Bloggen 2017

Gästbloggare Henric: höstlov, partnerskap och slutspurt

Skrevs den 8 november 2017

I skrivande stund är det söndag kväll och barnens höstlov är till ända. En riktigt mysig höstvecka, som med hjälp av svärföräldrarna har möjliggjort ledighet för barnen. En visningsfri helg ägnades åt trädgårdsarbete tillsammans med sonen Ivar. Som tur är älskar Ivar att hjälpa pappa med allt – så även att kratta löv, ta in trädgårdsmöbler och köra till Tegelviken med mängder av återvinning. Det är kvalitetstid far och son emellan som jag verkligen värdesätter, även om allt tar tre gånger så lång tid…

Att köpa bostad på Mallorca

Skrevs den 1 november 2017

20-22 grader varmt och solen är så där behagligt skön. Återigen är jag på Mallorca och njuter verkligen av att få en liten dos sommar igen. Sedan 2006 har jag haft förmånen att få förmedla bostäder även här, vilket har gjort att jag lärt känna ön väl och givetvis också dess bostadsmarknad – en marknad som skiljer sig en hel del mot spanska fastlandet. Och de erfarenheter jag skaffat mig har jag kunnat förmedla till alla de familjer som jag fått förmånen att hjälpa med sitt boende här nere.

Bland kardinaler och överbefälhavare

Skrevs den 18 oktober 2017

En torsdag i oktober, på en scen i Stockholm, äntrade kardinalen (utsedd av påven minsann) Anders Arborelius podiet. Lite som en katt bland hermelinerna kan tyckas när jag läser talaruppställningen, där programinnehållet ska fokusera på Agilt ledarskap. Arborelius är en tystlåten – låt oss för sakens skull säga from – person som talar om sin syn på ledarskap anno 2017. Han gör det inför 500 hyfsat uppsatta chefer från hela Sverige. Och jag kan säga så här: jag fick inte slut på bläck i pennan av anteckningarna under hans anförande. Hans tes var att ett modernt ledarskap bygger på något som skrevs på stentavlor för drygt 2 000 år sedan. Och en modernisering skulle nog inte sitta i vägen.

Gästbloggare Madde: Surdegsbröd, klassiker och hundpromenader

Skrevs den 4 oktober 2017

Hösten är här och i år kom den med besked – dessutom i rekordfart. Sommaren bara flög förbi med jobb, konserter, segling, bad, teatrar, bröllop, tid med familj och vänner, fina naturupplevelser och utflykter och det kändes som att även den gick ovanligt fort. Men tiden går ju fort när man har roligt, och jag såg någonstans tre tips för att få tiden att gå liiite långsammare: 1. Så ett frö 2. Baka surdegsbröd 3. Läs en klassiker. Jag har testat och även om det är trevliga tips vet jag inte om det funkar, så det är nog bara att gilla läget.

Negativa tal

Skrevs den 30 augusti 2017

”Pappa kan du hjälpa mig med matten?” ” Absolut, vad handlar det om?” ” Det handlar om negativa tal och dess prioriteringsregler.” Jag tycker att jag är rätt ok på matematik, vilket även var ett av mina favoritämnen i skolan, och i dotterns fall pratar vi matte gymnasium årskurs ett. Så jag börjar kolla in talen och inser snabbt att det var ganska exakt 30 år sedan jag såg sådana här tal senast. Barnen blir äldre, svårighetsgraden ökar och i samma takt kommer vi föräldrar allt längre från studietiden. En rätt dålig kombo, inser jag snabbt. Jag vill ju finnas där, hjälpa till, stötta, diskutera och fördjupa mig tillsammans med henne i lärandet. Men med tre barn som går i stadierna från mellanstadiet till gymnasiet är det svårt att finnas där och hjälpa till i alla ämnen.

Skadan som gav insikt

Skrevs den 28 juni 2017

Semestern är här och jag försöker komma ner i varv efter ett intensivt första halvår. Det var full fart ända fram till lunch igår (tisdag) då jag och mina flickor satte oss på flyget för avresa till vårt älskade Mallorca. Att vara fastighetsmäklare tillika VD för ett ambitiöst mäklarföretag innebär att jag inte bara kan stänga av, och det är kanske inte riktigt det jag vill heller. Vissa affärer är fortfarande i rullning, jag vill finnas tillhands för mina köpare och säljare, mina mäklare kan behöva nå mig och så vidare. Det är ett sätt att leva som jag har valt och som jag gillar. Det viktigaste för mig nu är att jag kan ägna mina dagar åt mina nära och kära och att jag får byta miljö. Så nu lägger jag en jobbtimma tidig morgon och en stund på kvällen…allt annat är familjetid.

Välkommen, Hence! Välkommen, Alexandra!

Skrevs den 14 juni 2017

Veckorna rasslar på och det börjar närma sig midsommar och annalkande semester. Just nu är tempot riktigt högt uppskruvat och det på ett bra sätt. Som kapten på skutan handlar det då om att se till att kundnöjdheten är på topp, att alla hanterar det höga tempot och att vi har roligt och kan skratta tillsammans. Och jag får nypa mig lite i armen när jag ser vilka prestationer medarbetarna utför – fantastiska assistenter, mäklare, fotografer och stylister.

VÄLKOMMEN ÅSA – VÅR HOMESTYLIST!

Skrevs den 17 maj 2017

För sju år sedan kom Åsa till oss som en oslipad diamant – en diamant som vid den tidpunkten bara glänste när den själv ville om jag ska vara ärlig. Så jag ska inte påstå att min och Åsas relation inleddes helt bekymmersfritt, men med åren slipades diamanten och började lysa allt klarare i takt med att jag och Åsa hittade rätt i vår relation. Och sedan några år tillbaka har hon varit Kalmars ohotade bostadsrättsdrottning. Det är till väldigt stor del tack vare Åsa som vi är så starka på bostadsrätter idag.

GÄSTBLOGGARE ÅSA: MINA VÄNNER

Skrevs den 10 maj 2017

Hej bloggen, Åsa här! Vi har startat året på ett helt fantastiskt sätt och våren ser ut att följa samma stigande kurva. Mina kompisar här innanför den blå dörren är verkligen ambitiösa och duktiga. De är också mycket mer än bara mäklare, administratörer eller chefer. Därför tänkte jag göra en liten närmare presentation av mina PPJ, polare på jobbet. Korta presentationer över hur jag ser på människorna jag nästan träffar mer än min egen familj. Håll till godo!

Ett oskrivet blad..

Skrevs den 26 april 2017

Ibland blir det inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag skulle dra ner lite på Ironman-ambitionerna i år då förra året gjorde rätt ont i kroppen med krånglande knä, inflammerad axel och en hälsporre. Jag tappade sugen lite, helt enkelt. Min tanke var redan inför 2016 att om jag fixar en fulldistans Ironman under 11 timmar (jag gick i mål på 10.58 så det var ju med god marginal…) så tar jag ett ”sabbatsår” med bara halvdistanstävlingar 2017 – det vill säga 1 900 meter simning, 90 km cykel och på slutet ett halvt marathon.

Gästbloggare Selma: När Barcelona, ålder och säljrekord blev oviktiga ting

Skrevs den 19 april 2017

Efter fyra välbehövliga dagar i solen är jag tillbaka på kontoret. Barcelona bjöd på allt jag förväntat mig. God mat, värme och semesterfeeling. Spanskan är något förbättrad och plånboken mer sliten. En resa är helt klart den allra bästa presenten, och mammas XX-års dag blev minst sagt lyckad. För oss 90-talister och yngre är det inga konstigheter att prata ålder och jordsnurr. Men med några (läs: många) år på nacken tycks det bli allt mer känsligt eller i alla fall mer kryptiskt. Jag får tacka mina äldre – men absolut fortfarande väldigt unga – kollegor för denna läxa. XX får därför förbli en gåta.

Bostadsrätt – helt rätt i Kalmar

Skrevs den 5 april 2017

Alex avslutade nyss sin vecka i de sociala medierna – och snart kommer du att kunna följa alla oss mäklare på lite närmare håll. Antingen kan du följa din favorit eller så följer du oss allihop… Jag återkommer om ett litet tag med hur det här kommer gå till. För oss är det viktigt att nå ut med vilka vi är och att du ska kunna se vår vardag på nära håll, och vad det är vi gör som är så annorlunda mot andra fastighetsmäklare. Varför det krävs så hårt jobb för att lyckas. Men jag återkommer som sagt om detta.

Gästbloggare Alex är glad

Skrevs den 29 mars 2017

Alexander Bo Adrian Sundstedt – det är jag. Men de flesta känner mig som Alex. Och den här veckan gläds jag åt att dagarna äntligen är längre än nätterna och att jag kan ta kvällsjoggen vart jag än önskar utan att jagas av mörkret mellan gatlyktornas sken. Hos mig börjar alltid våren med att Vasaloppet krigas igenom och upptrappningen inför årets upplaga av Ironman äntligen kan börja. När gruset sopas undan och racercykeln plockas upp ur källaren påminner det lite om kosläppet på Ingelstorpsskolan för en cykeltok som mig.

När livet stannar upp

Skrevs den 22 mars 2017

Ännu en vecka har passerat, och det är tyvärr en vecka då andra sidan har knackat på i min närhet. En jämnårig kompis har lämnat oss hastigt och alldeles för tidigt. En träningskompis och en bra människa finns inte med oss längre. Vi är många som sörjer och våra tankar går givetvis i första hand till familjen. Vi får återigen stanna upp, trots att vi bara är mitt i livet, och påminna oss om att verkligen uppskatta det vi har och framför allt de vi har i vår närhet. Tankarna som dyker upp i huvudet vill inte riktigt försvinna.

Brödraskap med guldkant

Skrevs den 8 februari 2017

Februari blir en månad med många resor för min del. ”Jobbar du aldrig?” undrar vän av ordning. Jodå, in snitt ungefär sextio timmar i veckan – det har jag alltid gjort och kommer förmodligen alltid att göra. Det ger lite extra semester, men de flesta resorna till mitt älskade Mallorca är faktiskt jobbresor eftersom vi säljer finfina bostäder där. Sedan är det ju sällan som jag lägger de företagsstrategiska pusselbitarna på kontoret…

Dunderhonung och sandskrift på Österlen

Skrevs den 18 januari 2017

Kickoff. Ett rätt diffust begrepp. När man kommer hem undrar vännerna om man är trött och sliten. Och så är det nog på många företag. Men jag vet att jag talar för både mig och mina medarbetare när jag vågar påstå det omvända efter våra kickoffdagar på Karlaby Kro på Österlen. Istället för trötta och slitna liknar vi som grupp nog mer Rune Andreassons Bamse. Vi har fyllt på med dunderhonung, bollat klokheter och ger oss i kast med verkligheten starka som få – men också snälla och beredda att göra goda gärningar.