Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]

Dan före dan, före dan, före dan..

2012-12-26

Huvudvärken kommer smygande. Det är lördag kväll (22/12) och de sista klapparna till barnen ska slås in. Tänker tillbaka på de senaste veckorna som varit mer än intensiva och kopplar samman huvudvärken med den stress som nu börjar rinna av mig. Kör en snabbcheck om jag gjort allt som skulle göras – har säkert glömt något men det viktigaste för mig just nu är att inte ha glömt någon.

Imorgon söndag börjar mitt och barnens julfirande. Jag ser bilden framför mig när vi åker längs med den smala och normalt sett stengärdsgårdsomslutande, men just nu snöinbäddade, grusväg som leder ner till mina föräldrars gård långt in i den småländska skogen. Vi kör in på gårdsplanen och röda hus med vita knutar står redo att ge mig och barnen en avkopplande jul, väl regisserad av en julälskande farmor.

Men innan vi kommit dit har den näst sista av årets veckor passerat. Jag var på en fantastiskt trevlig middag i veckan före jul. Till huvudrätt serverades, vilket förvånade mig, renkött. Är det inte lite konstigt med ren så här före jul? Hur ska Tomten nu ta sig fram? Borde inte renpriset vara betydligt lägre efter jul? Men det var med trevligt sällskap, så renarnas liv efter jul blev en "ickefråga".

Efter ett par veckor med en palett av baciller härjandes i familjen så är vi alla nu på banan igen. Två veckors frånvaro från träning gav en liten uppförsbacke när jag skulle in i träningsprogrammet igen. Lägligt nog så innebar alla helgdagar en större valfrihet i balansen mellan "måste" och "vill." Jag siktade in mig på långa pass och har hunnit med såväl tvåmils löprundor som fyratimmars cykelpass - skönt för både kropp och själ en sådan här långhelg.

De här mellandagarna består annars för min del mest av arbete. Halva styrkan är ledig bägge eller någon av mellandagarna, och med lite duktig extrapersonal så ska vi skriva sista raderna i årets slutkapitel. Jag börjar också förbereda ett par veckors semester. Jag har som vana att inleda mitt år med lite ledighet. En ledighet som jag ägnar åt att ladda batterierna och åt det år som snart ska påbörjas. Så nu är det dags att åka hem och packa ner badbyxorna, för på nyårsafton går färden österut.

Vill tacka er alla för ett fantastiskt år såväl mäklarmässigt som bloggmässigt. Det har varit oerhört inspirerande att läsa alla mejl och kommentarer jag fått av er under året. I nästa blogg kommer en resumé av året som varit, och därefter en rapport från ett varmare land.

Var rädd om er därute och jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år!

Allt gott/Pontuz