Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

​Brygghäng, cykelturer – och lite jobb

Pontuz LöfgrenPontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare 2020-06-23

Midsommar – denna den svenskaste av alla svenska traditioner. Grannländerna undrar varför vi hoppar runt som grodor kring en lövad stång ackompanjerade av en något osammanhängande sång, käkar rå fisk i marinad och orkar dricka duktigt med alkohol i värmen en vanlig fredag i juni.

Ställer vi dessutom frågan till tusen svenskar varför vi firar just midsommar så är det ingen som vet – och egentligen är det rätt oklart. Det finns såväl kristna som hedniska förklaringar men ingen verkar veta på riktigt. Fast det har kanske mindre betydelse.

Jag har firat svensk midsommar åtskilliga år på Mallorca, där vi vid något tillfälle har byggt en hemmasnickrad midsommarstång. Men vi har fått ta ner den rätt snabbt eftersom spanjorerna undrade vad det var vi tillbad eller om vi var med i någon sekt.

Inför årets midsommar var förväntningarna höga eftersom det skulle bära av till västkusten för ett riktigt midsommarkalas med en massa nya människor. Men med ett tempo på bostadsmarknaden som vi knappt sett maken till och med väldigt långa dagar, insåg jag under veckan att västkusten fick vänta till ett annat år.

Det blev därför en lugn midsommar på landet istället med god mat, långa mountainbiketurer, brygghäng och mycket vila. Kroppen, knoppen och allt som betyder något tyckte nog att det var ett klokt beslut och för mig självklart. För när söndagen kom var det en ny arbetsdag med flertalet visningar som tillsammans höll på i nästan tio timmar. Och vilodagarna dessförinnan var nog en förutsättning för att kunna topprestera i slutet av midsommarhelgen.

Om vi ser framåt i veckan har till sist beskedet kommit att Spanien öppnat sina gränser även för oss svenskar, vilket gör att en resa planerats direkt. Så nu blir det en dryg veckas jobb innan jag och yngsta dottern (de två äldsta jobbar) tar två välbehövliga och efterlängtade semesterveckor på Mallorca. Som vi har längtat!

Förmodligen blir det ett annat Mallorca som möter oss än vad vi är vana vid men det kommer ändå bli många kära återseenden. Vi laddar batterierna ett par veckor och vänder sedan hemåt till de vi älskar för att njuta av de sista veckorna i juli. Dessa kommer att bestå av ömsom jobb, ömsom vila. Precis som jag vill ha det när jag – som femton år i rad har tillbringat julisemestern på Mallorca – är hemma och får njuta av den svenska sommaren. Något säger mig att den kommer att bli fantastisk!

Pontuz Löfgrens namnsignatur

Pontuz Löfgren, VD och fastighetsmäklare