Bloggen

Åter på hemmaplan

Skrevs den 17 mars 2010

Parisresan är avklarad. En stad som det var lätt att förälska sig i. Jag och Lena hade en fantastisk helg. Men nu är vi tillbaka i verkligheten, där det var dags att jobba ikapp fyra lediga dagar.

Många frågar sig hur vi kan skapa så mycket mer idéer och så mycket bättre marknadsföring än våra kollegor på de andra byråerna. De andra har ju hela marknadsavdelningar i 08-land. Och vi är bara vi. Nja vi är inte riktigt bara vi. Jag lever i en oerhört kreativ miljö. Jag har goda vänner i detta nämnda 08-land som är grymma på kommunikation. Jag kastar upp hundratals bollar i luften varje dag, där jag i samråd med Mattias bara får plocka ner de bästa. Och när idéerna är planlagda så har jag förmånen att få allt snyggt utformat av stans bästa reklambyrå, Cvadrata på Storgatan 68. Det blir lätt bra då - riktigt bra.

Jag måste bara höja ett varningens finger för Finansinspektionens förslag om krav på att bolåneinstituten bara ska få låna ut 75 procent av köpeskillingen. Detta för att dämpa prisstegringen.

Det känns inte som om Sverige behöver fler statliga pekfingrar. Vad kommer att hända? Införs regeln stoppas bostadsförsäljningen eftersom köparna drar sig tillbaka under en period. Säljarna får en mindre efterfrågan på det de ska sälja, vilket innebär en prisnedgång - vilket i sin tur innebär att en massa andra fastighetsägare får sälja sina hus för att de inte har värden som motsvarar deras nuvarande belåning. Det gör att utbudet ökar ännu mer på en marknad med en lägre efterfrågan - vilket leder till ännu lägre nivåer.

Det finns dock kloka personer som tycker något helt annat, se http://www.e24.se/business/fastighet-och-bygg/kth-professorn-mats-wilhelmsson-ingen-bostadsbubbla_1922133.e24. Men nog om detta - jag kan tyvärr inte påverka det speciellt mycket.

På måndag är det dags för vår Barncancergala i Kalmarsalen. Babben kommer på besök. Över 600 biljetter har gått åt. Du har väl inte missat detta? Blir en höjdare!

Nu hann det bli midnatt igen

Sweet dreams

/Pontuz

 

s namnsignatur