Bloggen

Bloggarens balansgång och tyska schlagers

Skrevs den 5 mars 2013

Att skriva blogg kan ha sina sidor. Själva kärnan är givetvis att det ska vara intressant, roligt, lagom personligt, informativt och kanske till och med en och annan provokation. Dessutom har jag lovat att det inte ska bli en träningsblogg bara för jag nu har råkat snöa in på det här med triathlon. Rätt ofta kommer jag på mig själv när jag är i en viss situation – det här måste jag komma ihåg att plocka med i bloggen. Hur många av dem grejerna tror du jag kommer ihåg när jag väl sitter där vid tangentbordet? Nada

Den här veckan har det dock inträffat en och annan händelse som jag kommer ihåg. Jag har nämnt den heltidsarbetande triathleten och sexbarnsmamman Marie Johansson vid ett antal tillfällen. I helgen gjorde denna järnlady en dubbel Ironman. 7,6 km simning, 36 mil cykel och 8,4 mil löpning - i ett svep! Tävlingen avgjordes i USA och Marie genomförde denna (fantastiskt galna) prestation på dryga 32 timmar. Testa bara att vara vaken 32 timmar! Ett jättegrattis till dig Marie, du är fantastisk. Läs Maries blogg om tävlingen på extremtriathlon.outsideonline.se
En som inte var ute riktigt lika länge var min gode vapendragare Mattias. Utan att ha tränat speciellt mycket svischade han fram mellan Sälen och Mora så att konkurrenterna stod som spön i backen. Stort grattis även till dig Mattias - starkt jobbat!
Det som berör svensken i allmänhet mest verkar annars vara Melodifestivalen. Många tycker att det är fantastiskt pinsamt rakt igenom - ändå slår det tittarrekord varje år. Fascinerande. Men kära svenskar, ni är lyckligt lottade. På min semester på Kap Verde för ett par veckor sedan låg jag och mellandottern febersjuka, så det var sängläge som gällde. Vi zappade bland de Kap Verdiska kanalerna och fick då givetvis in tysk teve och den tyska uttagningen.
Jag kan säga så här: Östen med Resten, Loa Falkman, Sylvia Vrethammar, Christer Björkman eller vem som helst av kalkonerna - förlåt! Förlåt att vi varit elaka mot er, ty ni hade alla kommit på prispallen i den tyska uttagningen. Det är alltså inte era bidrag som det varit fel på utan er nationalitet. Förutom det vinnande bidraget så var det en riktig kalkontävling - men folket på arenan var i extas. Också fascinerande.
Vi är en bit in i en ny vecka, som har startat i ett rasande tempo. Det märks att våren har gjort sitt antågande då det börjar ringa på rejält från såväl köpsugna spekulanter, som bostadssäljare som vill vara ute tidigt i startblocken inför vårmarknaden. Vi laddar upp med ett månadsmöte under torsdagen då vi fortsätter utbilda oss som mäklare, och lägger upp strategier så att våra kunder även fortsättningsvis får en mäklare som har idéer och lösningar som kanske inte är så vanliga i branschen.

Önskar dig en skön vecka/Pontuz

Bloggarens balansgång och tyska schlagerss namnsignatur