Bloggen

Dagen D

Skrevs den 21 juli 2010

Och så var dagen D här. Dagen då Mike och Mattias skulle ta mig på min "presentweekend". Klockan hade just passerat 07.30 denna något mulna, men varma, lördagsmorgon när en Hummer rullade in på tomten. Det enda jag kunde skåda bakom de tonade rutorna var två vita tandrader - så nöjda grabbar. Jodå - här dög det inte med de vanliga bilarna utan häftigt skulle det vara och häftigt skulle det bli.

Hemlighetsfulla körde de mot centrala Kalmar. Efter en pinsamt genomskinlig skenmanöver nere vid tågstationen slutade färden vid norra Hamnen på Varvsholmen där det käraste Mattias har (efter barnen, frun och mig) guppade: hans fina segelbåt. Grabbarna hade varit uppe tidigt och tagit ombord alla förnödenheter. Frukost på båten.

Då kom de första regndropparna på drygt tre veckor och det började se riktigt mörkt ut på Kalmarsund. Vi hann strax norr om Ölandsbron när Gud släppte världens största spann med vatten över oss. Sikt på 20 meter, vindar som slog om från fem till femton meter per sekund på ett ögonblick, blixtar, åskknallar och en blek grek som aldrig seglat tidigare. Mattias är kung på sin segelbåt och när jag hör orden " Löfgren - vad tror du?" förstod jag att det var dags att vända till hamnen igen.

MEN med innovativa kamrater tog det inte tagit många minuter förrän Hummern var framkörd igen, alla förnödenheter fanns på plats i bilen och färdriktningen istället blev Göteborg.

Den tänkta lunchen med skaldjur blev vackert uppdukad på en rastplats öster om Borås istället för hamnen i Stora Rör men vad gör väl det? Bestick och glas saknades men gick att köpa på korvmojen för tolv kronor. In i Göteborg med någonting som är allt annat än en citybil - vilket dock blev en tillgång när Mike korsade spårvagnsspåren galant åt alla håll och kanter. Detta monster hade fått spårvagnarna att backa. Bilen var dessutom lite för stor för hotellets garage, vilket gjorde bil-piccollon bekymrad - något han verkade har varit de senaste tre åren.

Göteborg avlöpte med god mat (måste rekommendera fisken på Avalon och den fantastiska servicen där!) och många skratt (Bland annat när Mattias hux flux var bästa kompis med Marcus Allbäck och lyckades hamna på inneställenas gästlista). Tolv timmar senare var vi hemma i Kalmar igen. Tack Mike och Mattias för en fantastiskt trevlig och generös helg! Ni har goda hjärtan och en förmåga att se till att det alltid är fantastiskt kul och lättsamt. Min tacksamhet till er är gränslös.

På tal om bra service hade jag min klocka inlämnad på Björkegrens Ur i Kalmar. Jag nämnde för stans skickliga urmakare, Anders Björkegren, att jag gärna ville ha den tillbaka innan veckan var slut. En stressad men alltid lika leende Anders svarade som vanligt att han skulle göra allt han som stod i hans makt. Och vid niohugget fredag kväll satt jag, Lena och barnen på altanen då Herr Urmakare kom cyklandes med klockan. Den trevlige urmakaren blev sittande med oss, och att han tog cykeln belönades på ett sätt som inte hade funkat om han kört bil...

Om ni gillar entreprenörer som går sin egen väg och kör sitt race, kolla bloggen med Kalmars "Gubben i lådan" Martin Nilsson på www.mycketgutt.se. En och annan klokhet mellan ironi och dråpligheter finns där också.

På jobbsidan händer det en del också. Jag fick bland annat möjligheten att mäkla i Nybro igen efter väldigt många år. Det var här allting med mitt mäkleri började 1992. Nu var det kul att komma tillbaka, och jag har fått förmånen att förmedla ett av Nybros finaste hus, www.pontuzlofgren.se/beskrivning.aspx?guid=3PAIFEBJN0AVOQGC&typ=CMVilla

Nu tar vi andra halvan på veckan också. Må så gott!

/Pontuz

Dagen Ds namnsignatur