Bloggen 2021

Att undvika gamla fotspår

Skrevs den 7 september 2021

Första höstveckan bjuder på det bästa septembervädret jag tror jag har upplevt – fantastiskt skönt. Tidiga morgnar och senare kvällar börjar dock bli rätt kyliga, men det kan jag stå ut med när solen skiner. Däremot gillar jag inte att dagarna blir kortare så här års. Men som tur är så återstår det ett par veckor innan höstdagjämningen infinner sig (klockan 19:21 den 22 september) då dag och natt är lika långa över hela jordklotet. Sedan dröjer det tre månader innan det vänder igen…

​Kickoffer, mässor och galor

Skrevs den 31 augusti 2021

Hösten har officiellt startat i och med vår årliga höstkickoff. Semestrarna är över sedan ett par veckor och i skrivande stund har vi precis avslutat några fantastiska dagar tillsammans. Lärandet har vi med oss i våra dagliga rutiner så de här dagarna har mer handlat om att stärka teamet ytterligare och få tid tillsammans för att diskutera de mer övergripande målen och den gemensamma vision vi har för att skapa ett mäkleri som tilltalar de som behöver oss.

Dags för halvtidsvila

Skrevs den 22 juni 2021

Någonting hände och vips, så var första halvan av det här året över. Och det är väl få gånger man verkligen kan vara helt säker på att det kommer att bli ett bättre andra halvår än det som passerat. Aldrig har vi väl väntat som nu efter social samvaro, se fotbolls-EM med en massa kompisar och andra fotbollsnördar, gå på konserter eller bara få resa vart vi vill. Det känns som om allt det där kommer kunna ske under andra halvan av 2021, även om jag tror att det kanske inte fullt ut blir som det har varit före pandemin – men ändå gott nog.

​Varning utfärdad: en framgångsrapport

Skrevs den 1 juni 2021

Vi pustar ut efter en häftig månad som går till historien som den bästa majmånaden i företagets historia och vår näst bästa månad någonsin totalt under alla våra år. De individuella prestationerna imponerar oavsett roll på företaget och utvecklingskurvan hos många är så häftig att man blir tårögd. Jag vågar påstå att de flesta av våra mäklare alldeles på egen hand har levererat fler affärer denna månad än vad många mäklarkontor har gjort totalt i maj.

​Stjärntrion Junie, Emma och Carin

Skrevs den 25 maj 2021

…Och så swishade det bara till så tog plötsligt ytterligare en dotter klivet ur dotterfabriken och in i vuxenvärlden i och med förra veckans 18-årsdag. På många sätt är hon ju nu vuxen med allt som det innebär, men i ett pappahjärta känns det som om det är bitar kvar som kanske måste komplettera pusslet innan vingarna ska bära fullt ut… men så lär jag nog känna hela livet. Grunden har jag lagt och jag kommer alltid att finnas här oavsett vilken siffra det står på födelsedagstårtan. Rent juridiskt är i alla fall mitt uppdrag utfört i och med 18-årsdagen och jag är en stolt pappa till en klok och driven dotter med ett hjärta av guld.

Analysarbetet bakom framgångarna

Skrevs den 11 maj 2021

Prisstatistiken kommer in, siffror kommenteras, det spekuleras om framtiden och här hos oss analyserar vi varför det blev som det blev och varför vi tror det vi tror. Ibland frågar jag mig själv varför vi lägger ner så mycket tid och energi på att göra alla dessa analyser och efterforskningar om vad som påverkar vår närmarknad och därmed de försäljningar som görs. Är någon förutom vi själva verkligen intresserad av vad det är som styr marknaden?

Såsom i en spegel

Skrevs den 4 maj 2021

I fredags var det dags för sjösättning av båten – ännu ett tecken på att sommaren är i annalkande. Men redan i lördags när det sista fixet skulle göras på båten så började jag fundera på varför jag egentligen har skaffat båt på de här breddgraderna. Blåst, åtta grader och regn – stelfrusna fingrar och genomblöta kläder fick mig snart att ge upp finputset. Men när hela familjen såg dagens ljus på söndagen blev det annat ljud i skällan. Ett stilla Kalmarsund låg som en spegel utanför fönstret. Bleke. Solen sken från en klarblå himmel.

​Topplistor och Oscarsnomineringar

Skrevs den 13 april 2021

Vilken vecka det blev! Ibland kan jag få sitta bra länge för att få ihop ett blogginlägg, men den här veckan skulle jag kunna skriva hur mycket som helst. Och jag börjar med det största, nämligen mäklarbranschens årliga Oscarsgala där över 7 000 registrerade fastighetsmäklare har chansen att få utmärkelser. Galan har fem tävlingskategorier med tre finalister i varje – och vet ni vad? Vi är i två av dessa fem finaler.

​Gästbloggare Lisa: På jakt efter det vita kortet

Skrevs den 22 mars 2021

”Någon som är sugen på att skriva en kort (eller lång) gästblogg ikväll?” mejlade Pontuz 18:27 söndag kväll. ”NEJ!” var min första tanke, jag kanske till och med sade det högt inför min sambo. Han gav mig nämligen en blick som jag allt oftare får när mina känslor liksom ligger utanpå. Snabbt därpå tänkte jag om. För är det någon gång jag ska göra det så är det just ikväll. Denna söndagskväll har nämligen inte varit som resterande tid på min nya arbetsplats.

​Om cityhandel och stadsplanering

Skrevs den 16 mars 2021

Vi har några veckor bakom oss där diskussionerna i Kalmar i media har kretsat kring ett par frågor som jag tänkte beröra idag. Den ena rör centrumhandeln och de spår som pandemin för med sig. Det har varit friska diskussioner och jag har följt de inlägg och den debatt som förs. Ett litet instick från min sida är att detta kanske är ett problem som fanns redan före pandemin. Kriser föder ofta bra lösningar, men utgångspunkten måste väl ändå vara hur en modern stadskärna ska fungera efter den pandemi som rör om i de traditionella köpbeteendena?

​Cykeltur på det hala

Skrevs den 16 februari 2021

Ännu en fantastik vinterhelg har passerat. Om det fortsätter så här kanske till och med jag börjar gilla vintern. Jag måste medge att jag har utnyttjat helgen maximalt och faktiskt tagit mig ut på ett vinteräventyr. I både lördags och söndags packade vi ryggsäckarna, tog på säkerhetsutrustningen för långfärdskridskor, klev på våra mountainbikecyklar (!) och gav oss ut på Kalmarsunds fantastiska isar. Det var först bara en galen tanke, som blev verklighet och som gav en naturupplevelse som slog det mesta.

​Om präster och poeter och kärlek

Skrevs den 8 februari 2021

Solen skiner över ett fruset Västra sjön som glimrar när solen reflekteras i snön. Det är inte ofta jag har sett så många människor promenera runt på Boholmarna som i helgen – i alla fall inte på sjösidan. Promenerande familjer, grupper på långfärdsskridskor och barn som kommer på pulkor efter stånkande föräldrar… det är en rätt trevlig syn, om än lite surrealistisk. Och givetvis blev det en aktiv vinterhelg med familjen även för mig: skridskor på såväl mig som barnen, en hund som lekte i den snö hon knappt tidigare upplevt, eldfat som fick brinna på bryggan för värme och korvgrillning. Det var längesedan jag njöt av en vinterhelg såsom denna!

​Nytt, nytt och nytt

Skrevs den 19 januari 2021

Då var vi igång med ett nytt år, en ny budget, nya mål och nya visioner – som alltid med kunden i förarsätet. Och den här veckan är det som vanligt dags för vår traditionella kickoffvecka då året ska planeras. Den tid vi lever i gör dock att vi ses på hemmaplan denna gång, närmare bestämt Skansen i Färjestaden med personalen uppdelad i mindre grupper. Men likväl ska vi skapa energi och magi så att vi får ett minst lika bra 2021 som 2020. Vi fortsätter att utbilda oss och ge varandra löften för att vi ska förtjäna det förtroende som alla ni som ska byta bostad ger oss.

Året som gick: pandemi, försäljningsrekord och 50-årsfirande

Skrevs den 12 januari 2021

Det är nu tjugosjätte gången som jag lägger en årskrönika till handlingarna. Åren rusar iväg i kalendern men inte i sinnet. Och trots att det är länge sedan så känns det ibland som igår – den där kvällen då jag och Göran Johansson tillsammans med en flaska Bells Whisky, två coca-colaburkar, en jurist och en revisor bestämde oss för att starta det som idag nästan 27 år senare heter Pontuz Löfgren AB.