Bloggen

Att se det goda

Skrevs den 3 september 2015

Ibland stannar man upp. Sätter ner fötterna. Reflekterar. I helgen blev det en sådan stund, en stund som varken var planerad utan som kom över mig och en av mina allra närmaste vänner i stunden – mitt i ett samtal, mitt i ett träningspass. Vårt samtal kom att handla om tacksamhet, vänskapens betydelse och att vi mitt i livet måste ha förstånd nog att se allt som är gott runt omkring oss.

När Sverige har dödskjutningar var och varannan dag, när de politiska samtalen handlar om att stänga ute människor på flykt istället för att diskutera hur vi istället tar emot dem på ett bättre sätt, när mobbing är vardagsmat och när vi alla har konstaterat att något har gått riktigt snett i folkhemmet Sverige – då kanske vi alla behöver se vad vi har och inte vad vi tror att andra tar från oss.

Ett antal möten i helgen har gjort mig än mer medveten om hur skört allting är. Jag har träffat en gammal vän som kämpar för att få tillbaka livsglädjen. Jag har träffat en annan vän som förmedlar kärlek genom konst och som berör mig som få andra, trots att vi lever helt olika liv. Och jag har fått brev från människor som höjer oss till skyarna för att vi står bakom en sådan självklarhet som friheten att älska den man vill. Mina vänner – vi behöver nog fundera lite till mans om vi uppnå en förändring!

Men nu släpper vi det som är viktigt på djupet i livet och tittar lite vad som händer uppe på ytan i veckan.

Ta fram almanackan och ringa in klockan 10-15 nu på lördag! Då är det nämligen dags för den häftigaste Bomässan i Kalmar hittills. Vi sätter upp ett stort tält på Larmtorget och fyller det med intressanta och roliga inslag, och pryder området runt omkring med företag som vill visa upp sig. Och vi kommer att få se – och höra – Martin och Anders Timell, Anders Adali, uppvisning av Dansinstitutet och många fler upptåg. Vi syns på lördag, och jag lovar att just i vår monter har vi kokat ihop något alldeles extra.

Att se det godas namnsignatur