Bloggen 2022

​Om den ändliga tiden

Skrevs den 26 juli 2022

Begreppet tid är luddigt och har så många olika skepnader beroende på vilken sinnesstämning vi befinner oss i. Och om jag ska försöka mig på att förklara och sammanfatta fyra veckors semestertid är det mycket som ska med: Äventyr med upplevelser och mycket kärlek. Vänskap och skratt uppblandat med livets frågeställningar i goda vänners lag. Svett och kamratskap när cykelbackar deluxe skulle bestigas i 34-gradig värme. Klarblå himmel, medelhavsbad och vackra stränder. Och så förstås gränslös kärlek och egen tid med tre underbara döttrar, som pricken över i på den här semestern.

​Slutspurt på raketbränsle

Skrevs den 21 juni 2022

Nu blir det ett jättesprång in i sista arbetsveckan innan det är dags att ta fram solkrämen och flip-flopsen. Jag hoppar in i en vecka då det förhoppningsvis ska avslutas ett par affärer. Dessutom ska jag ha medarbetarsamtal med mäklarna, lägga upp en plan för sommaren plus ordna allt det där privata som ska fixas innan man går på ledighet. Det blir en vecka som kräver raketbränsle – det är samma visa varje år. Och jag älskar ju när det är så här.

​Mitt Dextrosol i slutspurten

Skrevs den 7 juni 2022

En lite orolig marknad behöver inte vara en dålig marknad… Detta som ett litet förtydligande efter alla mejl jag har fått efter förra veckans blogginlägg. Däremot är det extra viktigt att göra jobbet som mäklare. Nu räcker det inte att komma välkammad och säga ett högre värde och en lägre provision, för det kommer kunden att få sota för – vissa byråer kommer med andra ord att få bekymmer. Det är nu som skillnaden mellan mäklare och mäklare kommer att visa sig. Skillnaden mellan de som gjort läxan och de som inte velat utbilda sig. Det är nu alla de verktyg vi har införskaffat kommer att gynna våra kunder och visa sig på slutpriserna.

On The Road Again

Skrevs den 24 maj 2022

Ibland när jag ska skriva veckans blogginlägg undrar jag om det aldrig kan komma ett tillfälle då det är tyst i huvudet – när det absolut inte finns något att skriva om. Men det största problemet brukar i stället vara att jag inte får plats med allt eller att jag censureras. Det är nämligen mycket som min redigerare tar bort, så det får nog i stället hamna i en bok till slut… ocensurerat, till skillnad mot bloggen – då är det många som hänger löst 😊

​På äventyr i huvudstaden

Skrevs den 17 maj 2022

Den mytomspunna trappan i Stockholms Stadshus ledde oss upp till Gyllene salen. Det var vackert dukat vid mängder av långbord och serveringspersonalen var klädd som på Nobelmiddagen. Det var pampigt och stilfullt. Som ni förstår var det dags för Guldhemsgalan, Mäklarsveriges egen Oscarsgala. Jag hade med mig majoriteten av våra mäklare upp till Stockholm och det var spänning, förväntan och även glädje som dallrade runt oss vid det vackra bordet. Av nästan 8 000 mäklare i Sverige var 21 stycken nominerade till priser – och tre av dessa kom från Pontuz Löfgren AB i Kalmar.

​Mot nya höjder

Skrevs den 3 maj 2022

Lämnar en vecka bakom mig med underbart många möten och händelser. Det återkommande månadsmötet innehöll denna månad frukost med min medgrundare Göran Johansson. Han hängde med oss hela förmiddagen så det blev många berättelser och glada skratt. Duktiga Ted från Linnéuniversitet visade oss runt på vårt fantastiska universitet - vilken tillgång det är och vilken fantastisk byggnad. Sedan blev det som vanligt en del utbildning och information innan vi lämnade tisdagen bakom oss.

I min vildaste fantasi…

Skrevs den 12 april 2022

​I förra veckans blogginlägg skrev jag att jag inte i min vildaste fantasi vågade hoppas att vi från Kalmar återigen skulle kunna störa storstadsjättarnas dominans på mäklarbranschens egen Oscarsgala Guldhemmet, som arrangeras av Hemnet varje år. Med två vinster och ytterligare en finalplats av sju möjliga förra året borde en repris vara i princip omöjlig för ett oberoende företag på en liten ort som Kalmar – det finns trots allt över 7 500 fastighetsmäklare i Sverige och cirka 2 500 företag för juryn att välja mellan. Men återigen överraskade vi Mäklarsverige genom att ännu en gång gå till final i tre kategorier (det är tre nominerade i varje). Selma är i final i kategorin Årets Toppmäklare, Kim i kategorin Årets Stjärnskott och jag själv i kategorin Årets Mäklarpersonlighet.

Trettio år av minnen

Skrevs den 22 mars 2022

Solbränd och glad som en speleman kommer han in som en vårvind på Blomlöfs restaurang: min parhäst under företagets fem första år, den evigt unge mäklarlegenden Göran Johansson. Vi tar en lunch då och då och jag måste säga att det är några av de bästa luncherna jag vet. Snart 87-årige Göran smittar med sitt skratt, sina anekdoter och så har vi ju våra gemensamma minnen från åren vi visade mäklarmarknaden i Kalmar att erfarenhet i kombination med ung energi och hunger är oslagbart.

​Eventveckornas eventvecka

Skrevs den 8 mars 2022

Den gångna veckan har varit en fantastisk eventvecka flera gånger om – jag älskar när vi får vara med och stötta föreningslivet och Eventkalmar. I fredags var vi matchvärdar för hockeyderbyt mellan Kalmar HC och Nybro Vikings. Som stolta sponsorer till HC kunde vi gotta oss åt den munsbit som Nybro Vikings blev även den här gången. Inte nog med att tre poäng hamnade i Kalmar – vi bjöds dessutom på spännande hockey och en underbar stämning i Hatstore Arena.

​Försenat och folktomt i Frankfurt

Skrevs den 1 mars 2022

Förra veckans inlägg handlade om mitt ”andningshål deluxe”. Men ibland kan det andningshålet även bli ”stresshål deluxe”. För visst hade vi fantastiska dagar med bra väder och en massa äventyr, så vi åkte nöjda och glada ut mot flygplatsen i tisdags eftermiddag. Planet var tydligen lite försenat men vi kände ingen stress eftersom vi skulle flyga via Frankfurt hem och där hade vi hela två timmar före den sista biten mot Köpenhamn. Två timmar som vi tänkte nyttja till lite middag, så att vi skulle kunna köra direkt mot Kalmar när vi väl landat på Kastrup 23.30.

​En omänskligt mänsklig helg

Skrevs den 15 februari 2022

Helgen rusade iväg i ett fasligt tempo men innehöll ändå galet mycket – och galet oplanerat. Jag inledde denna weekend i fredags med ett fantastiskt trevligt möte (delvis jobb) på fina Strandbaden i Falkenberg, vilket inkluderade lite SPA och en middag som inte avslutades förrän jag till min förvåning insåg att det blivit lördag. Vi insöp lite västkustskt saltstänk på fina Skrea strand lördag morgon och hann även ett besök hos fler fina vänner som bor alldeles i närheten av Strandbaden.

​Från bra till storartad

Skrevs den 25 januari 2022

En fråga som ofta återkommer i min mejlbox är vilka böcker jag läser, vilken som gett mig mest och vilken som jag oftast läser om. Jag älskar ju ledarskapsböcker och böcker om personlig utveckling, vilket ni kanske har förstått. Det finns mängder med böcker och duktiga inspiratörer, men jag kommer nog alltid tillbaka till Jim Collins bästsäljare ”Good to great”. För när man kokar ner det ordentligt är det faktiskt det här det handlar om – att gå från bra till outstanding och dessutom hålla sig kvar på den nivån. Just det sistnämnda är nog det svåraste, då det kräver ständig utveckling men även kontinuitet och disciplin.