Bloggen

​Bland orkanvindar och bajamajor

Skrevs den 28 augusti 2023

Så stod jag då där vid Ironmanbanan förra lördagen, mer nervös än jag någonsin varit vid en Ironmanstart – och då skulle jag ändå inte köra själv. Jag lämnade Junie när hon så sakteliga gick tillsammans med ett par tusen andra triathleter ner mot simningens startramp till tonerna av Bajenfantasten Kenta och ”Idag är jag stark”. (Hade han någon mer hit och kunde han ana att den skulle förknippas så starkt med ett triathlon? Knappast.) Junie var glad och förvånansvärt samlad.

Det blåste upp och simningen blev tydligen stökig i vågorna, det var strömt och dimman gjorde det svårt att navigera tyckte många. Men inte Junie, som kom etta i sin klass Damer 18-24 år. Hyfsad debutsimning! Inte pappas gener…

Därefter upp på cykeln för nästa utmaning. Vinden höll fortfarande i sig och det sög musten ur många cyklister på Öland, men tydligen inte ur Junie. Hon var nu i en riktigt stor ledning efter en grym cykling. ”Pappa, du sade jag skulle ta det lugnt för att det skulle bli jobbigt när man kom tillbaka till fastlandet efter Högbrodelen och svängen på Öland. Synd att jag lyssnade på dig för jag hade betydligt mer i benen”. Ooops.

Åter ut på banan för att avsluta med Junies kanske starkaste gren: löpningen. Men redan när hon sprang förbi mig efter bara några hundra meter (av 42 195 meter) ropade hon att hon hade problem med magen. Tyvärr eskalerade magproblemen, så det blev en grym kamp i stället för defilering. Hon tvingades göra det ingen triathlet vill, nämligen att gå – inte springa – och dessutom använda alla bajamajor på vägen. Hon fick gå över 30 kilometer. Arg, gråtandes, krampande, kämpandes. Fruktansvärt såklart när det är magen och inte benen eller hjärnan som stökar. Vi led verkligen med henne men var helt maktlösa – en jobbig känsla som förälder.

Men Junie, du gick i mål och du gav oss en fantastisk dag där du visade att du har ett pannben som är få 20-åringar (och andra) förunnat. De flesta hade nog brutit loppet, oavsett hur erfarna. Jag är galet stolt och rörd över det du gjorde. Nästa gång du kör en Ironman (även om det bara skulle bli ett enda så tror jag du vill testa igen efter dina juridikstudier) kommer du ha med dig många erfarenheter och du kommer att få det perfekta loppet.

Från Ironmanbubblan gick jag in i en fantastisk mäklarvecka, som bland annat innebar kickoff med kontoret – och vilken kickoff vi fick. Den här gången höll vi oss i hemmatrakterna, nämligen på Stufvenäs. Vilket fantastiskt arbete Marcus Thell och hans personal gjort på så kort tid. Sällan eller aldrig har vi väl blivit så ompysslade vilket gav oss förstklassiga förutsättningar för bra dagar.

Vi inledde med en lysande föreläsning av Andreas Carlsson. En världsstjärna inom musiken med alla sina hits, som har framförts av artister som Bon Jovi, Britney Spears, Backstreets Boys, Celine Dion, Katy Perry med flera. Från tevesoffan såg vi honom under många år i juryn för Idol. Tingsrydsbördige Andreas trollband oss under en förmiddag och gav oss många viktiga verktyg för framtida framgångar.

Vår ”egen” marknadsguru Oscar Wilhelmsson (www.greatmindset.se) fortsatte sedan dagen med ännu en inspirerande och tänkvärd föreläsning om målbilder, fördomar, att bryta mönster, fokus med mera. Efter att vi på torsdagskvällen avnjutit Stufvenäs duktiga kockars middag, ackompanjerad av lika duktig personal, fortsatte vi fredagen med mäklarelaterade frågor. Marknad, mål, arbetssätt, kundnytta, kundförväntningar och kompetenshöjning var några av de ämnen som avhandlades. Kompetenshöjning för att kunna göra än mer skillnad för våra kunder i en svår marknad. Wow, vilka dagar vi haft!

Eftersom jag hade en barn- och arbetsfri helg framför mig bestämde jag mig med kort varsel att sätta mig i bilen ner mot Kastrup för att ta sena planet till Mallorca. Det blir tre dagar här med reflektion och sammanfattning av kickoffen och dessutom en del annat mäklaradministrativt arbete. Är jag kreativ och effektiv någonstans så är det här.

På både gott och ont mötte jag dock höstens intåg även här. För första gången regnade det mer än två minuter sedan i juni. Lördagens sol och 30 grader övergick i en söndag med ösregn, åska och blixtrar hela dagen – plötsligt var det bara dryga 20 grader för första gången på flera månader

Men vad gör det. Med datorn i knäet under markisen på baksidan kan jag fortfarande sitta i shorts medan regnet smattrar mot markisduken. Och då känner jag att livet ändå är rätt ok. Min gångna vecka har gett mig så otroligt mycket inspiration och svar på så många frågor.

Det sista jag vill skicka med den här veckan är den bok jag avnjöt på en uteservering igår kväll tillsammans med ett glas rött. Vill du veta lite om framtiden så läs Per Schlingmanns och Kjell A Nordströms uppföljare till Urban Express och Corona Express. Den nya boken heter Momentum och ger en hel del kloka insikter.

Vill du kolla in fantastiska bostäder så titta in på pontuzlofgren.se för att se vad som finns där just nu. Och det kommer ännu fler häftiga bostäder i veckan. Vill du följa mig mer löpande i mitt dagliga arbete så följ mig på Instagram @pontuzlofgrenmaklare

Pontuz Löfgrens namnsignatur