Bloggen

Det okända Mallorca

Skrevs den 5 april 2010

Och då var vi här igen. Landade på Mallorcas flygplats sent på påskafton. Det har blivit en del resor hit under de senaste åren sedan vi börjat sälja på Mallorca. Jag börjar kunna rutinerna på flygplatsen nu, med hyrbilarna och vägen hem där vi bor när vi är här nere.

Jag har förälskat mig i den här ön, som många bara förknippar med Magaluf och Alcudia. Mallorca är allt - förutom just de turisttäta orterna dit svenskar rest sedan 60-talet. För mig är Mallorca något helt annat. För mig är Mallorca att promenera i gamla stan i gränderna kring den fantastiska Katedralen. Att besöka Saluhallen och dess myller, dofter och liv en bit från Plaza España.

För mig är Mallorca också turen som börjar på västra sidan vid Andratx upp i bergskedjan Tramuntana med bedårande utblickar och hisnande serpentinvägar. Genom byar som Estellencs (fantastiska stenhus och gränder), Banyalbufar (vinodlingar på terrasserna ner mot havet), Valldemossa (fridfullt med fin stenstrand och fantastisk fiskrestaurang - Chopin levde här en tid för att bättra på hälsan) och upp mot Porto Soller. Det här är en underbar sträcka som bjuder fantastisk natur, kultur, arkitektur och historia!

Givetvis handlar Mallorca också mycket om maten, men återigen så måste du ta dig från turiststråken och ut i byarna. Vänliga människor (vilket det kan vara si och så med på turistställena) och underbar mat.

Rent affärsmässigt fastnar oftast våra kunder för den östra delen av Mallorca. Den ligger en timme från Palma men är å andra sidan prisvärd, lugn och med trevliga stränder. Där finns väldigt mycket landsbygd och där exploateras - som på i princip alla delar av Mallorca - väldigt sparsamt.

Det är nog detta som gjort att Mallorca stått emot de stora prisfall som skett på fastlandet under senare år. Här är prisnedgången i princip noll, till skillnad mot mer än en halvering av priserna på vissa delar av Solkusten. På östra sidan kan du köpa ett nybyggt radhus eller en lägenhet från cirka två miljoner svenska kronor. Det kan låta mycket men du kan hyra ut bostaden de tider du inte vistas här och på så vis finansiera i princip hela kostnaden. Många gör just så.

Hela vårt utbud för den som är intresserad, eller bara nyfiken, finns på hemsidan under fliken "utland".

Nu blir det tre arbetsdagar här nere med en del visningar och en del nya projekt. Tekniken gör ju faktiskt att jag samtidigt kan sköta hemmakontoret härifrån vilket är fantastiskt.

Ha en fortsatt skön vecka!

Hälsningar från ett, idag, 20-gradigt och soligt Mallorca

/Pontuz

 

s namnsignatur