Bloggen

Back in buisness

Skrevs den 10 oktober 2010

I torsdags var det åter mot Kalmar efter några fantastiska dagar på Mallorca, med en temperatur på mellan 25 och 30 grader varje dag. Jag varvade givande möten med mycket tid tillsammans med familjen och vänner på Mallorca. Det blev dessutom en del strapatser. Bergsloppet läste ni om i förra bloggen, och blev även en cykeltur på fem timmar plus lite annat smått och gott. Känner att jag gjort av med fler kalorier än jag fått i mig, vilket är en stark bedrift när man är här en vecka.


Vi landade på ett mulet Kastrup med 12 grader, vilket kändes sådär. Och att ta sig med tåg hem från Kastrup med bagage och tre döttrar kan vara ett äventyr. Barnen är i och för sig resvana, så jag och Lena har det säkert mycket lättare än många andra föräldrar. Men det är kanske just den här självsäkerheten hos barnen som gör det till ett äventyr - ibland kan lite osäkerhet vara bra.

Stressmomentet under Kastrups flygplats när vi stod på perrongen var svårt att dölja, det kändes som om vi fick hoppa på i farten. Vi sjönk dock ner i ett i princip tomt tåg. "Det är inte många hemma här idag, pappa" sade Fidelie när vi hittat våra platser. Så det blev en behaglig hemresa den här gången.

Vi åkte X2000 till Alvesta. Äntligen en riktig internetuppkoppling. Det funkade inte i huset på Mallorca och eftersom vi bara skulle vara där en vecka ställde jag in mig på att få det fixat till nästa gång jag ska ner i slutet på november. Då ska dessutom all personal med ner för att träffa våra kollegor på plats, så då måste internet fungera så att alla kan hålla sig ajour.

När jag satt mig på tåget var jag lite nyfiken på senaste mäklarstatistiken och fick snabbt aktuella siffror från företaget Värderingsdata. De senaste tio åren har vi varit borskämda med att vara marknadsledande i Kalmar, och glädjande nog var vi det nu även i Växjö. Äntligen! Detta var visserligen bara statistik för en månad (lagfarter sökta i augusti), men det börja bli fler och fler sådana månader nu. Till nyåret tar vi ett nytt stort kliv i Växjö och anställer ytterligare två mäklare. Expansion är kul. Riktigt kul.

Fredagen innebar full fart eftersom jag varit borta några dagar. Vi har haft lite sköna bostäder ute på annons så det var dags att börja visa dessa. Att bland annat få visa Råsnäs Herrgård och patriciervillan på Talludden var en härlig start efter semestern. Dagen började sju på morgonen och slutade sju på kvällen, så jag var snabbt tillbaka i verkligheten.

Solen steg över Kalmarsund i lördags. Vilken underbar morgon, som övergick till en lika underbar dag! Jag hade dock allt som jag tycker är lite boooring på agendan. Vinterstänga poolen, ta upp båten, höststäda trädgården osv. Det känns inte så kul när det börjar närma sig vinter - även om det finns fantastiska höstdagar som den här .

På torsdag kommer Björn Ranelid till Kalmar och gästar vår Barncancergala. Jag tror det kommer att bli en fantastisk kväll med denna underbara profil. Det finns biljetter kvar (100 spänn, som går oavkortat till Barncancerfonden). Hör av er till mig eller till kontoret så bokar vi biljetter till dig och dina vänner!

Nu dags för lite rullskidor. Fem månader kvar till Vasaloppet...

Önskar alla en fortsatt skön helg/Pontuz

Back in buisnesss namnsignatur