Bloggen

Bland kräftor och fakturor

Skrevs den 29 oktober 2014

Sofie här, och jag har funnits i företaget sedan hösten 2008. Ni hittar mig i receptionen, som också är företagets hjärta. En pump som sjuder av liv, rörelse och glada skratt. Trevliga kunder som kommer in, telefoner som ringer, samtal som ska kopplas, medarbetare som stannar upp för ett litet – men ack så viktigt – socialt snack, kaffe som ska serveras, leveranser från våra olika leverantörer och samarbetspartners som ska tas emot, flyttkartonger som ska lämnas ut till våra säljare och köpare. Jag gör det mesta och allt det andra också – och gärna i högklackat.

Från receptionen rör jag mig snabbt och smidigt till kontorets stjärna på sociala medier (Åsa), blöjbytarkungen (Alex) och vårt senaste stjärntillskott (Mia), som sitter tillsammans i det vi kallar för bostadsrättsgruppen, även om det inte riktigt stämmer eftersom Alex också förmedlar villor och andra fastigheter. Som administratör åt dessa tre lätt rödkokta, fantasifulla och impulsiva kräftor (alla tre är födda i kräftans stjärntecken), är jag alltid lika nyfiken på vad som kommer att hända under dagen. Det är både spännande, utmanande och kanske till och med lite skrämmande.

Förutom att hålla mina kräftor borta från pesten och se till att de fortsätter att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt och med rätt handlingar, så ska jag även hålla Mattias och Pontuz vid gott humör. Detta genom att sköta den löpande bokföringen på företaget, hantera fakturor och varje månad se till att intäkterna är större än kostnaderna. Vi vill alla ha lön den 25:e ;-)

Om du besöker oss på kontoret just nu behöver du inte bli orolig om vattnet i akvariet börjar skvalpa och guldfiskarna får lätt panik i sina glansiga fiskögon. Det är inte jordbävning på gång utan endast KV Bygg som huserar i Nordeas gamla lokaler där de går loss på inredningen - allt för att skapa nytt åt oss och våra kunder. Nyfikna?

I skrivande stund sitter jag med familjen (man och två döttrar) och tittar på El Clasico tillsammans med tusentals fans till Real Madrid och FC Barcelona. Luften är fortfarande ljum efter en varm spansk dag och vi känner in atmosfären, dofterna, språket och förväntningarna.  Läktaren skälver, kvällen är helt magisk och vi hör folkets jubel och totala glädje när Real kvitterar till 1-1 och sedan till 2-1. En fantastisk match som slutar 3-1 och ja, vi sitter hemma i vardagsrummet. Men skit samma. Jag är så glad över att få tillhöra det vinnande laget. Vilka lagspelare jag har – de bästa som finns!

Ha en riktigt go vecka.

Bland kräftor och fakturors namnsignatur