Bloggen 2023

​Tre ljus i höstmörkret

Skrevs den 16 oktober 2023

Mörkret kryper på oss från alla håll just nu. Höstens intåg och kanske vårt välmående i allmänhet den här tiden på året präglar många av oss. Själv är jag ingen höst- och vintermänniska. Jag älskar de långa kvällarna i sommarljuset och det tidiga morgonljuset som väcker oss så behagligt. Att vakna när det är becksvart och åka hem från jobbet i skymning är inte min grej. Min Eliz älskar däremot tända ljus och kura skymning medan jag får stålsätta mig och verkligen desperat jaga mina energistationer.

​Bland orkanvindar och bajamajor

Skrevs den 28 augusti 2023

Så stod jag då där vid Ironmanbanan förra lördagen, mer nervös än jag någonsin varit vid en Ironmanstart – och då skulle jag ändå inte köra själv. Jag lämnade Junie när hon så sakteliga gick tillsammans med ett par tusen andra triathleter ner mot simningens startramp till tonerna av Bajenfantasten Kenta och ”Idag är jag stark”. (Hade han någon mer hit och kunde han ana att den skulle förknippas så starkt med ett triathlon? Knappast.) Junie var glad och förvånansvärt samlad.

​Ironman, second generation

Skrevs den 18 augusti 2023

Pulsen i stan höjs succesivt när den häftigaste (och för stan viktigaste) helgen i Kalmar är här: Ironmanhelgen. Och jag ljuger om jag säger att jag inte är sugen – jag skulle nog ge rätt mycket för att få vara med igen. Tyvärr stoppar mitt knä mig från all sorts löpning, men jag är otroligt tacksam för allt som Ironmanvärlden har gett mig de tio gånger (hel- och halvdistans) jag har fått förmånen att stå på startlinjen.

​Ett energiskt normaltillstånd

Skrevs den 25 juli 2023

Är du en person som mediterar? Då vet du att när sessionen avslutas kommer ofta instruktionen: ”Det är dags att avsluta meditationen och återgå till ditt normala tillstånd. Ta med dig den här stunden in i dagen med all den energi den givit dig”. Känner du igen det? Precis så känner jag nu när jag kommit hem till Kalmar igen efter några semesterveckor på Mallorca. För jag har verkligen varit i nuets bubbla – kanske en av de mest energipåfyllande semestrar jag haft. Jag har verkligen njutit med familj och vänner på ett sätt jag sällan har gjort tidigare. Jag har i och för sig saknat mina långa träningsrundor (varit lite småskadad) i de fantastiska Tramuntanska bergen… eller är det kanske just därför som jag kunnat vara mer i nuet? Jag har inga större tävlingar att förbereda mig inför, utan fokus har varit att ge må bra-kontot så mycket input som möjligt. Det känns som om jag lyckats.

​Skolavslutning, säljrekord och statistik

Skrevs den 12 juni 2023

Skolavslutningsveckan är här och minnen ska skapas för livet. Samtidigt är vi många som ser tillbaka på våra egna skolavslutningar och ler lite försynt. Hos många unga ska nu drömmar förverkligas medan andra känner en oro inför framtiden. Vi är många som har någon att fira och vi har många runt oss som kommer att firas, men glöm inte att ge en kram till de som kanske inte har någon som är där och firar dem! Kanske har du med dig några extra band att hänga runt någons hals? Eller kanske bara ett ”grattis och lycka till” – det kan betyda mycket.

​På andra sidan mäklarbordet

Skrevs den 29 maj 2023

De fantastiska försommardagarna bara rinner på i ett fasligt tempo när jag egentligen bara vill stanna upp och njuta av årets bästa årstid. Längre dagar borde innebära att man får mer tid att jobba, men framför allt tid att göra allt det där andra som man vill hinna med. Och just nu känns det som om jag hade behövt midnattssol för att hinna med allt. Jag har en spännande helg bakom mig med en mängd av aktiviteter på kort tid. Jag cyklade en härlig långrunda i lördags morse med mellandottern Junie, som förbereder sig inför sin Ironmandebut i augusti. Det känns bra att bara få rulla med som sällskap och kanske kan jag bidra med ett och annat tips fram till augusti

​Dags att fylla på lyckobanken

Skrevs den 13 maj 2023

Veckorna rullar på i en galen fart vilket är skönt under vintermånaderna, men nu vill jag bara att allt ska stanna upp. Slutet av maj och hela juni är kanske den finaste perioden på året så det gäller att stanna upp och njuta. Vi hade ett tiotal underbara vänner hemma i söndags eftermiddag. Tanken vara bara att vi skulle ses spontant en liten stund men den lilla stunden blev fem timmar på altanen i underbar majsol. Allt blir så mycket lättare när man kan umgås ute och solen kortar avståndet till skratt – och visst är det härligare att hänga i en utemöbel på altanen än kring middagsbordet inomhus?

​Lugnet före...

Skrevs den 27 april 2023

Vårsolen skrämde upp den stackars termometern till en bit över 20 grader i de norra delarna av landet och självklart var vi där för att uppleva värmen live. I fredags packades nämligen bilen för avfärd mot den forna gruvstaden Falun redan vid lunch och vi dansade in på hotellet i denna vackra stad framåt kvällen. Det var som ni kanske anar dags för danstävling för dottern igen. Som vanligt är det en lång resa för att få danstävla – denna gång var det nästan sju timmars enkel resa på fredagen för några minuters dans på lördagen och sedan återresa till Kalmar dit vi anlände efter midnatt mot söndagen. Detta innebar kvalitetstid med både dottern och med min vän och vapendragare (tillika danspappa) Hence. Och med detta följde många givande samtal, som sig bör på en fjortontimmars bilresa.

​Djupanalyser, rekordförsäljning och en mäklardrottning

Skrevs den 19 april 2023

Det har ju hänt en himla massa saker medan jag varit inne i min mountainbikebubbla, så i dagens blogginlägg får det bli ett uppsamlingsheat och lite affärssnack. Först och främst vill jag förstås hylla Selma, som utsågs till Årets Toppmäklare i Sverige under min bortavaro – det hon har lyckats med är en fenomenal prestation. När jag satt och huttrade i ett fuktigt minitält mitt i en nattstorm utanför Kapstaden hyllades Selma samtidigt under en fantastisk galakväll i Stockholm (jag är inte alls bitter för att jag inte kunde vara med 😊)

​Gästbloggare Emma: Teamwork makes the dream work

Skrevs den 21 mars 2023

Över krön, höger två, nyper hårt. Om några veckor sitter jag åter i kartläsarstolen i pappas rallybil vid säsongspremiären av rallycupen. När man vuxit upp i Dalarna med en pappa som har svårt att sitta still får man mycket på köpet: ett brinnande motorsport- och bilintresse, en jägarexamen i bakfickan och miltals av gnuggande i längdspåret. Men framför allt får man med sig ett jäklar anamma och driv i livet.

​Konsten att beskriva (någon annans) känsla

Skrevs den 7 mars 2023

I snart 30 år har jag fått växa i symbios med mitt företag, till en början i en enkel miljö men med stark uppbackning om det skulle behövas. Den här babyn föddes och levde sitt första år i en liten lägenhet på Jutegatan 23 – fjorton kvadratmeter och inget kök. Barndomen och de lite kaxiga och provocerande första tonåren tillbringades på Larmgatan 40, medan familjebildningen och mognaden kom vid etableringen här på Västra Sjögatan.

​Blåsningen på bron

Skrevs den 21 februari 2023

Vinden började ta sig rejält och prognoserna för södra Sverige såg allt annat än bra ut i fredags, då jag och Eliz hade bestämt oss för att ta med oss några av barnen till Köpenhamn och starta sportlovet med en mysig helg bland pölse och havsfruar. Det passade extra bra eftersom mellandottern Junie skulle till Kastrup samma dag – vi kunde ju släppa henne på hotellet vid Kastrup så att hon skulle få några timmars sömn innan hennes flyg gick klockan sex lördag morgon. Hon skulle sedan vidare till norra Colombia och volontärsarbete.

​Från skolbussen på Boholmsvägen till Colombias djungler

Skrevs den 7 februari 2023

Du som läser detta och är förälder – eller som åtminstone kan ana hur dina föräldrar tänkte när du var liten – känner nog lite empati med mig när du läst dagens inlägg… När barnen var små stod jag i köksfönstret och kollade att de gick raka vägen till busshållplatsen på morgonen för att invänta skolbussen. I torsdags – många år senare – körde jag ner till Kastrup och vinkade av äldsta dottern Linnie. Och jag kunde inte se om hon kom fram eftersom hon drog iväg 1 000 mil bort (exakt 100 78 kilometer fågelvägen rakt söderut från Kalmar). Det är rätt mycket längre än till skolbussen på Boholmsvägen, även om just den biten kändes som ett stort steg där och då.

​Olikheter som stärker oss

Skrevs den 24 januari 2023

Har du träffat (eller lyssnat på) Pär Johansson, som mest förknippas med Glada Hudik-teatern? Om inte, så gör det! Men jag återkommer om detta lite senare. När vi nu inleder det nya året har jag förmånen att arbeta med en delvis förnyad grupp av medarbetare efter att vi har släppt av några stycken i närtid, och därmed höjt lägstanivån avsevärt. Hög kompetensnivå, rutin från mängder av bostadsaffärer, strategiskt tänkande med utgångspunkt från utbildning, affärsmässighet, empati, värdegrund – de är ord som snabbt kommer till mig när jag tänker på det här gänget.

​Årskrönika 2022: En ny mäklarmarknad

Skrevs den 17 januari 2023

Jag passerade min femtioandra födelsedag och är fortfarande tjugofem i sinnet. Under året har jag dessutom passerat mitt trettionde år som (fortfarande hungrig) mäklare och mitt tjugoåttonde som egen företagare – fortfarande med klara målbilder. Jag kan också se tillbaka på över tjugo år som marknadsledande. Och det är bara början! Otaliga rekord har slagits genom åren, tusentals affärer har gjorts, mängder av människor har passerat revy, anställda har kommit och gått. Och lite överraskande skulle detta bli året då jag fick fler erfarenheter än vad jag någonsin hade kunnat ana. Välkommen till årskrönikan 2022!