Bloggen

Chefens chef

Skrevs den 4 november 2010

Jag hade en underbar helg med en ny chef som styrde mig med järnhand. Vad jag än sa fanns det alltid en motreplik som ändrade det jag just bestämt. Min helgchef hade klara åsikter och schemat var planerat i detalj för att effektiviteten skulle hållas på en hög nivå under hela helgen. Helgens chef visste att hon kunde styra med lillfingret och att allt skulle bli precis som hon ville.

Men trots att jag inte fick bestämma så mycket i helgen - eller rättare sagt ingenting - så gjorde det inget. Det blev kanonbra ändå, för det var ju precis så den här helgen skulle vara. Helt på treåriga Fidelies vis. Med Lena och de stora tjejerna i Stockholm fick vi kvalitetstid utan att bli störda av de andra tjejerna. Underbart. Men givetvis också underbart när alla var samlade hemma igen.

Början av veckan har handlat om att besöka stadens och Ölands banker. Bostäderna som det skrivits kontrakt på under sensommaren skulle nu betalas och tillträdas av köparna. När då månadsskiftet sker i samband med en helg blir det väldigt komprimerat. Fyrtio tillträden hade våra mäklare att ta hand om. Men allt gick bra och en stor eloge till våra duktiga assistenter som gör jobbet så lätt för oss mäklare.

Jag nämnde i min förra blogg att Jangir Maddadi fick ta emot pris av självaste Kungen. Idag har jag ätit lunch med Jangir. En fantastisk kille som gjort en fascinerande resa från krigets Kurdistan till en karriär som fantastisk designer med stor framgång i ett nytt land. Med stor ödmjukhet och samtidigt med stort självförtroende berättade Jangir om filosofin kring sitt skapande och sitt sätt att fortsätta bygget av Jangir Maddadi Design Bureau. En ny bekantskap är funnen och vi kommer fortsätta ha våra möten.

Carina Berg på TV4 "flyttade in" hos Robert Gustafsson i ett av husen han köpt av oss på Varvsholmen i Kalmar. Bra reklam för detta fantastiska område, och Robert verkade nöjd - och Carina imponerad.

Glentree Estates i London har precis sålt världens dyraste lägenhet för den nätta summan av cirka 1,6 miljarder kronor. Jag tror att den mäklaren är rätt nöjd. Mäklaren blev dock av med världsrekordet efter bara några veckor. Nu har nämligen ett nytt rekord offentliggjorts - denna gång i Monaco. Lägenheten är på 1 600 kvm och det är nog rätt luftigt då lägenheten enligt uppgift bara har tre sovrum. Priset då? Det nya rekordet, att snegla på för alla mäklare, är 2,2 miljarder kronor. Bara att kämpa på...

Imorgon ska jag ha telefonmöte på engelska med en spansk jurist som jobbar med våra Mallorcabostäder. Det brukar alltid bli spännande då deras engelska är sisådär, och jag ska koncentrera mig på den juridiska terminologin som är på "spengelska". Men på något konstigt vis blir det alltid bra på slutet.

Avslutade dagen med ett riktigt tufft träningspass så nu är det äntligen dags att sluta de blå.

Ha en fin avslutning på veckan!
/Pontuz

Chefens chefs namnsignatur