Bloggen 2015

Dröm eller verklighet?

Skrevs den 24 november 2015

Väckarklockan gjorde sitt jobb även denna fredagsmorgon. Men jag låg kvar och fortsatte blunda. Normalt sett brukar jag vid sådana här tillfällen falla tillbaks i min Törnrosasömn efter cirka fem sekunder, men inte den här morgonen. Jag kunde inte släppa tanken. Vad var det egentligen som hände igår kväll? Har det verkligen hänt, eller har jag drömt? En författare, och numera tevepersonlighet med ett förflutet som en av Sveriges värsta/bästa värdetransportrånare, åt middag med mig kvällen innan.

Eiffeltorn, paljetter och bokstavskombinationer

Skrevs den 4 november 2015

Louvren, Eiffeltornet, Triumfbågen… är ju bara små, små delar av vackra Paris. Jag fick fyra underbara dagar i denna romantiska stad tillsammans med mina älskade döttrar höstlovsveckan som gick. Jag hade flaggat för en kulturresa men det sprack rätt snabbt. Fast innan shoppingen tog överhand hann vi faktiskt med att se en hel del. Och faktum är att i Paris finns det ett slott i varje kvarter, en historia om varje gathörn, en skröna om varje Bistro och en berättelse om varje människa.

Människorna bakom

Skrevs den 21 oktober 2015

Reklamens brus sluter sig kring våra sinnen, som stoppningen sluter sig kring vårt huvud i en mopedhjälm. Det går liksom inte att värja sig. För egen del är jag å ena sidan den konsumerande människan, å andra sidan företagsledaren som ska försöka hitta de vägar som borrar sig genom hjälmens skal och silar sig igenom stoppningen. Och när vi väl kommit så långt så ska vi få dina sinnen att reagera på något sätt, helst positivt. Men ibland vill vi bara skicka iväg en tankeställare och den uppgiften är mer komplex än att bara sätta in en helsida i tidningen. Jag vill tro att det förhåller på ett annat sätt. Jag vill tro att du gör affärer med en människa du tycker om.

Slut på lättjan!

Skrevs den 30 september 2015

Det är högsäsong på bostadsmarknaden men lite lågsäsong för träningen just nu. Människans (läs: min) tendens till lathet lägger sig som en blöt filt över min lekamen. Först tänkte jag att min återhämtning efter Ironman skulle vara ett par veckor (endorfinerna bubblade fortfarande när den strategin beslutades). Jag förlängde det träningsuppehållet någon vecka och plötsligt var jag uppe i sex veckor, med i och för sig tre-fyra träningspass i veckan men helt utan struktur och tanke.

Gästbloggare Marcus: En sommar med guldkant

Skrevs den 26 augusti 2015

Lyckligt nygift kommer jag tillbaka från semestern med fulladdade batterier. Sedan jag fick barn har semestern blivit mer givande än tidigare, och dessutom nödvändig för att jag ska få riktig kvalitetstid med familjen. Trots lite tveksamt väder under mina lediga veckor får semestern 2015 fem guldstjärnor av fem möjliga. Men när man som jag har förmånen att verkligen gilla sitt jobb så infinner sig ingen ångest dagarna innan man börjar jobba igen – istället ser man fram emot att ta sig an höstens utmaningar. Och vi har några riktigt spännande projekt på gång framöver, så den här hösten kommer bjuda på full fart framåt.

En Formel 1-bil lämnar depån

Skrevs den 5 augusti 2015

Men vänta lite nu – vad var det egentligen som hände? Jag kom ihåg att jag körde en Ironmantävling i Österrike, packade om väskan och sedan for till Mallorca. Men det var ju flera veckor sedan. Och nu helt plötsligt är det dags för jobb igen. Jag kommer ihåg vilka härliga planer jag hade, vad mycket jag skulle hinna med, alla jag skulle träffa och alla möten som äntligen skulle bli av. Dessutom skulle jag hinna fixa lite med huset och underhålla min träning.

Tillbaka på brottsplatsen

Skrevs den 22 juli 2015

Och så var det då dags igen. Jag var tillbaka där allt skedde första gången. Jag var tillbaka på Porto Cristos strand, på Mallorcas östra kuststräcka. Här stod jag för sex år sedan. 112 kilo jättegosig… eller i alla fall jättemjuk. Min norske vän Jens hade ringt mig precis innan jag flög ner den gången och frågat: ”Kan du simme?” Klart jag kan simma, det vet du väl? ”Kan du simme 200 meter?” Jajamensan. ”Bra, då ska du simma en sträcka i vårt triathlonlag i Porto Cristo på lördag.”

Om småpåvar och ja-sägare

Skrevs den 8 juli 2015

Jag landade i Kalmar sent natten mot tisdagen efter äventyret i Österrike, och klockan hann nog bli tre på morgonen innan jag slöt ögonen efter att ytterligare en tvätt var i maskinen. Bara några timmar senare ringde väckarklockan – det var dags för fortsatt tvättande, packning inför Mallis, möte med revisorn, hämta barnen och swisch ut till Kalmar flygplats. Det är skönt att flyga från Kalmar och det blir väldigt mycket ”hej hej” från förväntansfulla kalmarbor på väg på charter.

Ung och lovande?

Skrevs den 17 juni 2015

En av årets absolut vackraste dagar måste vara skolavslutningen; så mycket glädje, så många uppklädda barn och så mycket nostalgi – och samtidigt så många tårar när klasser splittras, klasskamrater slutar eller det är dags för nya lärare till hösten. Jag tror att det som gör dagen så speciell är att man själv minns den så väl. Jag kommer ihåg när jag satt där i Habo kyrka (Sveriges vackraste träkyrka) och bara väntade på att sångerna och prästens tal om glass och sand mellan tårna skulle ta slut, så att jag fick springa ut och ha sommarlov. Och det var ju inte igår direkt, vilket min yngsta dotter påminde mig om i veckan – ett sådant där tillfälle då jag tyckte det var bättre på den tiden hon inte kunde huvudräkning…

Gästbloggare Alex har blivit biten…

Skrevs den 27 maj 2015

Med ett riktigt bra kvartal bakom oss på företaget firade vi på torsdagen tillsammans med Porsche Center där vi fick ”trycka pelle i botten” på Emmabodas racingbana. Och som det kördes! Två och två delade vi upp oss i vackra sportbilar med några hundra hästkrafter under huven. Min partner Mirata fick dock köra sitt andra varv själv, då jag ursäktade mig och klev ur. Note to self: åksjuketabletter nästa gång eller håll dig till familjekombin.

”Vad du skryter”

Skrevs den 6 maj 2015

Ni som följer min blogg kommenterar ofta det jag skriver om min personal och de resultat vi uppnår. ”Är de så duktiga?” ”Vad du skryter.” ”Är du inte rädd för att Jantelagen gör att ni tappar affärer? Tänk på att Kalmar är en liten stad.” Och jag svarar: ”Lägga av?” Jantelagen har aldrig skrämt mig trots att många varnat mig. Om det nu är så att vissa människor inte anlitar oss för att vi är för duktiga och för framgångsrika så är det ett beslut jag inte kan påverka, och framför allt ett beslut jag aldrig kan förstå.

Mina tre största passioner

Skrevs den 29 april 2015

Ett år går fort, väldigt fort. Och det går förmodligen extra fort när allting är roligt. Det är ungefär ett år sedan ni följde min vardag och nu är det dags igen. Jag har haft ett hektiskt, framgångsrikt och framför allt ett otroligt roligt år bakom mig. Och det hjälper mig att blicka framåt, sätta nya mål och bli ännu bättre. Det är trots allt bara den tid som ligger framför oss som vi kan påverka. Har du en positiv tid bakom dig är det betydligt lättare att ta sig an framtidens utmaningar och möjligheter.

Olika villkor, olika förutsättningar

Skrevs den 22 april 2015

Har du sett programmet "Smartare än en femteklassare"? Visst låter det enkelt att kunna mer än en liten elvaåring. Nu råkar jag leva mitt i det programmet – live och konstant. Det är inte längre lika självklart att kunna leverera svaren när frågorna kommer från min elvaåriga dotter som sitter vid köksbordet med läxläsning och jag själv står vid spisen. Då gäller det att låtsas att man inte hör frågan och smyg-googla på mobilen väldigt snabbt, för att ge stöd och bra svar innan middagen serveras.

Ägg, lamm och frälsare

Skrevs den 31 mars 2015

Är ni redo? Nu ska här ätas ägg! Närmare bestämt 2 000 ton helgen som kommer. Vi fördubblar tydligen vår konsumtion under påsken. Det kanske kan tyckas vara helt ointressant, men vet någon varför man äter ägg i påsk? Inte? Men det här då: Varför tycker äldre om lösa ägg och yngre om hårda? Varför dricker bara fyra procent av Sveriges befolkning äggtoddy i påsk? Varför är det godare med krämig gula och fast vita (44 procent tycker det)?

På rätt sida

Skrevs den 11 mars 2015

Den fantastiske Formel 1-föraren Mario Andretti sade att ”Ifall allting verkar vara under kontroll gör du det inte tillräckligt fort”. Hmmm, jag har just en sån där galen vecka bakom mig då det har gått riktigt fort. Kontroll? Ja, men knappt. Fantastiska uppdrag, härliga möten, tuffa förhandlingar, jobb in på småtimmarna och sedan lägga huvudet på kudden med ett leende. Ett leende som sitter kvar när klockan ringer efter bara några timmars sömn, en helg med mycket jobb och sedan nya utmaningar som knackar på min dörr.

Hjältar utanför rampljuset

Skrevs den 4 mars 2015

Jag åker förbi Victoriavallen i Nybro. Den arena som var min hemmaplan i fyra fantastiskt roliga fotbollsår. En äldre man går därifrån denna sena fredagskväll. Han verkar vara siste man därifrån. Jag tänker tillbaka på Sivert i just Nybro, Jocke i IFK Borgholm, Tryggve i Habo och de andra. De var eldsjälarna, idealisterna som såg till att allt funkade, att föreningarna hade en fast punkt. En del var man rädd för, en del kunde man prata med om allt. Och de fanns alltid där kring planen utan varken berömmelse eller rampljus.

Solnedgång över Dubai

Skrevs den 29 januari 2015

Det skymmer utanför, i bussen är det nedsläckt och tyst, Mattias sitter med sin Ipad o kollar fotboll, Ulle och Mirata diskuterar användbara appar och Åsa pillar med Instagram. Och längst bak i bussen sitter Knatte, Fnatte och Tjatte (alias Hence, Mackan och Alex) och sussar sött. Vi har alla ett leende på läpparna när vi nu närmar oss Kalmar efter fyra dagars intressant och intensiv kickoff i Dubai. När vi gör något tillsammans har vi en fantastisk förmåga att hinna med otroligt mycket – så även denna gång. Dubai imponerar och fascinerar. Första dagen inleddes i världens högsta byggnad Burj Kahlifa. Vi fick en ingående lektion i uppkomsten, tekniken, processen och genomförandet.