Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Back in the blogg

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2014-04-09

Jag hoppas att ni följde Åsas vecka på Facebook och på Instagram. Det är ett sätt att visa upp mina duktiga kollegors arbete och samtidigt presentera personerna bakom mäklarfasaden. Nu kör jag på själv ett par veckor igen innan Mattias gästspelar här i bloggen.

Vårveckor är lika med intensivveckor hos oss. Jag ser knappt skymten av folket inne på kontoret eftersom uppdragen duggar tätt. Hade själv en skön diskussion med en kund i onsdags. Det gällde vår presentstapel som våra kunder är med i, som en del av vårt 20-årsjubileum. Kunden i fråga förstod snart att han kunde gå plus rejält genom att anlita oss. ”Tänk om jag vinner en luftballongsfärd som alltid varit min dröm. Om jag dessutom vinner månadsvinsten som innebär att jag får tillbaka halva mäklarprovisionen OCH sedan vinner bilen… Då du Löfgren – då blir det knapert för dig.”

Jo det stämmer – då är det inte fett just på det kundkontot. Men som jag sade: ”Det är möjligt att du vinner en massa vinster och får tillbaka halva arvodet, men det viktigaste är att du anlitar oss för att du tror att vi kan göra ett bra jobb”. Han nickade och är nu vår kund.

Jag hade ett par föreläsningar i veckan, bland annat för säljarna på ett större företag. Och då pratar vi Säljare med stort S. Jag tror inte jag behöver lära dem själva säljet – det kan de redan. Att däremot förklara vårt framgångskoncept på en timme är svårt. Dessutom är vårt koncept så speciellt så det kan vara svårt att applicera på andra företag och i andra strukturer – det handlar om en unik sammansättning av kompetenser och individer. Jag hoppas att jag i alla fall sådde ett frö när det gäller vikten av att ”vi:et” i alla lägen är viktigare än ”jag:et”, och att det är det som skapar framgångsrika grupper.

Nu börjar det bli lite mer allvar med träningen inför Ironman den 16 augusti, och jag har faktiskt planerat in mina första ”rena” löptävlingar. Jag tänkte springa välgörenhetstävlingen ”Wings for life world run” den 4 maj här i Kalmar och Stockholm Marathon den 31 maj. Det ska bli intressant att se vad kroppen tycker om att ”bara” springa utan att ha simmat fyra kilometer och cyklat 18 mil först. Jag tror dock att den här kroppen behöver bli 5 procent mindre innan det är dags. Det gick hyfsat lätt från 112 kg till 95 kg… och nu ska vi se om det kan bli 90 kg. Jag inser att jag kanske inte har en Kenyansk kropp men det behöver ju inte bli utslag på Richterskalan var enda gång jag ska ut och träna…

Termometern visar 12 grader och det är dags att göra oxrullader till barnen – jag gillar bägge.                                       

Ha en skön vecka!

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare