Bloggen

​Balans – alternativet till kloning

Skrevs den 28 januari 2020

Mina veckor är oftast intressanta, lärorika och har ett rätt högt tempo vilket jag gillar. Sedan finns det de där veckorna som är extra intressanta, fantastiskt givande och som går i ett rysligt tempo… Förra veckan var en sådan. Och jag njöt av varje minut.

En middag med en bekant i början av veckan gav mig insikter som jag tar med mig, hans klarsynthet gör att jag beundrar och respekterar honom väldigt mycket. Veckan fortsatte sedan med fullmatade dagar i Stockholm. Jag träffade personer i branschen med långtgående visioner och som jag bollat idéer med. Jag träffade några av de företag som vi delar topplatserna med i branschen – vi diskuterade de nyanser och alla de olika mikromarknader som finns i Mäklarsverige.

Jag träffade de som vill höra hur vi gör här i Kalmar och hur vi kan göra saker tillsammans. Jag träffade dessutom människor som varit med mig sedan jag började mäkla för drygt 25 år sedan – de som stöttar oss centralt i vår branschorganisation Mäklarsamfundet. Det är människor som betytt och fortfarande betyder mycket för mig. Och som grädde på moset fick jag göra några bra affärer.

Tyvärr kan jag inte klona mig – annars hade jag gärna gjort det just nu, eftersom jag får förfrågningar där jag helst velat tacka ja till samtliga. Men jag måste försöka tänka lite förnuftigt och fokusera på företaget. Framför allt har jag gett ett löfte till mina barn att de alltid kommer först och då måste jag se till att disponera de 24 timmar jag har på bästa sätt. Balans är viktigt om jag ska vara mitt ”bästa jag”. Balans mellan familj, vänner, jobb, lärande, träning och återhämtning.

På tal om balans och att äga sitt liv så vill jag återigen påminna om vår välgörenhetsgala, som gästas av den fantastiska Magnus Helgesson under rubriken ”Äg ditt liv”. Där kommer vi att diskutera just det här med balansen och att bli ditt bästa jag. Biljetterna köper ni här: https://www.ticketmaster.se/event/572419. Som vanligt går entréavgifterna oavkortat till Pontuz Löfgrens fond för barn och ungdomar i ekonomisk utsatthet i Kalmar. Fonden administreras av Stadsmissionen.

Nästa vecka får ni i den här bloggen träffa en av våra ny fantastiska medarbetare – Johanna Carlsson – som ska berätta lite mer om sig själv och om sin nya roll hos oss.

Ny vecka och nya möjligheter – och jag vet att den här veckan kommer att innebära fantastiska möten.


Pontuz Löfgrens namnsignatur