Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Copycats

2010-02-25

Jag vill inte på något sätt verka ironisk eller kaxig, men ibland tar man sig verkligen för pannan. Som ni vet ska vi ha Babben i Kalmarsalen den 22 mars – ett återkommande evenemang med olika artister som vi nu genomfört sexton gånger, för att samla in pengar till välgörenhet.

Det här måste vara en kanongrej, för ett annat mäklarföretag har gjort en blek kopia i mindre skala av evenemanget. Ni kommer inte tro det är sant, men samma företag har nu ett säljbolag som ringer runt till villaägare och bjuder in till... just det - en gala i Kalmarsalen. Innovativt, eller hur?

Nåja. Vi släpper den där byrån nu eftersom det känns rätt tryggt att de alltid är minst två steg efter - det känns överflödigt med en marknadsansvarig där.

Är det någon som provat att sitta i ett telefonmöte där hälften är med på telefon och den andra halvan sitter i ett mötesrum i Stockholm? Det har jag. Föredragningen skedde dessutom på PowerPoint i möteslokalen. Det blev några kul inslag, som till exempel "skicka bullarna vidare". Det tog en stund innan de hamnade i Kalmar... Mötet höll på i tre timmar och resulterade i ont i örat. Men bättre att sitta kvar i Kalmar än att lägga en heldag i Stockholm.

Idag fick jag ett samtal från en amerikan som vill att vi skall sälja 200 (!) hus i Thailändska Hua-Hin till svenskar. Vi skulle enligt honom vara bäst i Sverige, och jag sade förstås inte emot honom. Det skulle vara kul att veta hur han fått reda på detta. Vecka 10 och 11 har vi folk på plats för att titta på området i Hua-Hin. Därefter får vi ta beslut om vi ska köra eller inte. Vi har sagt att vi ska koncentrera våra utlandsaffärer till Mallorca, men kanske får vi lägga till ytterligare ett spännande projekt.

Nu tar vi sats och kör de sista dagarna den här veckan!

All the best/ Pontuz