, vara bättre tränad och vara bättre förberedd för att på så vis undvika sådant som bara inträffar för den som inte är 100 procent redo – och att jag är tillräckligt tokig. Vi låter bilderna tala lite:

Alla ska med

Skrevs den 25 september 2012

Att forma en grupp som hela tiden är på tårna, som alltid är hundra procent på topp, är oerhört svårt. Kanske är det helt enkelt omöjligt – om det nu finns något som heter ”omöjligt”. Jag är ofta allergisk mot det ordet. Jag tycker snarare det är inspirerande. Det är i ett företag som i ett idrottslag. Ibland är det toppar och ibland går det lite sämre. Det är min uppgift som ledare/coach att se till att den lägsta nivån är så hög som möjligt, och vår lägstanivå är väldigt hög.

Dagen efter…

Skrevs den 20 augusti 2012

Så stod jag då där och lyssnade på den svenska nationalsången och tittade över ett fantastiskt Kalmarsund tillsammans med drygt 1 500 andra våtdräktsprydda människor, med vatten upp till midjan. En minut kvar till start. Vi är iväg, adrenalinet pumpar och jag vet att en simtid på 1.30 (vilket veckans träningar pekat mot) skulle var bra medan allt under 1.45 är ok. Jag kommer iväg hyfsat med blir snart översimmad, får en rejäl spark rätt i huvudet – måste behålla lugnet trots att det är detta som jag var mest rädd för.

Hur långt är det kvar?

Skrevs den 6 augusti 2012

”Hur långt är det kvar?” Den klassiska barn-i-bilen-frågan dök upp redan efter ett par mil. Målet var Kolmården, dit jag och döttrarna begav oss i veckan. Jag måste säga att jag fascineras av parken ur inte bara ett zoologiskt perspektiv utan också ett kommersiellt. Här finns allt för alla, här går farmor och farfar med barnbarnen, snabb köhantering, strategiskt uppställda energidepåer och ett och annat unikt dragplåster. Men också en och annan skräckbild i barnens sinne – de hade sett dokumentären på teve där en döv flicka blir ”biten” av vargarna. Så jag lovade att de skulle slippa gå in i varghägnet. Skapar intresse om inte annat. Att sedan säluppvisningen blir en lång gäspning efter delfinernas mer imponerande show handlar nog mer om en dålig taktisk planering från min sida.

Fyrtio plus…..och elva på det tolfte

Skrevs den 29 juli 2012

Ooops – där for ett år till iväg. Det märktes knappt, och framförallt så syns det inte :-) Det är alltså dags för födelsedag igen. Jag brukar inte titta bakåt i livet och jag kommer inte att göra det idag heller. Just historien är ju lite svår att påverka, så jag tar lärdom av den och använder mina erfarenheter för att skapa min framtid. Födelsedagen planerades igår tillsammans med mina tre prinsessor. Jag lovade dem att de inte behövde sjunga förrän vid frukostbordet. Så efter lite familjeråd lade vi upp dagens schema. Jag fick lov att träna på morgonen om jag lovade att väcka tjejerna innan jag duschade.

Om längtan efter regn

Skrevs den 24 juli 2012

Vindrutetorkarna går på högvarv och sveper iväg det ihållande regnet – och sveper samtidigt iväg längtans tårar tillbaks till den underbara bubbla som nära två veckor tillsammans med mina älskade barn har inneburit. Jag slänger en snabb blick mot instrumentbrädans temperaturmätare när vi kör ur tunneln från Kastrup och upp på Öresundsbron. 11,5 grader. Klockan är 16.08 och det är den 19 juli. Jag och mina döttrar är tillbaka i Sverige.

På andra sidan Öland

Skrevs den 2 juli 2012

Den följsamma bloggläsaren kunde följa vår väg mot rekordmånaden september 2011. Nu var det nära att rassla till igen. Juni 2012 blev företagets näst bästa månad någonsin – det hängde på en enda affär för att juni skulle ta en topplacering. De seglen vi byggt har verkligen tagit vind och gett oss en otrolig skjuts framåt. Det var ett mycket nöjt, men slitet, gäng som tog en fika sent fredag eftermiddag. Ett stort tack till alla på företaget – och våra samarbetspartners – som gjort ett heroiskt jobb!

Ingen vanlig baksmälla

Skrevs den 26 juni 2012

Uuh, vilken baksmälla efter midsommar. Ja, träningsvärksmässigt alltså. Midsommar är inte vad midsommar har varit. Ett glas vitt i helgen blev skörden av alkohol. Så det är mer muskelärt som jag är bakis idag (måndag). 14 mil ena dagen (i ösregn och 13 grader största delen av turen), vilodag och sedan ”brickpass” vilket innebar 8 mil cykel och direkt 12 km löpning på det. Det är nog därför som dagens återställare i form av lätt styrketräning och stretch var gudomlig medicin. Men ni behöver inte vara oroliga, jag hann med både sillunch, grillning och midsommartradition med dragspel och dans på Boholmarnas festplats.

Fotboll, sjösjuka och numerologi

Skrevs den 12 juni 2012

Det var många mungipor ner efter gårdagens premiärförlust i EM-fotbollen. Tänk hur saker som vi inte kan påverka ändå påverkar oss. Förväntningar byggs upp, vi vill så gärna uppleva en sommar likt den då vi plockade hem ett brons från USA. En underbar sommar med sol, fyllda uteserveringar och allmän glädjeyra. Kanske är det så att staten borde finansiera mer av våra mästerskapssatsningar – det är rätt mycket mer pengar in i statskassan om det går bra för Sverige än det motsatta. En lite kul grej med landskamper och liknande evenemang är alla fantastiska inlägg på Facebook under matchen. ”Jaaaaaa”, ”Neeeej”, ”Filmning”, ”Lustig är kass” osv. Vad väntar man sig för svar? Jag funderar på vad folk tänker just i det ögonblicket som de uppdaterar sin status.

Gåsafrid, fyrvakt och klorofyll

Skrevs den 13 maj 2012

Det är gåsafrid på ön. Efter Gåsherrens utbrott på mig i veckan sökte han tröst och hjälp hos mig igår morse. Stora Stygga Svanen hade nämligen gått till attack så nu var han inte så stursk längre. Men med gemensamma krafter kunde vi avleda Stora Stygga Svanen, och Gåsherren kunde därmed samla ihop fru och barn och ta sig vidare på sin färd med upptäcktstörstande gässlingar. Undrar om min belöning blir att de i fortsättningen använder någon av grannarnas tomter för sina toalettbesök..?

”Suede – douze points”

Skrevs den 3 maj 2012

Att ha barn som tävlar i bedömningssporter är riktigt plågsamt. Så tycker nog många föräldrar med mig. Man vill så väl för sin, i det här fallet, fantastiska dotter. Jag har tillbringat min första maj på Sandra där jag sett alla fantastiska flickor och pojkar danstävla. Och jag har hört arga och besvikna föräldrars kommentarer. Jag känner mig lite väl partisk för att kommentera eventuella finalplatser och pallplatser. Kan bara konstatera att dottern gjorde bra ifrån sig, är nöjd och glad. Vad mer begära?

Med andan i halsen…

Skrevs den 30 april 2012

Med andan i halsgropen sprang jag ner i garaget. Jag hade inte varit ute på hela måndagen men tyckte på vägen ner till garaget att det kändes varmt. Stannade på Trädgårdsgatan och såg på klockan att det var sju minuter till min föreläsning skulle börja – värmen slog emot mig och skjortan klistrades mot kroppen. In i TIC-huset och den första damen/föreståndaren som såg mig sa direkt att jag skulle gå in en helt annan väg för att hålla mitt föredrag.

En gång målis, alltid målis

Skrevs den 24 april 2012

Lördag morgon och en långfrukost med döttrarna. Ledig lördag är fantastiskt härligt och riktig kvalitetstid. Vi smidde dagens planer och for snabbt till Slottet för att kolla om det finns några spöken, vilket de två stora tutat i fyraåringen. Väl på Slottet så mjukstartade vi med att se Karen Bit Vejles fantastiska utställning ”Med saxen som pensel”. Därefter kikade vi runt och vetgiriga barn höll mig kvar på Slottet några timmar. Riktigt kul.

Pontuz eller Pontuz?

Skrevs den 17 april 2012

Börjar vi bli mer och mer personliga varumärken? Börjar personerna bli viktigare än logotypen? I mitt fall är det solklart. Jag jobbar och är Pontuz Löfgren AB – allt jag gör och säger ”smittar” åt bägge håll. Och vår saga visar att det har det har varit klockrent för oss att ha det så här. För personen Pontuz kan det däremot finnas en och annan nackdel eftersom jag är varumärket 24/7. Men till övervägande del är det positivt.

Långfre…lördag

Skrevs den 8 april 2012

Påskaftons morgon. Tittar ut över ett hysteriskt Kalmarsund och förstår snabbt att mina planer för dagen får ändras markant. Vad göra med en helt ledig dag? Lena och döttrarna satte sig på planet till Mallorca igår och det känns som om det var ett bra beslut. Fick rapporter igår kväll om att de hade knappt 20 grader. Själv hade jag planerat en vecka av intensivt jobbande, med inslag av mycket träning. Just idag var det en halvdags träning inbokad med långtur på cykel eller löpning. Ett pass får det bli, men att ge sig ut känns inte aktuellt. Så vad göra mer?

Genom regn och snö..

Skrevs den 31 mars 2012

Det var väl inte direkt så här jag hade tänkt mig veckans långpass. Såg framför mig några timmars träning i vårsol och 12–15 grader. Men istället blev det nollgradigt, snö och blåst. Jag genomförde i alla fall mitt första växelpass – sex mil cykel, sedan direkt på med löparskorna och iväg på tolv kilometer löpning. Trots väderförhållandena kändes det riktigt bra. Tycker dock att Ironman helt plötsligt närmar sig med stormsteg.

Lost in cyberspace

Skrevs den 24 mars 2012

Har ni funderat på hur vi kommunicerar idag? Se er omkring – hemma, på jobbet, på stan eller i bussen – alla sitter med en mobil eller med en dator av någon hypad modell. Vi är alla mobila och kommunicerar via framför allt mejl. Tänk er sedan vår verksamhet – mäkleri. Ni ser våra bostäder på nätet, ni skickar intresseanmälan via mejl, bokar visningar via mejl och kommunicera till största del på detta sätt. Dra tanken vidare att vi gör cirka 400 affärer på ett år, tänk sedan att för dessa 400 affärer är det många fler som tittat på bostäderna, frågat om dem eller på annat sätt visat intresse.

Vart är Kalmar på väg?

Skrevs den 10 mars 2012

Tänkte att vi inledningsvis skulle prata lite politik. Det skrivs mycket just nu om nyproduktion av bostäder i Kalmar. Ny förbifart vid Rinkabyholm skapar möjlighet för cirka 1 000 nya bostäder, vilket snabbt basuneras ut i media. Det är jättebra att nya projekt tillkommer. Men – vad säger att det här ska ske i tid när inget annat gjort det? Det finns ett antal pågående planärenden som legat i åratal hos kommunen. Kommunen säger sig jobba med ett flertal planer parallellt, så att andra projekt kan gå framåt om ett av dem stöter på patrull.

Veckans hjälte!

Skrevs den 6 mars 2012

Först och främst ett riktigt stort grattis till företagets egen hjälte Mattias! Trots ringa förberedelser, sen ankommen sjukdom och helt utan draghjälp så fixade han hela den välkända vägen mellan Sälen och Mora. Han kom i mål under sena eftermiddagen och skickade längs resans gång små meddelanden om kroppens och knoppens status. Tyvärr lämpar sig dessa inte i tryck, men många börjar ”fy fan…” På www.b-g.se under rubriken ”Vasaloppet till Kalmar” så ser ni vad en lokal (kändis)bloggare drar för slutsatser av Mattias bragd. Dessutom en snygg bild.

Löpning, simning, husbil…

Skrevs den 18 februari 2012

Klockan ringde halvsju lördag morgon och det var dags att möta upp Duracell-Johan för helgens tjugo kilometers löpning. Vi valde att springa i stan med utgångspunkt Stensö. Det blev en runda där vi snabbt konstaterade att stan inte är speciellt stor. När vi sprang längs Ängöleden gled ett skepp till husbil förbi oss. Och jag visste ju att bara en person skulle ge sig ut med husbil i ett vintrigt Sverige – Rosenlund hade börjat sin långa resa mot sin kära syster i Tärnaby.

Stolt, glad och tacksam

Skrevs den 6 februari 2012

Oj, oj, oj. Vilken helg det blev. Och vet ni vad – jag har fått ett pris! En del tror att det regnar priser över mig och företaget. Det har blivit en del men ytterst sällan lokalt i Kalmar. Jag är oerhört stolt, hedrad och rörd över att jag i lördags, på Kalmars Guldfest, fick ta emot priset som Årets Ledstjärna. Ett pris som delas ut av Kalmars Företagsgrupp. Det här priset diskuterade jag och Mattias för några år sedan. Vi var så imponerade av dem som fick det och vi har alltid tyckt att det är det finaste pris en företagare kan få i Kalmar. Och nu var det helt plötsligt jag som fick det.

Det brutala uppvaknandet

Skrevs den 13 januari 2012

Ligger väl tillrätta i min solstol på den underbara beachen i Mexiko, solen värmer på rätt rejält och en varm havsbris omsluter mig. Men vad i h-e..! Strålen från en vattenpistol köldchockar min stekheta kropp. Och där står de skrattande på rad – Mackan, Adriana, Eva-Karin, Ulrika, Sofie, Åsa… hela kontoret. Hela gänget står på stranden och bara garvar åt min förvåning över deras närvaro i Mexiko. Killarna i rätt löjligt mönstrade och ganska smaklösa, knälånga, badshorts. Väldigt mycket 80-tal. Och tjejerna – snygga som vanligt – i fräscha bikinis med snygga saronger kring midjan.

En liten årskrönika

Skrevs den 2 januari 2012

God fortsättning allihop! Efter några dagars ”semesterbloggkoma” fick jag till sist fart på fingrarna igen. Och jag tänkte inleda året med en liten krönika över 2011 – unikt, eller hur? Ungefär lika unikt som den kickoff, som inledde året. Den här gången var det Ronneby Brunn som välkomnade oss, och framför allt då Åsa (Kalmar) och Louise (Växjö), som gjorde sin entré på företaget. Och de gjorde avtryck redan första kvällen! Vi är oerhört glada och stolta över att ha dessa två fantastiska tjejer med på resan.