Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Bättre boende och bästa brännbollen

2010-05-31

Efter en hektisk torsdageftermiddag var jag tvungen att värma motorn ordentligt när jag skulle ta mig från ett tillträde på Handelsbanken i Mönsterås (bankkontor med havsutsikt är coolt!) till kontoret i Kalmar på alldeles för få minuter. 16.30 var klockslaget jag inte fick missa, och jag var framme någon minut i halv. Snabbt ombyte till civila kläder. Punkligt stod våra ”tidningsmakare” Stefan, Adam och deras begåvade personal från Alarmstreet och väntade. Det var dags för ”social och glädjefylld workshop” för att göra södra Sveriges bästa bostadsmagasin, Nytt Boende, än bättre.

Övningen var hemlig så spänningen var stor när hela vår personal klev på den väntande bussen som stod duktigt felparkerad utanför kontoret. Är det workshop så behövs utrustning. Därför fick vi var sin verktygslåda med diverse verktyg, snacks och något att släcka törsten med. Färden, som innehöll diverse kluriga frågeställningar, gick till Borgholms Slottsruin. Under en strålande sol placerades vi ut på filtar på borggården för att klura och utveckla tidningen – vilken kreativitet!
                                           
När de mer seriösa övningarna var avklarade var det dags för duell mellan företagen… i brännboll. Rätt unikt att spela på en slottsgård. Ljudnivån var hög och hornen växte. Sveriges längsta annonssäljare, iklädd vita Converse och vita knäshorts, fick snabbt veta att gräs är grönt och lera är brunt. Mattias, som hade Göteborgsvarvet fast förankrat i benen, vet numera hur en sträckning av lårets baksida både känns och ser ut. Efter en hård kamp stod vi snart som segrare – möjlighet till revansch har dock utlovats.

I en av Slottssalarna var det sedan middag med hemlig ”tevekock” och musik. Martin ”Jag blev känd genom halvåtta hos mig” Nilsson gjorde storartad entré och presenterade sin vinnarmeny från just nämnda teveprogram. (se hans förberedelser här). Till detta fick vi allsångsvänlig musik. God mat med tillhörande dryck avnjöts – timmarna for snabbt förbi. En fantastisk trevlig kväll som visade att Alarmstreet inte bara gör en suverän tidning åt oss – de ser dessutom till att vi trivs tillsammans på ett fantastiskt sätt.

I söndags var det Mors dag. Tre döttrar visade sin kärlek med buntvis av teckningar. Men i mäklarvärlden räcker det inte med Mors dag för att vara ledig. Så vid niotiden var det dags att dra på sig kostymen och sjunga upp sig inför dagens visningar. Det var lätt att hitta inspiration då hela dagen bestod av högklassiga bostäder. Våra bostäder som presenteras här skulle visas upp. Det blev en lång dag som innebar hemkomst först vid klockan 19.

Det är nu det gäller att vara stark. En lång arbetssöndag var över, jag stannade bilen på uppfarten och tänkte mig en skön kväll men möttes av mina tre ivrigt hojtande döttrar – i det ögonblicket kom jag på att jag lovat bygga kaninbur till den ”leasingkanin” som skulle dyka upp på måndagen. Det tog ett par timmar och jag var fortfarande uppe i varv när döttrarna somnat, så efter att ha fått klartecken från hustrun avslutade jag söndagen med ett gympass mellan halv tio och halv elva. Jag somnade väldigt gott framåt midnatt.

Och nu är även måndagen över. En bra måndag. Dels för att maj kan summeras som en bra månad för både Växjö och Kalmar, dels för att vi fått ny statistik för april som visade att vi nu var marknadsledande i Växjö – starkt jobbat, Kronobergare! Även i Kalmar var vi marknadsledande och vi är dessutom stark tvåa på södra Öland – och ledande på de områden på Öland där vi vill vara det.
 
Ha en finfin vecka!
/Pontuz