Bloggen

Dags för avspark

Skrevs den 27 mars 2010

Lördag morgon. Började dagen med att springa in till stan för att hämta bilen. Den blev stående där igår eftersom Lena var på middag. Vilken morgon! Fem-sex grader varmt redan vid halvåttahugget. Soldis och fåglar som äntligen sjungit upp sig efter vintern.

Förvånansvärt tomt på gatorna. Annars brukar jag alltid möta någon med kavajen över axeln och ett ok hängande över sig efter gårdagen, när den kranka sanningen kommit över personen på morgonkvisten. Inget sådant idag.

 

Lämnade stan efter ett besök hos bagaren, precis lagom för att få fram frukosten till familjen vaknat till ordentligt.

 

Idag är det matchvärdskap Kalmar FF-Elfsborg som gäller. Mycket ska roddas för att synbarheten på matchen skall maximeras. En anledning till matchvärdskapet är givetvis att vi insett hur viktigt varumärket Kalmar FF är för Kalmar - fler företag borde förstå det och inte bara rida på att ett fåtal företag satsar pengar på FF.

 

Motsvarigheten gäller givetvis också för vad Lakers betyder för Växjö. I mäklarbranschen tycker jag ändå att många företag finns med på något sätt. Sedan finns det något enstaka mäklarföretag som inte satsar enkrona på något som gagnar annat än dem själva. Det kan man kanske göra när man har en finansiär i ryggen som är folkrörelsens bank. Lågt!

 

Dagens program blir träff med några samarbetspartners på kontoret där vi bjuder på lite mat och öl. Därefter kommer Kalmar FFs enda direktör Svante Samuelsson, även kallad "Bambi på hal is". (Han fick det smeknamnet då jag endast såg en match när han lirade i AIK. Det var blött och stackars Svante halkade så fort han kom utanför mittcirkeln. Och långa ben har han). Han berättar lite om FF och om nya arenan. Sedan går vi gemensamt till Fredriksskans där vi har satt upp ett stort tält. Hit kan våra kunder och Facebookfans komma och smaka hembakat, tävla, mingla med mera. Brukar alltid vara trevligt - ska bli så idag med.

 

Veckan för övrigt är som en vårvecka brukar vara: full fart mellan stugorna, rattmuff av och huset ut till försäljning. Alla verkar tänka väldigt lika. Så det lär bli många bostäder på marknaden inom en snar framtid.

 

Jag tillbringade min torsdagförmiddag med Junie i Skolan. Alltid kul att vara med och se hur barnen fungerar tillsammans, hur de utvecklas, vilka som tar för sig - och vilka som inte gör det. Jag prickade verkligen rätt dag. Tranan hade varit där, så först var det skattjakt efter godis och sedan serverades det våfflor eftersom det var den dagen på året.

 

Ha en skön helg/Pontuz

 

 

s namnsignatur