Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Dan före dan

2010-12-24

En av de bästa stunderna på året har infunnit sig. Jag älskar när natten före julafton passerar midnatt. Barnen har lagt sig efter att ha spekulerat i eventuella julklappar. Julskinkan är provsmakad. Och just nu är det bara väldigt lugnt här hemma. Härligt! (Fidelie, tre år, har dock börjat tvivla på att Tomten verkligen finns på riktigt - känns tidigt.)

Utanför fönstret är det inte lika lugnt just nu. Vi bor på en liten ö och här snöar det i sidled, eller rättare sagt vräker ner. Jag lyckades med konststycket att sätta båda våra bilar i en snödriva vid garageinfarten. Tog då beslutet att det inte blir någon BMW på vägarna i julhelgen - vi ska avverka ett antal mil men det blir i en hyrd fyrhjulsdriven bil istället. Världens bästa David Berg på Tvättcenter i Kalmar fixade fram en bil nu ikväll.

För några år sedan köpte jag en snöslunga av en kund som skulle flytta från sitt hus, och vid det tillfället var det allt annat än vinter. I samma ögonblick som jag gjort affären tänkte jag att det där var väl onödigt. Min vänkrets tyckte också det var overkill när man bor i Kalmar. Men gissa om jag varit nöjd med det köpet den här och förra vintern! Problemet just nu är bara att så fort jag är klar är det bara att börja om, då det blåst drivor i andra änden av tomten.

Julgranen jag köpte var mycket snyggare i mörkret med mycket snö på än vad den var när den kom in i vardagsrummet. Det tyckte resten av familjen också. Det fanns rätt mycket plats mellan grenarna att pynta, om jag säger så.

Såg just min gamla vän från min uppväxt i Västergötland, Fredrik Willstrand, stå i rampljuset igen i TV4s uppesittarkväll - nu i Gentlemen. Det var många år sedan (25 närmare bestämt) som han satte flickornas hjärtan i brand, då med det slående artistnamnet Shakin Fredrik. Jag trodde han gjorde något helt annat idag.

Ni har väl inte missat att nominera någon till Årets Sherpa i Kalmar! Läs mer här

Det här får räcka för idag. Jag vill bara passa på att tacka för alla härliga mejl under året som kommenterat den här bloggen.

Önskar er alla en riktigt God Jul som jag hoppas ni får fira precis så som ni önskar!

Bästa hälsningar /Pontuz

PS. Julaftons morgon och klockan är strax efter sju. Skottat snö. Kom inte ut genom ytterdörren, en meter drivsnö. Tur att Tomten har renar och Kälke. God Jul på er allihop.