Bloggen 2014

Tipp tapp

Skrevs den 22 december 2014

… tipp tapp, tippe-tippe-tipp-tapp… Näää – det är inte de små tomtenissarna som kommer. Det är mina egna små tomtar som trippar ut på välförtjänt julledighet. Jag har världens bästa mäklarnissar, mäklarnissor och mäklarassistentnissor, och till skillnad mot andra nissar och nissor de här dagarna så får de nu lite ledigt. Även om inte alla är lediga samtidigt, det går tyvärr inte då mäklarverkstaden måste vara igång även i mellandagarna.

Tomten kom tidigt

Skrevs den 17 december 2014

En vecka kvar till jul. Förväntningar, stress, önskningar, tankar, omtankar, familjärt, ensamt – julen innefattar allt, beroende på vem man är. Och för egen del är jag kluven. Jag älskar lugnet som kan infinna sig natten före jul, likaså julaftons morgon. Jag vet också att jag just denna dag brukar få många tankar som snurrar i mitt huvud, tankar kring alla som inte är med oss längre och deras nära, alla jag känner som sitter ensamma och alla de som kanske inte är lika lyckligt lottade som vi är – att få leva i fred och frihet.

“Daniel, Daniel…

Skrevs den 10 december 2014

…varför har vi inte mobilväxel? Samtalen kopplas typ fel hela tiden!” Så låter tevereklamen från telefoniföretaget Tre. Och den sammanfattar rätt bra hur det kan vara här på kontoret ibland. Fast vi får byta ut Daniel mot Mirre. Jag känner mig nämligen som honom ibland. Speciellt när mina kollegor kommer in till mitt kontor: “Mirre! Det är panik, jag får inte igång systemet. Något har hänt med telefonen, alla mina mail har försvunnit”. Detta är en stor del av mitt arbete här på Pontuz Löfgren – och tro det eller ej: det är det jag tycker är roligast. Att hjälpa till och effektivisera vårt arbete, det är jag duktig på. För er som missat reklamen, se klippet nedan.

Bland kräftor och fakturor

Skrevs den 29 oktober 2014

Sofie här, och jag har funnits i företaget sedan hösten 2008. Ni hittar mig i receptionen, som också är företagets hjärta. En pump som sjuder av liv, rörelse och glada skratt. Trevliga kunder som kommer in, telefoner som ringer, samtal som ska kopplas, medarbetare som stannar upp för ett litet – men ack så viktigt – socialt snack, kaffe som ska serveras, leveranser från våra olika leverantörer och samarbetspartners som ska tas emot, flyttkartonger som ska lämnas ut till våra säljare och köpare. Jag gör det mesta och allt det andra också – och gärna i högklackat.

”Välkommen till Pontuz Löfgren”

Skrevs den 8 oktober 2014

"Välkommen till Pontuz Löfgren, det är Madeleine.” Jag undrar just hur många gånger jag har lyft på luren och svarat så. Det måste vara närmare en miljon gånger. Och tänk att det kan vara lika roligt varje gång! Ingen dag är ju den andra lik, och inget samtal är det andra likt. Det jag kan konstatera är att vi har så många härliga, glada och trevliga kunder, och att det är ni som gör mitt arbete så kul. Och mina kollegor också förstås, vi har verkligen så roligt på jobbet.

Nya och gamla traditioner

Skrevs den 25 juni 2014

Wow – är riktigt glad över så oändligt många saker just nu. Om vi skippar den kronologiska ordningen så kan vi börja med jobbet. I onsdags lanserade vi etapp tre i Färjestadens Hamn. 24 bostadsrätter med ett härligt läge, precis vid havet – och hälften av lägenheterna bokades upp redan första dagen! Vilken succé och vilken bekräftelse på att projektet verkligen är genomarbetat. Jättekul, och stort grattis till er som fått förmånen att teckna er!

Respekt!

Skrevs den 19 juni 2014

Söndagsmiddagen blev rätt sen. Mina föräldrar är på besök och sitter med kring matbordet med mig och en av döttrarna, och vi har en lång diskussion om respekt genom generationer; respekt i skolan, respekt för äldre och respekt medmänniskor emellan. Vissa saker mina föräldrar drog för mig när jag var tonåring tyckte jag var befängt då, men förstår nu. Samma saker hör jag plötsligt mig själv säga till mina barn, fast jag gör det med andra ord och med en annan pedagogik. Och jag som aldrig skulle bli som mina föräldrar...

Tårfyllt farväl

Skrevs den 10 juni 2014

Vissa veckor kan det vara svårt att få ihop en blogg, medan jag andra veckor – som denna – inte vet hur jag ska få med allt. Så jag tror vi börjar i nutid och går bakåt. I veckan som gått har vi haft en liten sommaravslutning på kontoret. Ett vanligt år stänger vi en dag och åker iväg på något trevligt ställe, men i år fanns inte det på vår världskarta. Det är så många bostadssäljare som har det goda omdömet att anlita oss, så det fick bli några timmar torsdag seneftermiddag istället.

Från Formel 1-stjärnor till mäkleri

Skrevs den 4 juni 2014

Idag är det dags för mig, Ulrika Hjort, att skriva på Pontuz blogg. Jag bodde i Karlskrona mina fem första år. Sedan tog min far över ett företag i Kalmar, som han fortfarande driver. Jag är uppväxt i Rinkabyholm tillsammans med en äldre och en yngre syster. Det innebär förstås att jag är mellanbarn. Eller kanske vi ska säga medlarbarn. Jag fick medla mellan mina systrar som ofta var i luven på varandra – den ena retsticka och den andra lite känslig…ja ni förstår.

Schack, hårspray och kanadagäss

Skrevs den 20 maj 2014

Söndagskvällen är den afton som jag vanligtvis använder till att skriva i den här bloggen. Kalmarposten ska nämligen ha texten måndag förmiddag för att kunna publicera den i onsdagens tidning. Och under veckans gång har jag alltid tusen saker jag vill skriva om och kommentera, men när söndagen väl är här så är det värre att komma ihåg vad det var som jag så gärna ville ha med. Den här söndagen har jag dessutom två veckor att summera eftersom det var Alex som berättade om sitt liv, mäkleri och upplevelser förra veckan. Så vi kör några korta denna gång.

En upp och nervänd paus…

Skrevs den 30 april 2014

Efter en skön påsklovsvecka tillsammans med mina närmaste är jag nu tillbaka vid tangentbordet – och skrivbordet också för den delen. Förra veckan fick ni Mattias perspektiv på mäklaryrket i såväl bloggen som på Instagram och på Facebook. Av våra många duktiga mäklare är det Mattias som har gjort bäst resultat så här långt i år. Och då ska ni veta att de övriga också har gått riktigt bra. En fascinerande jämförelse är att Mattias under årets första fyra månader har gjort samma resultat som en snittmäklare i Sverige gör på ett helt år. Mattias har åtta månader kvar. Häftigt, eller hur?

Öland och Kalmar i mitt hjärta

Skrevs den 23 april 2014

Hej kära läsare! Den här veckan ska ni få följa mig och mina bravader i mäklarvärlden, tillbaka på hemmaplan efter drygt två år i Växjö. Jag har jobbat tillsammans med Pontuz i 16 fantastiska år, varav 10 år som delägare. Jag har fått vara med om en fantastisk resa och en framgångssaga, vilket jag är tacksam för. Och framför allt har jag haft roligt i princip varje dag. En glädje som jag försöker sprida till min omgivning.

En helt vanlig mäklarsöndag

Skrevs den 15 april 2014

Solstrålarna sipprar försynt in mellan persiennlamellerna när drömmarna förbytts mot morgon. En klart bra, om än icke påverkbar, första punkt på dagen avcheckad. Bra väder gör allt lite lättare. Det är söndag och det är full arbetsdag som väntar. Söndagsvisningarna börjar vanligtvis vid 11 då de allra flesta vill ha lite familjetid på helgerna. För egen del börjar jag dock tidigare än så, och just den här söndagen är det ett 30-tal familjer som jag ska försöka hjälpa att hitta sitt drömboende.

Let´s Dance

Skrevs den 18 mars 2014

Så har vi avverkat en vecka med massor av härliga ungdomar; en vecka med storslagna ambitioner, drömmar och högt uppsatta mål. En vecka där segrare korats och andra måste tröstas. En vecka som för många innebar de första viktiga stegen på livets krokiga stig, där framgångar och motgångar skall hanteras. Jag hade förmånen att i onsdags vara juryordförande på årets UF (unga företagare)-gala ”Våga vara egen”. Ett hundratal unga företagare presenterade sin tankar, produkter och tjänster. Jag imponeras av deras mognad och deras ambitioner. Sådana här tillfällen fyller mig med energi eftersom deras entusiasm smittar.

Ettan kom, tvåan kom, fjorton kommer så småning om…

Skrevs den 4 mars 2014

Hemma igen och det känns riktigt bra. Visst har vi lika stökigt på kontoret som en torktumlad kakburk men i veckan ska ombyggnaden vara klar – välkommen in och titta, det blir riktigt bra. Nu är vi tretton duktiga personer på kontoret och den fjortonde är på väg. Jag minns det som igår när vi anställde nummer fem. Nu ska vi inte bli fler, var min tanke då… Men det blev vi och kanske ska jag sluta sätta gränser. Jag älskar att se människor växa och den glädjen kan jag aldrig få nog av.

Andra halvlek är igång!

Skrevs den 4 februari 2014

Jag lovade att "andra halvlek" i företagets era, det vill säga de kommande tjugo åren, kommer att inledas med en satsning. Och jag hoppas att ni alla uppmärksammat vår "presentpyramid". Vi fyller tjugo år - och ni som är eller blir våra kunder får presenterna. Allt ifrån bilar och New York-resor till flyttstädning och halverat mäklararvode. Plus mycket, mycket mer - ni kan se allt på vår Facebooksida. Dessutom får ni duktiga och trevliga mäklare. Rätt häftigt, eller hur?

To infinity – and beyond

Skrevs den 7 januari 2014

Det största som kan hända ett företag, liksom en person, är att bli sedd och omtyckt – det är min fasta övertygelse. Kan man dessutom omge sig med människor som ger glädje och energi så är det ännu bättre. Och det är ungefär så jag sammanfattar vårt och mitt 2013, när jag just har stängt årsboken för vårt nittonde år som mäklarbyrå i Kalmar. Jag stänger boken med ett leende på läpparna. Ett leende för all den glädje som 2013 inneburit. Jag lägger händerna på bokens pärm och tar ett djupt andetag, jag rör vid känslan av stolthet. Stolthet över de människor som jag fått förmånen se växa både i sin yrkesroll och på det personliga planet. Vårt fantastiska år beror just på detta. Personer på företaget växer, tar ansvar, mognar och skördar framgångar. Så stora framgångar att vi tillsammans gör det bästa året genom tiderna, igen. Med nästan 500 bostadsaffärer och en omsättning per mäklare i Sverigetopp ser jag fram mot vårt tjugonde år med tillförsikt.