Välkommen in i Pontuz och hans kollegors vardag och fritid. Här bjuds du på aktuella händelser, tips och råd, funderingar och tyckanden och mycket annat som faller dem in att dela med sig om. Ofta är det Pontuz själv som skriver, men då och då hoppar någon medarbetare in som gästbloggare. Mycket nöje!

[email protected]ren.se

Dan före dopparedan

2012-08-17

Kom i säng sent igår. Klockan blev en bit efter midnatt. Gick igenom utrustningen gång på gång. Livrädd att bomma något. Tänkte sova ut i dag fredag. Tjenare. Vaknade 05.28. Nervig… näää. Somnade om lite sporadiskt. Tänkte igenom gårdagen med pre-racemötet, inregistreringen och mötet med andra triathleter. Det här är så häftigt.

Nu är frukosten avklarad och det är snart dags att åka in till stan och checka in allt material som ska användas i morgon. Allt ska lämnas in i en viss ordning. Cykeln, kassen med cykelutrustning, kassen med löpargrejer, energikakor och geléer, ombyte med mera.

I morgon blir det uppstigning 04.45. Frukost. Jag åker in till kontoret och byter om till simutrustningen innan jag går bort till startområdet. Möter upp Peak-Jonas och går ner för insimning. Därefter, mina vänner, så är det dags för det jag har väntat på i nio månader. En dag har jag tänkt på när jag pulsat genom januarisnön ner till mitt gästhus för att sätta mig på träningscykeln klockan 05.30. Eller när jag sprungit intervall efter intervall på Ångloksleden från Rinkabyholm mot stan. Eller när jag midsommaraftons eftermiddag cyklat 13 mil i spöregn och 13 grader. Eller när jag stirrat rakt in i en vägg timme efter timme på gymmet löpandes på ett löparband.

Jag har lagt om kostcirkeln, inte druckit alkohol, tänkt på mitt sömnkonto och jag har läst allt jag kommit över om triathlon. Med mina förutsättningar - analfabet inom crawl för ett år sedan, kroppsligt rund och rätt (i samanhanget) otränad, egen företagare med hyfsade ambitioner, ett antal andra åtaganden, pappa med tre barn varannan vecka - har jag gjort vad jag kunnat.

Nu är det bara upp till mig.

 

Tack:

Sebastian Balck - För dina kloka råd och proffsiga syn på min träning. Förmaningstal från dig har ibland varit nödvändiga - du har hållit mig skadefri och gett mig förutsättningarna att göra något bra i morgon.

Jesper Johansson - I många år har du jobbat med min mjuka kropp. Nu hittade vi en samsyn och ett konkret mål som vi nådde tillsammans. Det fanns allt lite rutor bakom babyhullet.

Jens Dahle - Du fick mig att inse att långt inte behöver vara tråkigt och du fick mig att se in i triathlonvärlden som utövare.

Marie Johansson - Du tog mig med ut på djupt vatten och fick mig att inse att det här inte är omöjligt ens för mig.

Carina Arnesson - De första crawl-lektionerna var förmodligen inte snygga att se. Du har gett mig många bra tips - bland annat "le när du hoppar i vid starten". Jag ska göra det imorgon.

Malin Fredriksson - Jag vet att det inte har gått fort i bassängen. Och jag förstår vad du säger men har ibland svårare att utföra det. Tack för alla lärorika timmar och ditt tålamod.

Thomas Gustafsson - Du har sporrat och gett mig självförtroende.

Johan Flobecker - Tack för ditt sällskap under många träningstimmar med många goa skratt och ömsesidig peppning.

Micke Slang Larsson - Tack för att du alltid hittat lösningar, visat engagemang för min satsning och dessutom satt mig i kontakt med rätt personer.

Mikael Åhlund - Du har visat mig att det går att driva företag och satsa på triathlon. Du är en förebild när det gäller din effektivitet och disciplin. Imorgon kör du hem en plats till Hawaii.

Jonas Carlander - Trevliga stunder med svett och skratt. Goda och kloka råd och mycket värme och kamratskap. Du är en fantastisk människa.

Mina fantastiska arbetskamrater - Ni har stöttat och ställt upp på ett underbart sätt. Tack för att ni orkat höra på allt tri-snack. Jag är så tacksam att just ni valt att jobba med mig och Mattias.

Lena - Du gav mig stöd och inspiration att påbörja min satsning.

Stellan Johansson - Du har haft stenkoll på min kropp.

Mattias Rosenlund - För att du alltid finns där vilka upptåg det än är. Denna kanske är galnast och ändå står du där i morgon och hjälper mig. Du är fantastisk.

Henrik Höst - För alla klokheter under våra långa cykelturer i de Mallorcanska bergen.

Lasse på Adels - Tack för support.

Adriana - Du finns där och du stöttar mig på ett fantastiskt sätt. Du vet hur mycket du betyder för mig.

Alla andra träningskompisar i Kalmar RC för goda råd och tips.

Alla ni vänner, kunder och bekanta som lovat ge mig stöd på lördag och lyckönskat mig. Imorgon kommer jag känna att ni hjälper mig fram.

 

Och framför allt:

Mina underbara barn - Linnie, Junie och Fidelie. Ni visar mig en sådan glädje och uppmuntran inför den helg som nu kommer. Ni vill kramas när jag kommer hem genomsvettig och ni tror på riktigt att pappa vinner det här. Jag kommer kanske inte vinna, tjejer - men jag har vunnit så mycket annat med den här satsningen som ni är så delaktiga i. Älskar er över allt annat och det är er jag kommer tänka på när det blir jobbigt. Då vet jag att allt går lätt igen - det gör allt när jag har er i sinnet.

 

Hörrni - nu börjar det bli dags...

 

All the best!

/ Startnummer 636 i IronMan Kalmar 2012.

Följ tävlingen live på;

Ironman.com