Bloggen 2020

​Sul mare luccia

Skrevs den 1 december 2020

Då har vi lämnat årets kanske tråkigaste månad bakom oss för att välkomna första advent och den julmånad då besynnerliga och förunderliga profetior står för dörren. Ena stunden diskuteras Trumps nära nog statskuppsliknande beteende, i nästa ögonblick alkoholfria kvällar efter klockan 22 med barer och pubar som öppnar och stänger om vartannat samtidigt som vi har ett ständigt eskalerande coronavirus. Och vet ni vad – de flesta historier går igen.

När alla bitar faller på plats

Skrevs den 24 november 2020

​Ännu en riktigt bra och rolig vecka har passerat på kontoret. Och vi lämnar snart ett år bakom oss som har inneburit en mindre generationsväxling eftersom ett antal nya, duktiga, medarbetare kommit in på företaget. Några av dem har gått vårt eget tvååriga traineeprogram medan ett par andra är helt nya rekryteringar. Och det är fantastiskt roligt att se hur människor växer och utvecklas, och hur gruppen då formas på ett nytt sätt för att möta en spännande framtid.

​Gästbloggare Ludde: En clown att luta sig mot

Skrevs den 17 november 2020

Hej, vänner! Då var det min tur att berätta om vilken typ av människa som nu tagit anställning på Pontuz Löfgren AB. I mångas ögon framställs jag som en skarp 26-åring med humor och jag kallas ofta skojare eller clown. Detta är något som många i min machokulturella omgivning har valt att problematisera, men som jag själv sedan länge har omfamnat eftersom beskrivningen överensstämmer väldigt väl med den jag är. Men som bekant finns det två sidor av varje mynt. Min sambo Annie och mina systrar Elvira och Linnea skulle nog snarare beskriva mig som någon att luta sig mot när det blåser. Två olika skildringar som jag kan leva med…

​Pandemier och presidenter

Skrevs den 10 november 2020

Vi lever i konstiga tider, när man i världens största demokrati talar om valfusk. Kan ett land som USA inte genomföra ett val, vilka ska då gå i bräschen? Det är ungefär som att storebror lär sina småsyskon fuska i Monopol när man ska spela i julhelgen. Trump talar om valfusk och om att ”döda” människor tillåtits poströsta i vissa delstater. Men om jag inte har helt fel på det så är det drygt 60 miljoner som har poströstat i USA. Så frågan är hur många som har dött i de här delstaterna, lyckats poströsta trots de är döda OCH dessutom samtliga har röstat på Biden.

​Höstkänning

Skrevs den 13 oktober 2020

Vi är halvvägs in i höstporten oktober och det är tid för allt det där som jag inte riktigt gillar: ta upp den knappt använda båten, ställa in utemöblerna, känna mörkret när jag vaknar och räkna ner dagarna tills det är dags för klockan att visa vintertid… mmm, inte riktigt min grej. Jag försöker dock vara duktig och ändå njuta i stunden – det har ju faktiskt varit några magiska soluppgångar över dimmigt hav och krispig höstluft börjar svepa in.

​Let´s Dance

Skrevs den 6 oktober 2020

Då var vi inne i rutinerna igen efter ett sju månader långt coviduppehåll i discodansvärlden. Så jag köper lite färdkost, hämtar dottern och danskompisen Isabell (tillika bästa vännen) på skolan så fort de slutat denna fredag eftermiddag. Vi åker vidare och hämtar upp Isabells pappa Henric hos Sveriges största bilhandlare i sin genre och styr färden norrut sisådär knappa 40 mil, för att sent fredag kväll checka in på hotellet och börja förberedelserna inför lördagens discodanstävling.

​Konsten att göra ingenting

Skrevs den 1 september 2020

Det finns tydligen en konst som jag varit alldeles för dålig på att testa: konsten av att inte göra någonting. Och helgen som just passerat bestämde vi att vi gör precis detta – inga planer, inga måsten utan bara hitta det där läget då man bara är. Om detta någonsin har hänt så var det i så fall väldigt länge sedan. Jag är faktiskt helt kass på den här grenen. Jag vill att det ska hända grejer hela tiden – gärna jobb- eller träningsrelaterat.

​En powernap i sensommaren

Skrevs den 21 juli 2020

När jag låg i soffan på altanen och den underbara söndagskvällen hade övergått i natt slog det mig att halva sommaren just har passerats. Det märktes också att kvällen var lite fuktigare, fåglarna tystnade lite snabbare och den vackra solnedgången försvann lite för fort. Å andra sidan slog det mig samtidigt att jag har halva sommaren kvar. Och många år har faktiskt sensommaren varit den bästa tiden. Hoppas det blir så även i år – jag tänker i alla fall nyttja den på bästa sätt

​Listettor och munskydd av

Skrevs den 14 juli 2020

Så fort vi kom ut från flygplatsen på Kastrup i söndags tog vi av oss de munskydd vi haft på oss de senaste sex timmarna, det vill säga ända sedan vi lämnade Palma på förmiddagen. Det var en befrielse att känna frisk luft, om än något svalare än när vi satte på oss munskydden. Den här rutinen blir snabbt en vana, men jag ska inte sticka under stol med att det kan bli ganska klaustrofobiskt med munskydd i den spanska sommarvärmen.

​All time high

Skrevs den 30 juni 2020

Det är måndag strax efter lunch, jag hämtar upp Fidelie med bilen och exakt nu börjar min semester! Tidigare idag har jag varit på kontoret för att summera första halvlek av 2020 – en halvlek då vi genomgick det stålbad som vi kallade 2.0. Vi uppdaterade oss på allt och vill att våra uppdragsgivare verkligen ska känna skillnad. Vi har också fått en fin respons och första halvåret är det bästa vi gjort i företagets nu 26-åriga historia. Vi har hittat ett arbetssätt som gör skillnad. I morgon stänger vi dessutom en junimånad som även den är den bästa enskilda månad vi någonsin gjort. All time high!

Flygfärdig x 2

Skrevs den 9 juni 2020

Tick tack, tick tack – att tiden rusar iväg och åren går kan man se på barnen, påstås det. Och om det stämmer börjar jag bli gammal på riktigt. Det är nämligen bara gamla föräldrar som har barn som tar studenten och på onsdag gör min äldsta dotter precis detta. Jättekonstigt – jag tycker ju inte att det var särskilt länge sedan som jag själv sprang ut på Staggs trappa med mina mjukt fjuniga vänner. Jag kommer ihåg att det var en riktigt fin dag med champagnefrukost och grejer. Kvällen var säkert också kul.

​Gamla sanningar sätts på prov

Skrevs den 26 maj 2020

Maj innebär underbara jobbarveckor med skönt väder (nåja, lite blandat i år), högt tempo och många bollar i luften. När allt flyter på och alla pilar pekar åt rätt håll är det dock viktigt att höja blicken lite. ”Att vara stillastående innebär tillbakagående” och där vill jag aldrig hamna. Jag försöker därför använda de luckor som finns för att utveckla marknadsföringen och de tjänster som vi arbetar med – att sträva framåt är en stor del av entreprenörskapet.

​När planeringen läggs på hyllan

Skrevs den 19 maj 2020

Maj är redan inne på andra halvlek och tiden rusar fram i vissa avseenden medan den står helt still i andra. Jag tycker inte det var så himla länge sedan som vi på firman satt på ett kylslaget Hooks Herrgård och bestämde oss för hur vårt framtida mäkleri skulle se ut. Vi kallar det ”nya” arbetssättet 2.0 och det bygger på att leverera en mäklartjänst som ingen annan i vår region kan mäta sig med. Vi är inte framme riktigt ännu men vi har visat på de marknader vi är verksamma att det vi gör innebär en markant skillnad för dig som kund.

​Dags att bekänna färg, Kalmarföretagare!

Skrevs den 31 mars 2020

I veckan publicerade vi ett videoinlägg i sociala medier där jag berättade om vår syn på marknadsläget. ”Business as usual” var budskapet. Detta för att skapa ett lugn hos många som är oroliga. Jag vill skapa ett lugn eftersom det är just ”business as usual” hos oss för närvarande. Folk lämnar in sina bostäder till försäljning, de som är intresserade går på visning och vi skriver avtal med den köpare som vann budgivningen.

​Jag och Vi när viruset slår till

Skrevs den 17 mars 2020

För ett par veckor sedan visste få av oss vad Corona var för något – nu dominerar det hela vår världsbild. Och vi blir återigen varse om vår sårbarhet. Tyvärr blir dessutom skillnaden mellan jag och vi rätt tydlig. Jagen börjar hamstra när sjukvården behöver material som mest. Nationella ledare har en kapplöpning i att skydda sin befolkning och stänger gränserna. Företag och näringar börjar gå på knäna och konsekvenserna i vissa ekonomier kommer att bli kännbara en lång tid framöver. Rykten florerar och källkritiken är som så många gånger nuförtiden lika med noll.

​50-årskris? Vem? Jag?

Skrevs den 25 februari 2020

Har du någon gång formulerat din bucket list? Alltså inte bara funderat på vad du vill göra i livet utan på riktigt skrivit ner de där sakerna du drömmer om och som fortfarande är rimliga mål. Själv har jag alltid sagt att jag måste bli 200 år om jag ska hinna med allt på min bucket list – för jag har en sådan numera. Jag tycker att jag håller ett skapligt tempo i livet med tidsprioriteringar, men det finns mycket kvar att uppleva.